Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Πειραιάς κέντρο, Αθήνα
Νοε
13
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
37-49

Εχοντας χτες επετειο με την κοπελα μου και ορμωμενος απο τις πολυ καλες κριτικες που εχει το συγκεκριμενο εστιατοριο, εκλεισα τραπεζακι και φυγαμε για τον ΒΑσιλαινα.

Το εστιατοριο ειναι απο τα πιο παλια, απο το 1920 και ειναι στα μανιατικα στον Πειραια. Φτανοντας ηταν εξω ενα παιδι για το parking, αλλα εμεις πηγαμε με ταξι, οποτε απλα το παιδι μας ειπε καλως ηρθατε και καλα να περασετε.
Μπαινοντας μεσα στο μαγαζι εντυπωση κανει η αρμονια χρωματων τραπεζιων και πατωματος, καθως προκειται για το ιδιο ακριβως ξυλο.

Τα τραπεζια ειχαν μεταξυ τους αρκετο χωρο και καλη διαταξη, ενω μας επιτρεψανε να κατσουμε σε τραπεζι για τεσσερα ατομα, καθως δεν ειχε και τοσο κοσμο. Παντως αν και καθημερινη και σχετικα ακριβο, το εστιατοριο ηταν πανω απο το μισο γεματο, πραγμα που σημαινει οτι χαιρει μεγαλης εκτιμησης.

Ενα μικρο μειον για τον χωρο ειναι η πολυ μινιμαλ διακοσμηση και η μυρωδια απο την κουζινα που ερχοταν στην σαλα, ενω στα πολυ θετικα η ωραια τζαζ μουσικη που επαιζε συνεχεια με τετοια ενταση ωστε να την ακους, αλλα ανετα να μπορεις να συζητας και η πολυ καλη ηχομονωση του χωρου καθως δεν ακουσαμε ουτε ενα αυτοκινητο απ'εξω.

Αμεσως μολις κατσαμε μας εφεραν νερο κανατα, επισης πολυ θετικο γιατι κανεις θα περιμενε οτι ενα τετοιο εστιατοριο θα σερβιρε αμεσως εμφιαλωμενο νερο, και ο καταλογος που τοσο ο σερβιτορος οσο και ο ιδιος ο ιδιοκτητης μας ενημερωσε για καποιες αλλαγες στα δυο μενου degustation και για καποιες ελλειψεις στα πιατα ημερας. Μετα κατεφτασαν και τα ψωμακια ζεστα ζεστα και χειροποιητα. Εδω θα ηθελα να τονισω πως αν και νερο βρυσης μας σερβιραν κανονικα στα ποτηρια μας.

Επισης πηραμε δυο ποτηρια κρασι, οπου μας εφεραν τα μπουκαλια στο τραπεζι και μας γεμισαν εκει τα ποτηρια. Επιλεξαμε τα δυο μενου ενα που καταληγει σε κρεατικα και ενα με θαλασσινα. Τα μενου δεν υπαρχουν στο site του μαγαζιου και το ενα μενου που εχει δεν ισχυει. Τα πρωτα τρια πιατα ειναι κοινα και στα δυο μενου.

-Ξεκιναμε με νοστιμοτατη ψαροσουπα κακαβια (χωρις ψαρι, σκετη σουπα), αρκετη σε ποσοτητα

-Στη συνεχεια ερχεται ενα πιατο με υπεροχη λευκη ταραμοσαλατα με φρυγανισμενη αραβικη πιττα και μαζι ειχε και το επομενο πιατο μπρουσκετα με γαυρο μαρινατο και μαρμελαδα ντοματα. Πραγματικα και τα δυο ηταν καταπληκτικα. Την ταραμοσαλατα την βρηκα αρκετη, ενω θα ηθελα να ειχε μια ακομα πιττουλα, γιατι μου τελειωσαν και την υπολοιπη την εφαγα με ψωμακι.

Επισης θεωρω οτι αντι για μια μπρουσκετα, θα επρεπε να εχει δυο, γιατι η γευση τους ηταν πραγματικα παρα πολυ καλη και κατι πρωτογνωρο και με την μια δεν προλαβαινες να την συνειδητοποιησεις.

Μετα απο αυτα τα πιατα τα δυο μενου τραβανε ξεχωριστους δρομους.
Το μενου με τα κρεατικα εχει ακομα τα εξης πιατα:

-Καρπατσιο απο καποιο ψαρι, μου φαινεται λαυρακι με λαϊμ και γουασαμπι. Το ψαρι ηταν φρεσκοτατο και πολυ διακριτικο. Σε οποιον δεν αρεσει το ωμο ψαρι μπορει να τον ξενισει το συγκεκριμενο πιατο, καθως το ψαρι δεν μαγειρευεται αλλα "ψηνεται" αργα μεσα σε κατι οξινο, οπως εδω ειχαμε το χυμο λαϊμ

-Γαριδες ψητες με σχοινοπρασο, παρα πολυ νοστιμες αλλα ηταν μονο δυο μεσσαιες γαριδες.

-Μετα ηρθε ριζοτο με λαχανικα και φετα. Στην ουσια επροκειτο για αποδομημενα γεμιστα, καθως το ριζοτο ειχε μεσα δυοσμο και αμεσως σου ερχοταν η μυρωδια απο γεμιστα. Πολυ καλο πιατο αν και λιγο και η φετα ηταν μονο μια μικρη μπουκιτσα.

-Στη συνεχεια ηρθε η αλλαγη στο μενου. Ενω κανονικα το πιατο ηταν μαυροματικα με ρεγγα καπνιστη, το αντικατεστησαν με ρεβυθια με αλλαντικα, λογω του οτι το ενα ηταν το καλοκαιρινο πιατο ενω τα ρεβυθια ειναι το χειμωνιατικο. Πραγματικα τον συνδιασμο ρεβυθιων με αλλαντικα δεν τον ειχα σκεφτει και μπορω να πω οτι ηταν πολυ πετυχημενος. Τα αλλαντικα δεν ξερω τι ηταν, αλλα υπερισχυε η γευση απο σαλαμι αερος.

-Για το τελος λοιπον πανσετα ψητη για 12 ωρες σε σακουλα κενου με λαχανικα και πατατες κοκκινιστα. Στην ουσια ηταν μπριαμ. Μπορω να πω οτι το πιατο αυτο με απογοητευσε περισσοτερο απο ολα, καθως ηταν πολυ λιγο και οταν ειναι το τελευταιο περιμενεις κατι πολυ εντυπωσιακο, ενω αυτο ηταν πολυ ηπιο και το μπριαμ σαν γευση πολυ γνωριμο. Η πανσετα επισης ηταν λιγο ξερη, πραγμα που με παραξενεψε για το επιπεδο του μενου και του εστιατοριου και ισως ηταν και το μονο μελανο σημειο στο δειπνο.

-Το γλυκακι στο τελος ηταν μους σοκολατας, αρκετα εντονη και πηκτη και αρκετα λιγουριαστικη, με σως απο βατομουρα! Γλυκο και σοκολατενιο τελειωμα μετα απο μια σειρα πιατων.

Το μενου με τα θαλασσινα ειχε μετα τα τρια πρωτα κοινα πιατα τα εξης:

-Καρπατσιο καραβιδας με λαϊμ. Η γευση και η ποιοτητα ηταν εξαιρετικη και η καραβιδα ηταν πολυ φρεσκια. Απο πανω ειχε και μια καραβιδοψιχα ψητη.

-Στη συνεχεια ηρθε χτενι, το οποιο ηταν πολυ γευστικο αλλα μονο ενα. Το χτενι ειναι τρομερη λιχουδια και ειναι ιδιαιτερα διαδεδομενο στην Αγγλια και στην Αμερικη. Εδω δεν ειναι τοσο πολυ γνωστο, αλλα ειναι πολυ καλο. Προκειται στην κυριολεξια για μια μπουκια και οταν το δοκιμασεις και σε ενθουσιασει σιγουρα θα θες κι αλλο δυστυχως.

-Μετα ηρθε κατ'εμε το καλυτερο πιατο του μενου και η αλλαγη γι'αυτο το συγκεκριμενο μενου. Μπακαλιαρος τηγανητος με ψητα παντζαρια και χειροποιητη μαγιονεζα, καλαμαρι ψητο και καπνιστη μελιτζανα. Ολα ηταν πραγματικα φοβερα. Ο μπακαλιαρος ηταν ο πιο νοστιμος και γευστικος που εχω φαει ποτε μου, η μαγιονεζα ηταν πραγματι πολυ γευστικη, τα πατζαρια ηταν οκ, το καλαμαρι πολυ νοστιμο και μαλακο, ενω η μελιτζανα ηταν πολυ καλα καπνισμενη. Πραγματικα παρα πολυ καλο πιατο και μακαρι να ηταν περισσοτερη η ποσοτητα, καθως ο μπακαλιαρος ηταν μονο μια μπουκια, ενω τα καλαμαρια ηταν απο δυο μπουκιες.

-Ακολουθως ηρθε το κριθαρωτο με γαριδες. Οι γαριδες παλι ηταν πολυ γευστικες και εξαιρετικης ποιοτητας ομως μονο δυο, ενω το κριθαρωτο ηταν σωστα μαγειρεμενο και δεμενο με ωραιο τυρακι μεσα, το οποιο ομως ηταν λιγο περισσοτερο και ετσι υπερισχυε σε γευση και σε υφη, καθως ελιωσε και το εκανε αρκετα κολλωδες

-Για το τελος μηλοκοπι φιλετο με μελιτζανα καπνιστη, σως απο ντοματα και αλλη μια σως. Πολυ καλο και φρεσκο ψαρακι, ζουμερο, σωστα μαγειρεμενο, αλλα παλι λιγο καθως ηταν μολις τεσσερις μπουκιες και θεωρω πως το τελευταιο πιατο πρεπει να ειναι κατι πιο εντυπωσιακο και οπωσδηποτε μεγαλυτερης ποσοτητας.

-Για γλυκακι φερανε cheesecake με καραμελωμενο ανανα και σαλτσα μανγκο. Πολυ ελαφρυ και πραγματικη εκπληξη!

Το πρωτο μενου εκανε 30 ευρω, ενω το δευτερο με τα θαλασσινα 40 ευρω. Γενικα οι τιμες ειναι τσιμπημενες σε ολα τα πιατα, αλλα θεωρω οτι η ποιοτητα και η γευστικη εμπειρια ειναι τετοια που πραγματικα το αξιζει. Αν θελει καποιος να δοκιμασει για πρωτη φορα γκουρμε κουζινα η να παρει μια γευση για την κουζινα του μαγαζιου μπορει να παρει τα δυο μενου, που παρολο που το καθε πιατο ηταν πολυ μικρο, σαν συνολο στο τελος δεν σε αφηναν νηστικο, αλλα σε καμμια περιπτωση δεν μπορω να ισχυριστω οτι εσκασα στο φαγητο. Απλα ημουν οκ.

Η εξυπηρετηση γενικα ηταν πολυ καλη και πολυ γρηγορη. Ολο το μαγαζι ειχε μονο δυο σερβιτορους, μια κοπελα και ενα αγορι, αλλα σε καμμια περιπτωση δεν φανηκε καποια αδυναμια στο σερβις. Μαλλον αυτο οφειλοταν στο γεγονος οτι δεν ειχε και τοσο πολυ κοσμο το μαγαζι.

Ενα αρνητικο ηταν το ντυσιμο της κοπελας, η οποια φοραγε ραντακι μπλουζα και επρεπε να την φτιαχνει συνεχεια προκειμενου να μην γινει πιο αποκαλυπτικη και σε καμμια περιπτωση δεν συναδει μια τετοια περιβολη ουτε με το υφος αλλα ουτε και με το επιπεδο του μαγαζιου, ενω ακομα ηταν λιγο αρρωστη και εβηχε στην ουσια πανω στα πιατα μας, αν και προσπαθουσε πολυ να μην το κανει αλλα ποσο να κρατηθει.

Γενικα ομως ηταν παρα παρα πολυ εξυπηρετικοι και γρηγοροι, σε σημειο που με το που τελειωνε το ενα πιατο στο καπακι ερχοταν το επομενο και ετσι δεν υπηρχε σχεδον κανενα κενο αναμεσα στα πιατα. Επισης καθε φορα που λερωναμε καποιο μαχαιροπιρουνο αυτοματα μας τα αλλαζαν. Κατα την διαρκεια και στο τελος του δειπνου ηρθε και ο ιδιοκτητης και μας ρωταγε αν μας αρεσαν τα πιατα και αν ολα ειναι καλα. Στο τελος μας προσφεραν γλυκο κρασι.

Τελος ενα ακομα αρνητικο ειναι οτι το ψωμακι, αν και χειροποιητο και ζεστο, χρεωνεται 1 ευρω το ατομο, χωρις βεβαια να σε ρωτανε αν θες να σου φερουν η οχι. Βεβαια οταν πληρωνεις τοσα πολλα για φαγητο το ενα ευρω σε πειραξε, αλλα λεμε τωρα κουβεντα να γινεται.

Σε γενικες γραμμες ολα τα πιατα ηταν παρα πολυ καλα και γευστικα, ομως θα μπορουσαν να ειχαν λιγο περισσοτερη ποσοτητα, καθως μολις αντιλαμβανοσουν τη γευση του πιατου, το ειχες τελειωσει και δεν μπορουσες να το απολαυσεις. Αν ειστε απο την περιοχη σπευσατε ταχιστα! Αν δεν ειστε απο την περιοχη καλο θα ηταν να κανετε μια βολτα προς τον Πειραια και να δοκιμασετε τις γαστρονομικες δημιουργιες του Βασιλαινα.

Σας το συστηνω ανεπιφυλακτα! Το μαγαζι διαθετει και site, το οποιο δεν ειναι ενημερωμενο δυστυχως. Επισης αυριο πεμπτη 13/11 εχει βραδια οινογνωσιας με ειδικο μενου, οπου καθε πιατο συνοδευεται απο διαφορετικο κρασι.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια