Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Μεταξουργείο - Πλ. Βάθης, Αθήνα
Νοε
12
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Κυριακή Βράδυ (09/11/2014) στις Σεϋχέλλες για τις οποίες πρόσφατα είχαμε διαβάσει ορισμένες καλές κριτικές. Στο μυαλό μας το είχαμε για πιο μικρό μαγαζάκι, αλλά υπάρχουν πολλά τραπέζια στην μπροστινή "αυλή" και κυρίως μέσα στο μαγαζί.

Στο ψητό λοιπόν... Αρχικά να σημειώσω ότι οι επιλογές μας περιορίστηκαν κυρίως στο μόνιμο κατάλογο καθώς τα περισσότερα από τα πιάτα ημέρας είχαν εξαντληθεί (είχε πολύ κόσμο... ). Τελικά επιλέξαμε:

1. Σαλάτα Ντάκο (5,50 ε): Πολύ καλή, με νόστιμα ντοματίνια, παξιμάδια και ξινομυζήθρα.

2. Ρεβυθάδα φούρνου με χταπόδι (8,50 ε): Πολύ καλή, θα ήθελα ένα τσικ λιγότερο απ΄την κατ'άλλα σωστή προσθήκη φρέσκου λαδιού στο πιάτο.

3. Καραβιδάκι (9,50 ε): Νόστιμα ψημένα καραβιδάκια με κρεμμύδι και λεμόνι, αλλά νομίζω παραήταν μικρά σε μέγεθος, οπότε το ψαχνό δεν ήταν και πολύ...

4. Ριζότο με άγρια σπαράγγια (8,50 ε): Πολύ νόστιμο πιάτο, ένιωσα αν δεν απατώμαι και γεύση από μανιτάρι-τρούφα (ίσως αρωματικό λάδι). Μικρή παρατήρηση, ότι θα ήθελα κάποια πιο παχιά σπαράγγια λίγο περισσότερο βρασμένα.

+++ 0,5 λίτρο κρασί. Μας έκανε θετική εντύπωση ότι είχε επώνυμες επιλογές σε χύμα, και εμείς επιλέξαμε Ασύρτικο (4ε) του εξαιρετικού Αργυρού από τη Σαντορίνη.
Γενικότερα πιστεύω ότι προσφέρει καλές τιμές για την ποιότητα του, χωρίς βέβαια να είναι και πάμφθηνο.

Η εξυπηρέτηση για τον κόσμο που είχε ήταν ικανοποιητική με τα πιάτα να έρχονται με λογική σειρά και όχι όλα μαζί, αλλά στην προκειμένη δεν μας πείραξε. Γενικότερα δεν περιμέναμε ώρα για κάτι και εξυπηρετηθήκαμε καλά.

Ο χώρος (εσωτερικό) θυμίζει μεζεδοπωλείο, χωρίς όμως να σε πνίγει η βαβούρα γιατί είναι ψιλοτάβανο, και έχοντας και κάποιους υπερυψωμένους πάγκους και τη μπάρα δίνει μια πολυμορφικότητα, χωρίς να είναι ψυχρή και άστοχη, και προσωπικά εμένα μου άρεσε και μου ήταν οικείος.

Γενικότερα θα ξαναπάω στις Σεϋχέλλες καθώς πιστεύω ότι το μαγαζί αυτό έχει καταφέρει να συνδυάσει ένα χαλαρό κλίμα μεζεδοπωλείου με πιο εξευγενισμένες επιλογές σε πιάτα χωρίς να γίνεται άκαμπτο και δήθεν. Επίσης διάβασα αρκετά ακόμα ενδιαφέροντα πιάτα (παστουρμάς μπακαλιάρου, μοσχαρίσια μάγουλα κ. α.) που θα ήθελα να δοκιμάσω και καθότι γενικότερα βγαίνω στην περιοχή θα το ξαναεπισκεφθώ!