Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Κεραμεικός, Αθήνα
Νοε
07
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Αρχές Νοεμβρίου, Κυριακή μεσημέρι και μετά από βόλτα στο Γκάζι, αποφασίσαμε, δύο άτομα, να πάμε για φαγητό στο "Αθήρι". Είχαμε ακούσει τα καλύτερα για το μενού του σεφ Αλέξανδρου Καρδάση και σπεύδω να γράψω ότι επιβεβαιώθηκαν!

Δυο λόγια για το χώρο: Ένα παλιό, όμορφα διατηρημένο και λιτά διακοσμημένο νεοκλασικό. Τα τραπέζια τοποθετημένα σε αρκετή απόσταση το ένα από το άλλο σε κάνουν νιώθεις άνετα στον υπέροχο ψηλοτάβανο εσωτερικό χώρο. Μπορεί κάποιος να καθίσει και έξω, τις προάλλες λόγω της ψύχρας ο χώρος δεν λειτουργούσε, έχω ακούσει από φίλους όμως, τα καλύτερα για την πανέμορφη δροσερή αυλή που έχει το "Αθήρι".

Με το που πήγαμε ήρθε ένας ευγενικός σερβιτόρος και μας ρώτησε αν θέλουμε νερό βρύσης ή εμφιαλωμένο και λίγο μετά έφερε τον λιτό, σχετικά μικρό κατάλογο. Έφερε και μικρά ψωμάκια, φρεσκοζυμωμένα και φρεσκοψημένα, οφείλω να πω ότι περιείχαν αρωματικά που τους έδιναν ιδιαίτερη γεύση. Γενικά, η εξυπηρέτηση ήταν πολύ καλή, με μια-δυο ασήμαντες μικροκαθυστερήσεις.

Ας έρθουμε στο σημαντικότερο, την ποιότητα του φαγητού. Από ορεκτικά πήραμε:
- Καπνιστό μοσχαρίσιο μπούτι ρολό με σταμναγκάθι, ξινομυζήθρα, πιπεριά και σάλτσα πράσινης πιπεριάς. Εξαιρετική γεύση, όλα τα υλικά "έδεναν" αρμονικά μεταξύ τους και πραγματικά άξιζε που το δοκιμάσαμε!

- Σαγανάκι 3 τυριών (σαγανοτύρι Αρκαδίας-γραβιέρα Κρήτης-κασέρι Ξάνθης) με σάλτσα πορτοκάλι. Απλά τέλειο! Το "μπαστουνάκι" με τα τρία τυριά αποκτούσε μια ιδιαίτερη γεύση, όταν πρόσθετες λίγη σάλτσα πορτοκάλι.

Για κυρίως πιάτα, παραγγείλαμε:

- Μαριναρισμένο ψητό κοτόπουλο με μέλι, πουρέ μήλου και πράσινη σαλάτα. Το κοτόπουλο είχε μαριναριστεί ιδανικά, ήταν πολύ σωστά ψημένο και εξαιρετικά μαλακό. Άριστος ο συνδυασμός του με τον πουρέ μήλου, ενώ πολύ καλά ταίριαζε και η πράσινη σαλάτα.

- Πανσέτα μαγειρεμένη σε κενό αέρος με πατατοσαλάτα αρωματισμένη με πάπρικα. Η πανσέτα ήταν πραγματικά υποδειγματικά μαγειρεμένη, άφηνε την αίσθηση του σωστά μαγειρεμένου χοιρινού.

Τέλος, το επιδόρπιο που δοκιμάσαμε ήταν σοκολατένιος κορμός με κρέμα βανίλιας και αφρό σοκολάτας, ανάλογη συνέχεια των προηγούμενων γευστικών επιλογών, με τη σοκολάτα να αφήνει γλυκόπικρη γεύση στον ουρανίσκο.

Με δυο λόγια: Πραγματικά άριστο γεύμα! Και να θέλαμε να βρούμε γευστικό ψεγάδι, δεν βρήκαμε!

Ως προς την τιμή, ήταν 25 ευρώ το άτομο. Εκτιμώ ότι άξιζε μέχρι το τελευταίο λεπτό του ευρώ... Επίσης, είναι πολύ θετικό ότι μπορεί κάποιος να παραγγείλει τα λεγόμενα "μικρά πιάτα" με το κομμάτι (π. χ. το σαγανάκι 3 τυριών σερβίρεται σε ατομικό "μπαστουνάκι" με τιμή 3 ευρώ) και έτσι, οι πελάτες έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν περισσότερες από τις γευστικές προτάσεις του μενού σε πιο οικονομική τιμή. Ωστόσο, για την εποχή της κρίσης που ζούμε, είναι αρκετά χρήματα και νομίζω πως θα ήταν καλή ιδέα να καθιερώσει το εστιατόριο και ένα συνολικό οικονομικό μενού προσφοράς με ακόμα χαμηλότερη τιμή ανά άτομο.

Καταληκτικό συμπέρασμα: προτείνω το "Αθήρι" ανεπιφύλακτα, είναι ένα εξαιρετικό εστιατόριο με άριστο φαγητό, που αξίζει να το επισκεφτεί κάποιος για δοκιμάσει πρωτότυπες γευστικές δημιουργίες. Ίσως να είναι λίγο ακριβό για τον μέσο Έλληνα, αλλά αξίζει μια στο τόσο να διαθέσει κάποιος παραπάνω χρήματα για εξαιρετικές γεύσεις!