Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μουσικά Μεζεδ/λεία - Χαλάνδρι, Αθήνα
Νοε
10
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Πάνε πλέον 3 χρόνια από την κριτική στο Στέκι και με αφορμή πρόσφατη επίσκεψη (και τον λίγο ελεύθερο χρόνο αυτές τις μέρες) είπα να ανανεώσω τα σχόλια για την αγαπημένη ταβέρνα.

Προσωπικά θεωρώ πως το Στέκι του Αντρέα στο Χαλάνδρι είναι μέσα στις 5 καλύτερες ταβέρνες στην Αθήνα, όταν φίλοι από το εξωτερικό μου ζήτησαν παραδοσιακή "taverna" για "greek food" εκεί τους πήγα και για να είμαι απολύτως ειλικρινής, είναι ενάμιση σκαλοπάτι πάνω από την άλλη μου αγάπη, το Μαζωμό, του οποίου την κριτική ανανέωσα επίσης πρόσφατα.

Παραδοσιακή ταβέρνα λοιπόν, που αξίζει και υπερτοπική επίσκεψη από τους κατοικούντες μακριά από τα ΒΠ, το Στέκι το θυμάμαι από επισκέψεις με την οικογένεια μπόμπιρας πριν 20 και κάτι χρόνια. Από τότε ο γιός έχει αναλάβει την κουζίνα, ο αθυρόστομος και ιδιοσυγκρασιακός Αντρέας παίρνει παραγγελίες και η ποιότητα παραμένει αναλλοίωτη μέσα στα χρόνια.

Θυμάμαι έναν ταβερνιάρη στα 23-24 μου, είχαμε κάτσει με την τότε παρέα μέχρι αργά στο χώρο του, είχαμε πιεί και ό, τι απόθεμα είχε ο άνθρωπος σε ρακές και τα λέγαμε. Μου είχε πει λοιπόν ο μάστορας ότι την καλή την ταβέρνα την καταλαβαίνεις α) από τους κεφτέδες της και β) από το τζατζίκι της.

Στο Στέκι του Αντρέα και τα δύο αυτά είναι αστέρια, οι κεφτέδες τραγανοτηγανισμένοι, αρωματικοί και πεντανόστιμοι και το τζατζίκι τούρμπο, δροσερό αλλά και "αντρικό" ταυτόχρονα, με μπόλικο σκορδάκι, αλοιφή περιωπής για να βάλεις πάνω στο ψημένο χωριάτικο ψωμί αλλά και στα εξαιρετικά τηγανιτά κολοκυθάκια που έρχονται στο τραπέζι.

Με καταγωγή από την Άνδρο (και μαγαζί εκεί) μια φρουτάλια επιβάλλεται... Ομελέτα με φρεσκότατα αυγά (που τόσο πολύ είναι της μοδός τελευταία), πατάτες και ανδριώτικα λουκάνικα, μια βόμβα γεύσης, όπως βόμβα νοστιμιάς είναι και η ξακουστή γαρδούμπα

Εδώ επίσης θα φάτε ένα από τα καλύτερα μπιφτέκια ever, καλοψημένο, με μπόλικο μαιντανό, ζουμερό και απίθανα γευστικό, ενώ τα μόρτικα μπιφτεκάκια μοιάζουν με τα σαλονικιώτικα σουτζουκάκια, ελαφρώς κυμινάτα και χωρίς κόκκινη σάλτσα. Τα μαγειρευτά στο Στέκι είναι εξαιρετικά όλα τους, με πιο αδύναμο το παστίτσιο που θα το πετύχετε σε μια ελαφρώς πλαδαρή 80s εκτέλεση

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στα... signature dishes το Αντρέα, τον μπακαλιάρο με σκορδαλιά που είναι τούμπανο (και προτείνεται τόσο σοφά με γλυκοφάγωτα παντζάρια), τα μερακλίδικα σαλιγκάρια με σάλτσα ταμάμ για παπάρες με ένα καρβέλι ψωμί και το αρνάκι ή κοτόπουλο στη λαδόκολλα. Το αρνί κορυφαιότατο, το κοτόπουλο ένα σκαλί κάτω, αλλά νόστιμο και τρυφερό.

Στα μείον ο Αντρέας και το χαλαρό στυλ παραγγελίας τύπου "δε σου φέρνω κατάλογο, θα κάτσω να σου πω τι έχω και διάλεξε", πράγμα που δεν το γουστάρω πουθενά, ακόμα και αν ξέρω απέξω τον κατάλογο. Ο ίδιος ο Αντρέας είναι μια φυσιογνωμία μυθική, μια απίθανη καρικατούρα με χαρακτηριστική φωνή, πανέξυπνος, διπλωμάτης και ακούραστος, με μάτι ζωντανό και σπινθηροβόλο παρά τα 70+ χρόνια της ηλικίας του

Οι τιμές κατα την άποψή μου θα μπορούσαν να ναι 3-4 ευρώ κάτω ανά άτομο, χωρίς παρόλαυτά κάτι να είναι εξόφθαλμα ακριβό, το καλοκαίρι το μαγαζί με τις μεγάλες μουριές (που μπορεί να ναι οποιοδήποτε δέντρο, λέω μουριές για να δείξω ότι ξέρω, μη σας πάρω στο λαιμό μου και ψάχνετε μαγαζί με μουριές) είναι στα καλύτερά του, ενώ η αίθουσα μέσα είναι ευχάριστη.

Δοκιμάστε το με παρέα για να πάρετε αρκετά, αξίζει τον κόπο, σπάνια μια ταβέρνα τα καταφέρνει τόσο καλά σε τόσα πιάτα

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη food 4 soul.