Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Πολιτεία - Κεφαλάρι, Αθήνα
Νοε
04
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Δεν έχω εμπειρία από τα προηγούμενα Mezzaluna, αλλά το συγκεκριμένο - που άνοιξε πριν ένα-δυο μήνες - κατάλαβα από την στιγμή που μπήκα ότι θα μου αρέσει, ένιωσα αμέσως μια ευχάριστη οικειότητα με το χώρο. Βρίσκεται στο δεξί από τα δύο "πόδια" του Theoxenia στο Κεφαλάρι (εκεί όπου βρισκόταν μέχρι πρότινος το Haagen Dazs) και ο χώρος έχει διαμορφωθεί διακριτικά πολυτελής στους τόνους του γκρι, μοντέρνος και εξαιρετικά άνετος, με μεγάλα τραπέζια και αναπαυτικές καρέκλες και καναπέδες, δεν δίνει καθόλου την αίσθηση του πιεσμένου που συναντούμε συχνά στα αθηναϊκά μαγαζιά, αλλά της άπλας. Το μπροστινό δε κομμάτι είναι φωτεινό και με όμορφη θέα στο πράσινο απέναντι. Ο πίσω χώρος των καπνιζόντων και του μπαρ πιο σκοτεινός, καταλληλότερος για το βράδυ. Το επισκέφθηκα Κυριακή μεσημέρι και είχε αρκετό κόσμο, διαφορετικών ηλικιών.

Στο φαγητό: ιταλική κουζίνας με κλασικές αναφορές, αλλά και μοντέρνες πινελιές. Λίγα ορεκτικά, σαλάτες, πίτσα, πάστα αλλά και ψάρι-κρέας. Δοκιμάσαμε: μία από τις καλύτερες χειμωνιάτικες σαλάτες που έχω φάει τελευταία με βραστά λαχανικά (baby πατάτες, μπροκολο και κουνουπίδι al dente, όπως πρέπει, καροτάκια), βραστό αυγό και ένα πολύ ωραίο και σε σωστή ποσότητα dressing με whole grain μουστάρδα. Ήταν εξαιρετική.

Το δεύτερο ορεκτικό ήταν απλό, αλλά εκ της καλής ποιότητας πρώτης ύλης νοστιμότατο: chevre τυλιγμένο με μπέηκον και συνοδεία πράσινης σαλάτας (η οποία δεν ήταν καθόλου διακοσμητική, αλλά νοστιμότατη. Και τα δύο πιάτα κάτω των 10 ευρώ. Να σημειωθεί ότι ήταν πολύ καλά και τα ψωμάκια-κριτσίνια του με ελιές και ντιπ.

Στα κυρίως: εγώ επέλεξα ριζότο με πανσέτα, πράσινο μήλο και κόκκινο κρασί, ήταν πολύ καλό, όπως και η κλασική καρμπονάρα (νοστιμότατη και αυθεντική), αλλά και τα εσκαλόπ με ψιλές τηγανητές πατάτες (πολύ τρυφερά, σε μία σως που μου θύμισε αυτή της κλασικής πάπιας πορτοκάλι, αλλά ήταν με λεμόνι και το ξύσμα του). Όλα τα πιάτα προσεγμένα και στην εμφάνιση.

Για γλυκό πήραμε το τιραμισού, το οποίο ήταν ωραίο, χωρίς να είναι κάτι εξαιρετικό. Δεν δοκίμασα την πίτσα, αλλά επιφυλάσσομαι για το μέλλον. Αρκετές ετικέτες κρασιών σε πολύ καλές τιμές, στο τέλος κερνούν και λιμοντσέλο, τεντούρα κλπ.

Το σέρβις δούλεψε πολύ καλά, με επαγγελματισμό και ευγένεια. Τις τιμές τις βρήκα εξαιρετικές. Έχει μεν κάποια ακριβά πιάτα λόγω πρώτων υλών (αστακός, φιλέτο μόσχου, τα οποία και αυτά βέβαια είναι σε νορμάλ τιμές για το είδος τους), αλλά όλα τα υπόλοιπα είναι σε σπάνιο vfm επίπεδο. Σε έναν τόσο προσεγμένο χώρο στο κέντρο του Κεφαλαρίου και με τόσο καλή κουζίνα, έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος από τις τιμές και σίγουρα θα το ξαναεπισκεφθώ.