Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Τσιπουράδικα - Ουζερί - Αγ.Δημήτριος, Αθήνα
Νοε
10
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

6/11/2014 Πέμπτη βράδυ, 2 άτομα

Το συγκεκριμένο τσιπουράδικο είχε μπει στην λίστα των εστιατορίων τα οποία ήθελα να επισκευτώ, πολύ καιρό τώρα. Είχα διαβάσει εδώ, πολύ καλά λόγια από εμπιστεύσιμους συντελεστές. Το μεγαλύτερό μου πρόβλημα ήταν η περιοχή. Περνάω μόνο πρωινές ώρες και μόνο για δουλειά. Ήρθε επιτέλους και η δική του "ώρα".

Βραδάκι όπως προανέφερα κατά τις 22:00 φτάσαμε στο μικρό και συμπαθέστατο μαγαζάκι, το οποίο βρίσκεται πάνω σε μία, όμορφη και μακριά από πολλούς θορύβους, πλατειούλα. Μεσαία σε μέγεθος αίθουσα με δύο σειρές από τραπέζια, τοποθετημένα με αρκετό χώρο μεταξύ τους και μια μεγάλη τζαμαρία να "τρέχει" ανάμεσα σαυτά και τα εξωτερικά τραπέζια. Διακόσμηση απλή και ήσυχη. Μουσική υπέροχη, πιθανότατα έπαιζε κάποιο cd από κάποια ζωντανή ηχογράφηση του μαγαζιού με επιλογές από Αλκίνοο, Τσαλιγοπούλου και λογής λογής ήρεμα και ταιριαστά τραγούδια.

Μας υποδέχθηκε "πιθανότατα" η μία εκ των R-IF. Ευγενέστατη, χαμογελαστή και με μία σπάνια καλοσύνη να αναβλύζει από την πραότητα του προσώπου της, μας εξήγησε οτι είχαν μόλις βάψει (το πρωί) και γιαυτό και είχαν αφήσει ανοιχτά και έτσι είχε, ομολογουμένως, ψυχράνει και ο εσωτερικός τους χώρος. Έκλεισε αμέσως την πόρτα και μας έφερε μια μικρή σομπίτσα υγραερίου. Το μαγαζί ήταν εντελώς άδειο, το πιθανότερο ήταν οτι οι θαμώνες ήξεραν για τις εργασίες συντήρησης. Μέχρι που φύγαμε ήρθε άλλη μια παρέα.

Αν και μας παραξένεψε το γεγονός της "ερημιάς", πήραμε τους καταλόγους ανά χείρας και περιηγηθήκαμε στα σοκάκια των γευστικών προτάσεων του τσιπουράδικου by RIF. Παραγγείλαμε τελικά:

- κεφτέδες, (το πιάτο ζητήσαμε να περιέχει 2 κολοκυθοκεφτέδες και 2 ντοματοκεφτεδες) γευστικότατοι, αφράτοι και με ωραίες συνταγές, μυρωδάτοι όσο πρέπει, έλιωναν στο στόμα

- πατάτες τηγανιτές, χειροποίητες, καλοτηγανισμένες χωρίς περιττά λάδια, γεναία μερίδα

- τυροκαυτερή, χειροποίητη, έκαιγε όσο έπρεπε, δύο υφές ανακατεμένες ωραία, η κρεμώδης με τα κομματάκια φέτας

- γαύρο μαρινάτο σε λάδι με πιπέρια

- χόρτα βραστά

- μύδια αχνιστά, ζητήσαμε στην δική τους συνταγή να μας προσθέσουν λίγη φέτα, επειδή ήταν το μόνο υλικό που έλειπε από την παροιμιώδη εκτέλεση που γευτήκαμε στην Νάξο το καλοκαίρι. Δεν μας το αρνήθηκε και προς το τέλος ήρθε να αμας πει και εκείνη της εντυπώσεις της από αυτήν την παραλλαγή.

- Θράψαλο φρέσκο γεμιστό, ήταν η πρώτη φορά που δοκίμασα μια τέτοια εκτέλεση, με λαχανικά σωταρισμένα/καραμελωμένα και λίγο τυράκι. Πολύ έξυπνη παραλλαγή, ειδικά για αυτούς που έχουν ήδη παραγγείλει πολλά τυροειδή και αν και το θραψαλο γίνει με μπόλικο τυρι/τυριά, όπως συνηθίζεται, θα σε μπουχτίσει...
Το συγκεκριμένο πιάτο έκλεψε την παράσταση, βγήκε φωτογραφία και ήταν το πιο λαχταριστό απ' όλα. Ωραία κομμένο, ψημένο (ζουμερό) και γεμισμένο, τα πλοκάμια του είχαν στηθεί τεχνηέντως ώστε να δημιουργούν ένα θραψαλένιο μπολάκι που μέσα του είχε τοποθετηθεί γευστικότατη φάβα.

Στο τέλος μας κεράσανε γλυκάκι (ραβανί, πολύ καλό)

HIGHLIGHTS: H περιποίηση από την σερβιτόρα-ιδιοκτήτρια και η μαγικά εκτελεσμένη συνταγή του θράψαλου!

Το συστήνω ανεπιφύλακτα για αλκοολοποσία με πολύ καλούς και εκλεκτούς μεζέδες!

Υ. γ.: Απ'ότι μας είπαν, Παρασκευές και Σάββατα έχουν και ζωντανή ορχήστρα. Οπότε η κράτηση κρίνεται αναγκαία.