Loader

18 Νοε 2014

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
10-16

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Για τα ΦΟΥΡΝΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ, πριν ακόμη αρχίσουν οι μαζεμένες κριτικές, κατά βάση πολύ θετικές, μου είχε «κολλήσει» η επιθυμία να τα επισκεφτώ, έχοντας διαβάσει μια από τις πρώτες κριτικές για το μαγαζί από το φίλο ΙΩΓΙΑΝΝΗ.

Προηγήθηκε μια αποτυχημένη επίσκεψη, ένα απογευματάκι καλοκαιρινό, όταν και αποφασίσαμε τελικά να μην καθίσουμε, επειδή το μαγαζί ήταν τελείως άδειο. Πριν από ένα μήνα, λοιπόν, ένα ζεστό βραδάκι του Οκτώβρη και ημέρα Παρασκευή, μετά από ένα πεντανόστιμο σάντουιτς στο GUARANTEE για μεσημεριανό, αποφασίσαμε να κλείσουμε τη μέρα μας με φαγητό στα ΦΟΥΡΝΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ.

ΧΩΡΟΣ: 3
Τα ΦΟΥΡΝΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ λοιπόν βρίσκονται σε ένα όχι και τόσο κεντρικό σημείο της Ηλιούπολης, καθώς γύρω – γύρω δεν διέκρινα άλλα μαγαζιά παρά ένα παρκάκι. Το parking υποθέτω είναι πολύ εύκολο, προσωπικά εντόπισα πολλές ελεύθερες θέσεις σε πολύ κοντινή απόσταση, άρα η πρόσβαση καθίσταται αρκετά εύκολη.

Αν και Οκτώβριος, ο καιρός ήταν ακόμη ζεστός και η πλειοψηφία του κόσμου καθόταν στον εξωτερικό χώρο του εστιατορίου, ο οποίος χωρίς να έχει κάτι το ιδιαίτερο, μου φάνηκε μια χαρά για χαλαρό φαγητό και ποτό, δεδομένου ότι και η περιοχή δεν είναι ιδιαίτερα θορυβώδης. Εμείς καθίσαμε μέσα, όπου υπήρχαν ακόμη 2 – 3 παρέες.

Στο σημείο αυτό θα διαφωνήσω με αρκετούς από τους χρήστες του site, σχετικά με την κριτική για το χώρο/ατμόσφαιρα. Σίγουρα ο χώρος είναι αρκετά λιτός και απλός, ενδεχομένως και το μωσαϊκό να ξενίζει κάποιους, ωστόσο προσωπικά μου έκανε πολύ θετική εντύπωση ότι ο εσωτερικός χώρος, ως προς όλα τα σημεία του (τραπέζια, τοίχοι, τουαλέτες κλπ. ) ήταν πραγματικά πεντακάθαρος.

Επιπλέον, η τζαμαρία στην μπροστινή μεριά του εστιατορίου επιτρέπει την οπτική πρόσβαση με τον εξωτερικό χώρο, και προσωπικά μου άρεσε. Επίσης, αν και δεν υπάρχει πλήρης οπτική πρόσβαση, όμορφη είναι και η εικόνα του παταριού με τους φούρνους και το χώρο προετοιμασίας των πιάτων. Τέλος να αναφέρω ότι τα τραπέζια και οι καρέκλες βρίσκονται σε αρκετά ικανοποιητική απόσταση μεταξύ τους, ενώ διάφορα διακοσμητικά και ζωγραφιές στους τοίχους δίνουν μια χαρούμενη και ευχάριστη νότα στη συνολική ατμόσφαιρα.

Το μοναδικό σημείο στο οποίο θα μπορούσα να κάνω μια αρνητική επισήμανση έχει να κάνει με τις μυρωδιές που διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν στα ρούχα μας, μόλις επιστρέψαμε σπίτι, προφανώς από τους φούρνους που ήταν σε συνεχή λειτουργία. Λαμβάνοντας υπ΄ όψιν και το γεγονός ότι, λόγω καιρού, η πόρτα της εισόδου ήταν μονίμως ανοιχτή, ο εξαερισμός του χώρου ίσως είναι από τα μοναδικά θέματα που πρέπει να ξαναδούν οι ιδιοκτήτες των ΦΟΥΡΝΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΩΝ.

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ: 4
Ως προς την εξυπηρέτηση, έχω να πω τα καλύτερα. Από την πρώτη στιγμή της τηλεφωνικής κράτησης μέχρι και την αποχώρηση από το χώρο του εστιατορίου, το προσωπικό θα σε κερδίσει με την ευγένεια, τη φιλικότητα και τον επαγγελματισμό του. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Στο service βρίσκονται ο ένας εκ των ιδιοκτητών και μια κοπέλα, και οι δύο πολύ ευγενικοί, χαμογελαστοί, πρόσχαροι και εξυπηρετικοί. Αφού τακτοποιηθήκαμε, λοιπόν, στο τραπέζι μας, ήρθε ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης, για να μας ενημερώσει για τα πιάτα και να πάρει την παραγγελία. Μας ρώτησε μάλιστα για το πώς μάθαμε το εστιατόριο και φάνηκε γνώστης του ask4food (αυτό εξάλλου μπορεί να το διαπιστώσει εύκολα κανείς και από το ίδιο το site, στο οποίο τα ΦΟΥΡΝΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ έχουν ενεργή συμμετοχή).

Στη συνέχεια, ήρθε το μπουκάλι με κρύο νερό βρύσης με ψωμί και ένα ντιπ για καλοσώρισμα. Τα πιάτα σερβιρίστηκαν με ιδανική ροή, καθώς έρχονταν σταδιακά, όπως προσωπικά προτιμώ όταν επισκέπτομαι μεζεδοπωλεία. Αποδειξούλα επίσης κομμένη εξ αρχής.

Πλούσια κεράσματα, επίσης καθόλη τη διάρκεια του γεύματος, είναι σίγουρα κινήσεις που σε κερδίζουν. Κερασμένο, λοιπόν, ½ λίτρο κρασάκι, κερασμένο γλυκό στο τέλος συνοδεία ενός ποτηριού γλυκού κρασιού.

Σε κάποια στιγμή, ο εν λόγω ιδιοκτήτης ήρθε να μας ρωτήσει για τις εντυπώσεις μας, δείχνοντας ειλικρινές ενδιαφέρον. Το ίδιο έκανε και ο έτερος ιδιοκτήτης – μάγειρας, καθώς κάποια στιγμή προς το τέλος της βραδιάς πέρασε από όλα τα τραπέζια.

Γενικά, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι πρόκειται για ανθρώπους που έχουν πολύ μεράκι και όρεξη για αυτό που κάνουν, οπότε το αποτέλεσμα που προκύπτει δεν μπορεί παρά να είναι θετικό.

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΦΑΓΗΤΟΥ: 3
Ως προς τον κατάλογο τώρα, δεν θα επεκταθώ ιδιαιτέρως. Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, όλα τα πιάτα είναι μαγειρεμένα στο φούρνο. Να σημειώσω απλώς, ότι οι επιλογές που προσφέρονται πιο πολύ μου ταιριάζουν για φαγητό μεζεδοπωλείου, δηλαδή αρκετά πιάτα στη μέση, καθώς δεν υπάρχει ο αυστηρός διαχωρισμός μεταξύ ορεκτικών και κυρίως πιάτων. Προσωπικά, όπως προανέφερα, κάτι τέτοιο μου αρέσει, καθώς μου δίνεται η δυνατότητα να δοκιμάσω περισσότερα πιάτα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα κάποιος να παραγγείλει ένα πιάτο και να το απολαύσει ως κυρίως (ενδεικτικά τα μπιφτέκια και το χοιρινό με το ρύζι, από τα πιάτα που εμείς επιλέξαμε, μπορούν άνετα να σταθούν ως κυρίως). Λοιπόν, έχουμε και λέμε …

Το ψωμάκι που μας προσφέρθηκε στην αρχή, ζεστό, φρέσκο και σίγουρα προσεγμένο, δυστυχώς δεν με ενθουσίασε, καθώς το βρήκα αρκετά μαλακό για τα γούστα μου. Κατά τα λοιπά, η παραγγελία μας, για δύο άτομα, περιελάμβανε:

- «φουρνιστή σαλάτα», δηλαδή ψητά λαχανικά με καραμελωμένο μπαλσάμικο (4,20 €). Πολύ νόστιμα τα λαχανικά με το μπαλσάμικο να τους δίνει μια πολύ ωραία γλυκιά γεύση. Μοναδική ένσταση … θα προτιμούσα τη σαλτσούλα λιγότερο ρευστή. Επίσης, να αναφέρω, ότι οπτικά, πιστεύω ότι αδικείται το πιάτο, καθώς είναι σερβιρισμένο σε ένα αρκετά βαθύ, αλλά στενό πήλινο, με τα λαχανικά να υπερκαλύπτονται από τη σάλτσα. Σε κάθε περίπτωση, η ποσότητα είναι αρκετά χορταστική και αν είστε λάτρεις του βαλσάμικου, όπως εγώ, προτιμήστε το συγκεκριμένο πιάτο άφοβα.

- «πατάτες crispy σαν τηγανητές» (3,80 €). Το πιάτο αυτό έχει αναλυθεί από όλους σχεδόν τους φίλους του site, οπότε δεν έχω παρά να συμφωνήσω. Τραγανές, πεντανόστιμες πατατούλες, με πολύ ωραία μυρωδικά, πραγματικά σαν τηγανιτές. Σίγουρα, πολύς κόσμος, όπως και εγώ, έχουμε αποπειραθεί να μαγειρέψουμε το εν λόγω πιάτο και στο σπίτι μας, το τελικό αποτέλεσμα, ωστόσο, χωρίς να είναι άσχημο, απέχει πολύ από αυτό που σερβίρεται στα ΦΟΥΡΝΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ. Προτιμήστε τις …

- «κοτόπουλο με μανιτάρια στον πηλό», δηλαδή κοτόπουλο φιλέτο με φρέσκα μανιτάρια και φαρφάλες (4,80 €). Επίσης νόστιμο πιάτο, καλομαγειρεμένο και ζουμερό το κοτόπουλο με τα μανιτάρια, ωραίες και οι φαρφάλες, ενώ και οι κύβοι ενός τυριού (δεν κατάλαβα τι ήταν ακριβώς) έδιναν ωραία γεύση.

- χοιρινό με σάλτσα μουστάρδας και αμπαρόριζα, με συνοδεία άγριου ρυζιού (7,80 €). Το μοναδικό πιάτο που δεν με ενθουσίασε. Και εξηγούμαι … Το συγκεκριμένο πιάτο το παραγγείλαμε λόγω των πολύ καλών κριτικών που είχαμε διαβάσει στο site. Λοιπόν, όντως το κρέας ήταν μια χαρά, καλομαγειρεμένο και μαλακό, χωρίς λίπος, αλλά η αμπαρόριζα δυστυχώς δεν ταίριαξε στις γεύσεις μου, καθώς το άρωμά της ήταν ιδιαίτερα έντονο. Ωστόσο, γούστα είναι αυτά, άλλοι ενδεχομένως βρουν τη συγκεκριμένη γεύση ιδιαίτερη και ξεχωριστή. Το πιάτο πάντως ήταν περιποιημένο και προσεγμένο, απλώς επαναλαμβάνω, η αμπαρόριζα δεν μου ταίριαξε … Α, και το συνοδευτικό ρυζάκι, μια χαρά.

- μπιφτέκι πολίτικο, με συνοδευτικό πατάτες φούρνου (5,80 €). Όταν επισκεφτήκαμε τα ΦΟΥΡΝΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ, πριν από ένα μήνα, το εν λόγω πιάτο ήταν εκτός καταλόγου, με τη σκέψη να ενσωματωθεί στο βασικό κατάλογο του μαγαζιού, όπως μας ενημέρωσε ο ιδιοκτήτης. Σε κάθε περίπτωση ήταν το πιάτο που εγώ ξεχώρισα … τρία μεγαλούτσικα μπιφτεκάκια, με μια ιδιαίτερη ζύμη (με βασικό υλικό την κόκκινη πιπεριά), σχετικά πικάντικα μου άρεσαν πάρα πολύ. Απλώς, λάβετε υπόψη σας ότι η γεύση τους είναι κάπως ιδιαίτερη και ίσως ξενίσει κάποιους (όπως εξάλλου έπαθα εγώ με το χοιρινό με την αμπαρόριζα). Και οι αρκετές πατάτες που το συνόδευαν ήταν νόστιμες και καλομαγειρεμένες.

- κρασί λευκό χύμα (3,50 € το ½ λίτρο). Εμείς παραγγείλαμε δύο μισόλιτρα, κεράστηκε ακόμη ½ λίτρο. Το κρασί πάντως ήταν μια χαρά, από τα καλύτερα χύμα που έχω δοκιμάσει, δίχως δυσάρεστες παρενέργειες την επόμενη ημέρα, παρά τη μεγάλη κατανάλωση.

Όπως είχα προαναφέρει, στο τέλος κεραστήκαμε γλυκό που αποτελείτο από δυο κομμάτια, ένα με λευκό χαλβά ψυγείου, αρωματισμένο με μαστίχα εάν κατάλαβα καλά, και μία σοκολατόπιτα. Προσωπικά, ο χαλβάς με ενθουσίασε, πολύ δροσερό και ιδιαίτερο γλυκό, η σοκολατόπιτα νορμάλ φαγώθηκε ευχάριστα.

Από τα παραπάνω, εύκολα συμπεραίνει κανείς ότι τα ΦΟΥΡΝΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ πέρασαν το γευστικό τεστ με μεγάλο βαθμό επιτυχίας. Η βαθμολογία μου, ως προς την ποιότητα του φαγητού, θα μπορούσε να είναι και «4», έβαλα ωστόσο «3», λόγω του χοιρινού (ή μάλλον καλύτερα λόγω της αρμπαρόριζας) και των περιορισμών που αναπόφευκτα προκύπτουν από την επιλογή ενός μοναδικού τρόπου μαγειρέματος. Σίγουρα πάντως θα ακολουθήσουν και άλλες επισκέψεις για να δοκιμαστούν και τα υπόλοιπα πιάτα, καθώς τα περισσότερα εξ αυτών μου κίνησαν την περιέργεια, οπότε επιφυλάσσομαι...

ΣΧΕΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ – ΤΙΜΗΣ: 4
Για τα παραπάνω, ο λογαριασμός ήρθε στα 34,80 €, χωρίς τα ποτά δηαλδή γύρω στα 13 – 14 € το άτομο, οπότε δεν θα το αναλύσω παραπάνω, «4» χωρίς δεύτερη σκέψη.

Ανακεφαλαιώνοντας, δεν ξέρω ποιες ήταν οι προσδοκίες κάποιων φίλων του site, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται και κάποιες όχι τόσο θετικές κριτικές τελευταία για τα ΦΟΥΡΝΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ. Σίγουρα οι απαιτήσεις καθενός από εμάς διαφέρουν, ενδεχομένως και κάποιες γεύσεις να μην ταιριάζουν με τα γούστα όλων. Προσωπικά, είμαι πολύ χαρούμενος που βρήκα ένα μαγαζάκι, αρκετά κοντά στο σπίτι μου, με νόστιμο φαγητό, πολύ καλές τιμές και άψογη εξυπηρέτηση, για να το επισκέπτομαι τακτικά …

2014-11-19 11:43:23

θα ήθελα αρχικά να σας ευχαριστήσω για την πολύ καλη κριτική που κάνατε για εμάς. Αμέσως μετά για την επίσκεψη στο εστιατορείο μας και τελευταία για τις πολύ εύστοχες "παρατηρήσεις" για την βελτίωση κάποιων πιάτων μας... Πρώτα άπο όλα θέλω να αναφερθώ στη σαλάτα φούρνου που και για μας ήταν ένα αγκάθι που όμως τελικά πήρε τη μορφή που της άξιζε. Τελειως διαφορετική παρουσίαση και πολύ πιο παχύρευστη sause ώστε να γίνει ένα πιάτο που να μας ικανοποίει πρώτα απο ολα και εμάς. Με βάση το πραγματικό ενδιαφέρον κάποιων χρηστών(οπως αντιστοιχα και το δικό σας)μας δίνουν καθημερηνά μεγάλη όρεξη ώστε να προσπαθούμε να εξελισόμαστε και να βελτιωνόμαστε στον τρόπο παρασκευής, παρουσιάσης και τελικής γεύσης των πιάτων μας. Αυτός ήταν αλωστε και ο λόγος που αποφασίσαμε να είμαστε τοσο ενεργοί στο ask4food ώστε να καταφέρουμε να μείνουμε στο χάρτη της γεύσης όσο δύσκολο και αν ειναι αυτο στις μέρες μας... Κλεινοντας θα ήθελα πραγματικά να σας γνωρίσω και να ακούσω απο κοντά πιθανες σκέψεις για την ουσιαστική εξελιξή μας
Με εκτίμηση
ΤΑ ΦΟΥΡΝΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ


2018-02-27 01:07:50
Η κριτική τροποποιήθηκε από τον/την ALEX80.

  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

18 Νοε 2014

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
10-16

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Για τα ΦΟΥΡΝΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ, πριν ακόμη αρχίσουν οι μαζεμένες κριτικές, κατά βάση πολύ θετικές, μου είχε «κολλήσει» η επιθυμία να τα επισκεφτώ, έχοντας διαβάσει μια από τις πρώτες κριτικές για το μαγαζί από το φίλο ΙΩΓΙΑΝΝΗ.

Προηγήθηκε μια αποτυχημένη επίσκεψη, ένα απογευματάκι καλοκαιρινό, όταν και αποφασίσαμε τελικά να μην καθίσουμε, επειδή το μαγαζί ήταν τελείως άδειο. Πριν από ένα μήνα, λοιπόν, ένα ζεστό βραδάκι του Οκτώβρη και ημέρα Παρασκευή, μετά από ένα πεντανόστιμο σάντουιτς στο GUARANTEE για μεσημεριανό, αποφασίσαμε να κλείσουμε τη μέρα μας με φαγητό στα ΦΟΥΡΝΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ.

ΧΩΡΟΣ: 3
Τα ΦΟΥΡΝΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ λοιπόν βρίσκονται σε ένα όχι και τόσο κεντρικό σημείο της Ηλιούπολης, καθώς γύρω – γύρω δεν διέκρινα άλλα μαγαζιά παρά ένα παρκάκι. Το parking υποθέτω είναι πολύ εύκολο, προσωπικά εντόπισα πολλές ελεύθερες θέσεις σε πολύ κοντινή απόσταση, άρα η πρόσβαση καθίσταται αρκετά εύκολη.

Αν και Οκτώβριος, ο καιρός ήταν ακόμη ζεστός και η πλειοψηφία του κόσμου καθόταν στον εξωτερικό χώρο του εστιατορίου, ο οποίος χωρίς να έχει κάτι το ιδιαίτερο, μου φάνηκε μια χαρά για χαλαρό φαγητό και ποτό, δεδομένου ότι και η περιοχή δεν είναι ιδιαίτερα θορυβώδης. Εμείς καθίσαμε μέσα, όπου υπήρχαν ακόμη 2 – 3 παρέες.

Στο σημείο αυτό θα διαφωνήσω με αρκετούς από τους χρήστες του site, σχετικά με την κριτική για το χώρο/ατμόσφαιρα. Σίγουρα ο χώρος είναι αρκετά λιτός και απλός, ενδεχομένως και το μωσαϊκό να ξενίζει κάποιους, ωστόσο προσωπικά μου έκανε πολύ θετική εντύπωση ότι ο εσωτερικός χώρος, ως προς όλα τα σημεία του (τραπέζια, τοίχοι, τουαλέτες κλπ. ) ήταν πραγματικά πεντακάθαρος.

Επιπλέον, η τζαμαρία στην μπροστινή μεριά του εστιατορίου επιτρέπει την οπτική πρόσβαση με τον εξωτερικό χώρο, και προσωπικά μου άρεσε. Επίσης, αν και δεν υπάρχει πλήρης οπτική πρόσβαση, όμορφη είναι και η εικόνα του παταριού με τους φούρνους και το χώρο προετοιμασίας των πιάτων. Τέλος να αναφέρω ότι τα τραπέζια και οι καρέκλες βρίσκονται σε αρκετά ικανοποιητική απόσταση μεταξύ τους, ενώ διάφορα διακοσμητικά και ζωγραφιές στους τοίχους δίνουν μια χαρούμενη και ευχάριστη νότα στη συνολική ατμόσφαιρα.

Το μοναδικό σημείο στο οποίο θα μπορούσα να κάνω μια αρνητική επισήμανση έχει να κάνει με τις μυρωδιές που διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν στα ρούχα μας, μόλις επιστρέψαμε σπίτι, προφανώς από τους φούρνους που ήταν σε συνεχή λειτουργία. Λαμβάνοντας υπ΄ όψιν και το γεγονός ότι, λόγω καιρού, η πόρτα της εισόδου ήταν μονίμως ανοιχτή, ο εξαερισμός του χώρου ίσως είναι από τα μοναδικά θέματα που πρέπει να ξαναδούν οι ιδιοκτήτες των ΦΟΥΡΝΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΩΝ.

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ: 4
Ως προς την εξυπηρέτηση, έχω να πω τα καλύτερα. Από την πρώτη στιγμή της τηλεφωνικής κράτησης μέχρι και την αποχώρηση από το χώρο του εστιατορίου, το προσωπικό θα σε κερδίσει με την ευγένεια, τη φιλικότητα και τον επαγγελματισμό του. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Στο service βρίσκονται ο ένας εκ των ιδιοκτητών και μια κοπέλα, και οι δύο πολύ ευγενικοί, χαμογελαστοί, πρόσχαροι και εξυπηρετικοί. Αφού τακτοποιηθήκαμε, λοιπόν, στο τραπέζι μας, ήρθε ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης, για να μας ενημερώσει για τα πιάτα και να πάρει την παραγγελία. Μας ρώτησε μάλιστα για το πώς μάθαμε το εστιατόριο και φάνηκε γνώστης του ask4food (αυτό εξάλλου μπορεί να το διαπιστώσει εύκολα κανείς και από το ίδιο το site, στο οποίο τα ΦΟΥΡΝΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ έχουν ενεργή συμμετοχή).

Στη συνέχεια, ήρθε το μπουκάλι με κρύο νερό βρύσης με ψωμί και ένα ντιπ για καλοσώρισμα. Τα πιάτα σερβιρίστηκαν με ιδανική ροή, καθώς έρχονταν σταδιακά, όπως προσωπικά προτιμώ όταν επισκέπτομαι μεζεδοπωλεία. Αποδειξούλα επίσης κομμένη εξ αρχής.

Πλούσια κεράσματα, επίσης καθόλη τη διάρκεια του γεύματος, είναι σίγουρα κινήσεις που σε κερδίζουν. Κερασμένο, λοιπόν, ½ λίτρο κρασάκι, κερασμένο γλυκό στο τέλος συνοδεία ενός ποτηριού γλυκού κρασιού.

Σε κάποια στιγμή, ο εν λόγω ιδιοκτήτης ήρθε να μας ρωτήσει για τις εντυπώσεις μας, δείχνοντας ειλικρινές ενδιαφέρον. Το ίδιο έκανε και ο έτερος ιδιοκτήτης – μάγειρας, καθώς κάποια στιγμή προς το τέλος της βραδιάς πέρασε από όλα τα τραπέζια.

Γενικά, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι πρόκειται για ανθρώπους που έχουν πολύ μεράκι και όρεξη για αυτό που κάνουν, οπότε το αποτέλεσμα που προκύπτει δεν μπορεί παρά να είναι θετικό.

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΦΑΓΗΤΟΥ: 3
Ως προς τον κατάλογο τώρα, δεν θα επεκταθώ ιδιαιτέρως. Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, όλα τα πιάτα είναι μαγειρεμένα στο φούρνο. Να σημειώσω απλώς, ότι οι επιλογές που προσφέρονται πιο πολύ μου ταιριάζουν για φαγητό μεζεδοπωλείου, δηλαδή αρκετά πιάτα στη μέση, καθώς δεν υπάρχει ο αυστηρός διαχωρισμός μεταξύ ορεκτικών και κυρίως πιάτων. Προσωπικά, όπως προανέφερα, κάτι τέτοιο μου αρέσει, καθώς μου δίνεται η δυνατότητα να δοκιμάσω περισσότερα πιάτα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα κάποιος να παραγγείλει ένα πιάτο και να το απολαύσει ως κυρίως (ενδεικτικά τα μπιφτέκια και το χοιρινό με το ρύζι, από τα πιάτα που εμείς επιλέξαμε, μπορούν άνετα να σταθούν ως κυρίως). Λοιπόν, έχουμε και λέμε …

Το ψωμάκι που μας προσφέρθηκε στην αρχή, ζεστό, φρέσκο και σίγουρα προσεγμένο, δυστυχώς δεν με ενθουσίασε, καθώς το βρήκα αρκετά μαλακό για τα γούστα μου. Κατά τα λοιπά, η παραγγελία μας, για δύο άτομα, περιελάμβανε:

- «φουρνιστή σαλάτα», δηλαδή ψητά λαχανικά με καραμελωμένο μπαλσάμικο (4,20 €). Πολύ νόστιμα τα λαχανικά με το μπαλσάμικο να τους δίνει μια πολύ ωραία γλυκιά γεύση. Μοναδική ένσταση … θα προτιμούσα τη σαλτσούλα λιγότερο ρευστή. Επίσης, να αναφέρω, ότι οπτικά, πιστεύω ότι αδικείται το πιάτο, καθώς είναι σερβιρισμένο σε ένα αρκετά βαθύ, αλλά στενό πήλινο, με τα λαχανικά να υπερκαλύπτονται από τη σάλτσα. Σε κάθε περίπτωση, η ποσότητα είναι αρκετά χορταστική και αν είστε λάτρεις του βαλσάμικου, όπως εγώ, προτιμήστε το συγκεκριμένο πιάτο άφοβα.

- «πατάτες crispy σαν τηγανητές» (3,80 €). Το πιάτο αυτό έχει αναλυθεί από όλους σχεδόν τους φίλους του site, οπότε δεν έχω παρά να συμφωνήσω. Τραγανές, πεντανόστιμες πατατούλες, με πολύ ωραία μυρωδικά, πραγματικά σαν τηγανιτές. Σίγουρα, πολύς κόσμος, όπως και εγώ, έχουμε αποπειραθεί να μαγειρέψουμε το εν λόγω πιάτο και στο σπίτι μας, το τελικό αποτέλεσμα, ωστόσο, χωρίς να είναι άσχημο, απέχει πολύ από αυτό που σερβίρεται στα ΦΟΥΡΝΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ. Προτιμήστε τις …

- «κοτόπουλο με μανιτάρια στον πηλό», δηλαδή κοτόπουλο φιλέτο με φρέσκα μανιτάρια και φαρφάλες (4,80 €). Επίσης νόστιμο πιάτο, καλομαγειρεμένο και ζουμερό το κοτόπουλο με τα μανιτάρια, ωραίες και οι φαρφάλες, ενώ και οι κύβοι ενός τυριού (δεν κατάλαβα τι ήταν ακριβώς) έδιναν ωραία γεύση.

- χοιρινό με σάλτσα μουστάρδας και αμπαρόριζα, με συνοδεία άγριου ρυζιού (7,80 €). Το μοναδικό πιάτο που δεν με ενθουσίασε. Και εξηγούμαι … Το συγκεκριμένο πιάτο το παραγγείλαμε λόγω των πολύ καλών κριτικών που είχαμε διαβάσει στο site. Λοιπόν, όντως το κρέας ήταν μια χαρά, καλομαγειρεμένο και μαλακό, χωρίς λίπος, αλλά η αμπαρόριζα δυστυχώς δεν ταίριαξε στις γεύσεις μου, καθώς το άρωμά της ήταν ιδιαίτερα έντονο. Ωστόσο, γούστα είναι αυτά, άλλοι ενδεχομένως βρουν τη συγκεκριμένη γεύση ιδιαίτερη και ξεχωριστή. Το πιάτο πάντως ήταν περιποιημένο και προσεγμένο, απλώς επαναλαμβάνω, η αμπαρόριζα δεν μου ταίριαξε … Α, και το συνοδευτικό ρυζάκι, μια χαρά.

- μπιφτέκι πολίτικο, με συνοδευτικό πατάτες φούρνου (5,80 €). Όταν επισκεφτήκαμε τα ΦΟΥΡΝΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ, πριν από ένα μήνα, το εν λόγω πιάτο ήταν εκτός καταλόγου, με τη σκέψη να ενσωματωθεί στο βασικό κατάλογο του μαγαζιού, όπως μας ενημέρωσε ο ιδιοκτήτης. Σε κάθε περίπτωση ήταν το πιάτο που εγώ ξεχώρισα … τρία μεγαλούτσικα μπιφτεκάκια, με μια ιδιαίτερη ζύμη (με βασικό υλικό την κόκκινη πιπεριά), σχετικά πικάντικα μου άρεσαν πάρα πολύ. Απλώς, λάβετε υπόψη σας ότι η γεύση τους είναι κάπως ιδιαίτερη και ίσως ξενίσει κάποιους (όπως εξάλλου έπαθα εγώ με το χοιρινό με την αμπαρόριζα). Και οι αρκετές πατάτες που το συνόδευαν ήταν νόστιμες και καλομαγειρεμένες.

- κρασί λευκό χύμα (3,50 € το ½ λίτρο). Εμείς παραγγείλαμε δύο μισόλιτρα, κεράστηκε ακόμη ½ λίτρο. Το κρασί πάντως ήταν μια χαρά, από τα καλύτερα χύμα που έχω δοκιμάσει, δίχως δυσάρεστες παρενέργειες την επόμενη ημέρα, παρά τη μεγάλη κατανάλωση.

Όπως είχα προαναφέρει, στο τέλος κεραστήκαμε γλυκό που αποτελείτο από δυο κομμάτια, ένα με λευκό χαλβά ψυγείου, αρωματισμένο με μαστίχα εάν κατάλαβα καλά, και μία σοκολατόπιτα. Προσωπικά, ο χαλβάς με ενθουσίασε, πολύ δροσερό και ιδιαίτερο γλυκό, η σοκολατόπιτα νορμάλ φαγώθηκε ευχάριστα.

Από τα παραπάνω, εύκολα συμπεραίνει κανείς ότι τα ΦΟΥΡΝΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ πέρασαν το γευστικό τεστ με μεγάλο βαθμό επιτυχίας. Η βαθμολογία μου, ως προς την ποιότητα του φαγητού, θα μπορούσε να είναι και «4», έβαλα ωστόσο «3», λόγω του χοιρινού (ή μάλλον καλύτερα λόγω της αρμπαρόριζας) και των περιορισμών που αναπόφευκτα προκύπτουν από την επιλογή ενός μοναδικού τρόπου μαγειρέματος. Σίγουρα πάντως θα ακολουθήσουν και άλλες επισκέψεις για να δοκιμαστούν και τα υπόλοιπα πιάτα, καθώς τα περισσότερα εξ αυτών μου κίνησαν την περιέργεια, οπότε επιφυλάσσομαι...

ΣΧΕΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ – ΤΙΜΗΣ: 4
Για τα παραπάνω, ο λογαριασμός ήρθε στα 34,80 €, χωρίς τα ποτά δηαλδή γύρω στα 13 – 14 € το άτομο, οπότε δεν θα το αναλύσω παραπάνω, «4» χωρίς δεύτερη σκέψη.

Ανακεφαλαιώνοντας, δεν ξέρω ποιες ήταν οι προσδοκίες κάποιων φίλων του site, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται και κάποιες όχι τόσο θετικές κριτικές τελευταία για τα ΦΟΥΡΝΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ. Σίγουρα οι απαιτήσεις καθενός από εμάς διαφέρουν, ενδεχομένως και κάποιες γεύσεις να μην ταιριάζουν με τα γούστα όλων. Προσωπικά, είμαι πολύ χαρούμενος που βρήκα ένα μαγαζάκι, αρκετά κοντά στο σπίτι μου, με νόστιμο φαγητό, πολύ καλές τιμές και άψογη εξυπηρέτηση, για να το επισκέπτομαι τακτικά …

2014-11-19 11:43:23

θα ήθελα αρχικά να σας ευχαριστήσω για την πολύ καλη κριτική που κάνατε για εμάς. Αμέσως μετά για την επίσκεψη στο εστιατορείο μας και τελευταία για τις πολύ εύστοχες "παρατηρήσεις" για την βελτίωση κάποιων πιάτων μας... Πρώτα άπο όλα θέλω να αναφερθώ στη σαλάτα φούρνου που και για μας ήταν ένα αγκάθι που όμως τελικά πήρε τη μορφή που της άξιζε. Τελειως διαφορετική παρουσίαση και πολύ πιο παχύρευστη sause ώστε να γίνει ένα πιάτο που να μας ικανοποίει πρώτα απο ολα και εμάς. Με βάση το πραγματικό ενδιαφέρον κάποιων χρηστών(οπως αντιστοιχα και το δικό σας)μας δίνουν καθημερηνά μεγάλη όρεξη ώστε να προσπαθούμε να εξελισόμαστε και να βελτιωνόμαστε στον τρόπο παρασκευής, παρουσιάσης και τελικής γεύσης των πιάτων μας. Αυτός ήταν αλωστε και ο λόγος που αποφασίσαμε να είμαστε τοσο ενεργοί στο ask4food ώστε να καταφέρουμε να μείνουμε στο χάρτη της γεύσης όσο δύσκολο και αν ειναι αυτο στις μέρες μας... Κλεινοντας θα ήθελα πραγματικά να σας γνωρίσω και να ακούσω απο κοντά πιθανες σκέψεις για την ουσιαστική εξελιξή μας
Με εκτίμηση
ΤΑ ΦΟΥΡΝΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ


2018-02-27 01:07:50
Η κριτική τροποποιήθηκε από τον/την ALEX80.

  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

Etable

ALEX80

Σάββατο 23 Ιουνίου

Γεύση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

Εξυπηρέτηση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Χώρος

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

Value for money

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

€ / Άτομο

10-16

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Για τα ΦΟΥΡΝΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ, πριν ακόμη αρχίσουν οι μαζεμένες κριτικές, κατά βάση πολύ θετικές, μου είχε «κολλήσει» η επιθυμία να τα επισκεφτώ, έχοντας διαβάσει μια από τις πρώτες κριτικές για το μαγαζί από το φίλο ΙΩΓΙΑΝΝΗ.

Προηγήθηκε μια αποτυχημένη επίσκεψη, ένα απογευματάκι καλοκαιρινό, όταν και αποφασίσαμε τελικά να μην καθίσουμε, επειδή το μαγαζί ήταν τελείως άδειο. Πριν από ένα μήνα, λοιπόν, ένα ζεστό βραδάκι του Οκτώβρη και ημέρα Παρασκευή, μετά από ένα πεντανόστιμο σάντουιτς στο GUARANTEE για μεσημεριανό, αποφασίσαμε να κλείσουμε τη μέρα μας με φαγητό στα ΦΟΥΡΝΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ.

ΧΩΡΟΣ: 3
Τα ΦΟΥΡΝΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ λοιπόν βρίσκονται σε ένα όχι και τόσο κεντρικό σημείο της Ηλιούπολης, καθώς γύρω – γύρω δεν διέκρινα άλλα μαγαζιά παρά ένα παρκάκι. Το parking υποθέτω είναι πολύ εύκολο, προσωπικά εντόπισα πολλές ελεύθερες θέσεις σε πολύ κοντινή απόσταση, άρα η πρόσβαση καθίσταται αρκετά εύκολη.

Αν και Οκτώβριος, ο καιρός ήταν ακόμη ζεστός και η πλειοψηφία του κόσμου καθόταν στον εξωτερικό χώρο του εστιατορίου, ο οποίος χωρίς να έχει κάτι το ιδιαίτερο, μου φάνηκε μια χαρά για χαλαρό φαγητό και ποτό, δεδομένου ότι και η περιοχή δεν είναι ιδιαίτερα θορυβώδης. Εμείς καθίσαμε μέσα, όπου υπήρχαν ακόμη 2 – 3 παρέες.

Στο σημείο αυτό θα διαφωνήσω με αρκετούς από τους χρήστες του site, σχετικά με την κριτική για το χώρο/ατμόσφαιρα. Σίγουρα ο χώρος είναι αρκετά λιτός και απλός, ενδεχομένως και το μωσαϊκό να ξενίζει κάποιους, ωστόσο προσωπικά μου έκανε πολύ θετική εντύπωση ότι ο εσωτερικός χώρος, ως προς όλα τα σημεία του (τραπέζια, τοίχοι, τουαλέτες κλπ. ) ήταν πραγματικά πεντακάθαρος.

Επιπλέον, η τζαμαρία στην μπροστινή μεριά του εστιατορίου επιτρέπει την οπτική πρόσβαση με τον εξωτερικό χώρο, και προσωπικά μου άρεσε. Επίσης, αν και δεν υπάρχει πλήρης οπτική πρόσβαση, όμορφη είναι και η εικόνα του παταριού με τους φούρνους και το χώρο προετοιμασίας των πιάτων. Τέλος να αναφέρω ότι τα τραπέζια και οι καρέκλες βρίσκονται σε αρκετά ικανοποιητική απόσταση μεταξύ τους, ενώ διάφορα διακοσμητικά και ζωγραφιές στους τοίχους δίνουν μια χαρούμενη και ευχάριστη νότα στη συνολική ατμόσφαιρα.

Το μοναδικό σημείο στο οποίο θα μπορούσα να κάνω μια αρνητική επισήμανση έχει να κάνει με τις μυρωδιές που διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν στα ρούχα μας, μόλις επιστρέψαμε σπίτι, προφανώς από τους φούρνους που ήταν σε συνεχή λειτουργία. Λαμβάνοντας υπ΄ όψιν και το γεγονός ότι, λόγω καιρού, η πόρτα της εισόδου ήταν μονίμως ανοιχτή, ο εξαερισμός του χώρου ίσως είναι από τα μοναδικά θέματα που πρέπει να ξαναδούν οι ιδιοκτήτες των ΦΟΥΡΝΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΩΝ.

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ: 4
Ως προς την εξυπηρέτηση, έχω να πω τα καλύτερα. Από την πρώτη στιγμή της τηλεφωνικής κράτησης μέχρι και την αποχώρηση από το χώρο του εστιατορίου, το προσωπικό θα σε κερδίσει με την ευγένεια, τη φιλικότητα και τον επαγγελματισμό του. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Στο service βρίσκονται ο ένας εκ των ιδιοκτητών και μια κοπέλα, και οι δύο πολύ ευγενικοί, χαμογελαστοί, πρόσχαροι και εξυπηρετικοί. Αφού τακτοποιηθήκαμε, λοιπόν, στο τραπέζι μας, ήρθε ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης, για να μας ενημερώσει για τα πιάτα και να πάρει την παραγγελία. Μας ρώτησε μάλιστα για το πώς μάθαμε το εστιατόριο και φάνηκε γνώστης του ask4food (αυτό εξάλλου μπορεί να το διαπιστώσει εύκολα κανείς και από το ίδιο το site, στο οποίο τα ΦΟΥΡΝΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ έχουν ενεργή συμμετοχή).

Στη συνέχεια, ήρθε το μπουκάλι με κρύο νερό βρύσης με ψωμί και ένα ντιπ για καλοσώρισμα. Τα πιάτα σερβιρίστηκαν με ιδανική ροή, καθώς έρχονταν σταδιακά, όπως προσωπικά προτιμώ όταν επισκέπτομαι μεζεδοπωλεία. Αποδειξούλα επίσης κομμένη εξ αρχής.

Πλούσια κεράσματα, επίσης καθόλη τη διάρκεια του γεύματος, είναι σίγουρα κινήσεις που σε κερδίζουν. Κερασμένο, λοιπόν, ½ λίτρο κρασάκι, κερασμένο γλυκό στο τέλος συνοδεία ενός ποτηριού γλυκού κρασιού.

Σε κάποια στιγμή, ο εν λόγω ιδιοκτήτης ήρθε να μας ρωτήσει για τις εντυπώσεις μας, δείχνοντας ειλικρινές ενδιαφέρον. Το ίδιο έκανε και ο έτερος ιδιοκτήτης – μάγειρας, καθώς κάποια στιγμή προς το τέλος της βραδιάς πέρασε από όλα τα τραπέζια.

Γενικά, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι πρόκειται για ανθρώπους που έχουν πολύ μεράκι και όρεξη για αυτό που κάνουν, οπότε το αποτέλεσμα που προκύπτει δεν μπορεί παρά να είναι θετικό.

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΦΑΓΗΤΟΥ: 3
Ως προς τον κατάλογο τώρα, δεν θα επεκταθώ ιδιαιτέρως. Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, όλα τα πιάτα είναι μαγειρεμένα στο φούρνο. Να σημειώσω απλώς, ότι οι επιλογές που προσφέρονται πιο πολύ μου ταιριάζουν για φαγητό μεζεδοπωλείου, δηλαδή αρκετά πιάτα στη μέση, καθώς δεν υπάρχει ο αυστηρός διαχωρισμός μεταξύ ορεκτικών και κυρίως πιάτων. Προσωπικά, όπως προανέφερα, κάτι τέτοιο μου αρέσει, καθώς μου δίνεται η δυνατότητα να δοκιμάσω περισσότερα πιάτα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα κάποιος να παραγγείλει ένα πιάτο και να το απολαύσει ως κυρίως (ενδεικτικά τα μπιφτέκια και το χοιρινό με το ρύζι, από τα πιάτα που εμείς επιλέξαμε, μπορούν άνετα να σταθούν ως κυρίως). Λοιπόν, έχουμε και λέμε …

Το ψωμάκι που μας προσφέρθηκε στην αρχή, ζεστό, φρέσκο και σίγουρα προσεγμένο, δυστυχώς δεν με ενθουσίασε, καθώς το βρήκα αρκετά μαλακό για τα γούστα μου. Κατά τα λοιπά, η παραγγελία μας, για δύο άτομα, περιελάμβανε:

- «φουρνιστή σαλάτα», δηλαδή ψητά λαχανικά με καραμελωμένο μπαλσάμικο (4,20 €). Πολύ νόστιμα τα λαχανικά με το μπαλσάμικο να τους δίνει μια πολύ ωραία γλυκιά γεύση. Μοναδική ένσταση … θα προτιμούσα τη σαλτσούλα λιγότερο ρευστή. Επίσης, να αναφέρω, ότι οπτικά, πιστεύω ότι αδικείται το πιάτο, καθώς είναι σερβιρισμένο σε ένα αρκετά βαθύ, αλλά στενό πήλινο, με τα λαχανικά να υπερκαλύπτονται από τη σάλτσα. Σε κάθε περίπτωση, η ποσότητα είναι αρκετά χορταστική και αν είστε λάτρεις του βαλσάμικου, όπως εγώ, προτιμήστε το συγκεκριμένο πιάτο άφοβα.

- «πατάτες crispy σαν τηγανητές» (3,80 €). Το πιάτο αυτό έχει αναλυθεί από όλους σχεδόν τους φίλους του site, οπότε δεν έχω παρά να συμφωνήσω. Τραγανές, πεντανόστιμες πατατούλες, με πολύ ωραία μυρωδικά, πραγματικά σαν τηγανιτές. Σίγουρα, πολύς κόσμος, όπως και εγώ, έχουμε αποπειραθεί να μαγειρέψουμε το εν λόγω πιάτο και στο σπίτι μας, το τελικό αποτέλεσμα, ωστόσο, χωρίς να είναι άσχημο, απέχει πολύ από αυτό που σερβίρεται στα ΦΟΥΡΝΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ. Προτιμήστε τις …

- «κοτόπουλο με μανιτάρια στον πηλό», δηλαδή κοτόπουλο φιλέτο με φρέσκα μανιτάρια και φαρφάλες (4,80 €). Επίσης νόστιμο πιάτο, καλομαγειρεμένο και ζουμερό το κοτόπουλο με τα μανιτάρια, ωραίες και οι φαρφάλες, ενώ και οι κύβοι ενός τυριού (δεν κατάλαβα τι ήταν ακριβώς) έδιναν ωραία γεύση.

- χοιρινό με σάλτσα μουστάρδας και αμπαρόριζα, με συνοδεία άγριου ρυζιού (7,80 €). Το μοναδικό πιάτο που δεν με ενθουσίασε. Και εξηγούμαι … Το συγκεκριμένο πιάτο το παραγγείλαμε λόγω των πολύ καλών κριτικών που είχαμε διαβάσει στο site. Λοιπόν, όντως το κρέας ήταν μια χαρά, καλομαγειρεμένο και μαλακό, χωρίς λίπος, αλλά η αμπαρόριζα δυστυχώς δεν ταίριαξε στις γεύσεις μου, καθώς το άρωμά της ήταν ιδιαίτερα έντονο. Ωστόσο, γούστα είναι αυτά, άλλοι ενδεχομένως βρουν τη συγκεκριμένη γεύση ιδιαίτερη και ξεχωριστή. Το πιάτο πάντως ήταν περιποιημένο και προσεγμένο, απλώς επαναλαμβάνω, η αμπαρόριζα δεν μου ταίριαξε … Α, και το συνοδευτικό ρυζάκι, μια χαρά.

- μπιφτέκι πολίτικο, με συνοδευτικό πατάτες φούρνου (5,80 €). Όταν επισκεφτήκαμε τα ΦΟΥΡΝΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ, πριν από ένα μήνα, το εν λόγω πιάτο ήταν εκτός καταλόγου, με τη σκέψη να ενσωματωθεί στο βασικό κατάλογο του μαγαζιού, όπως μας ενημέρωσε ο ιδιοκτήτης. Σε κάθε περίπτωση ήταν το πιάτο που εγώ ξεχώρισα … τρία μεγαλούτσικα μπιφτεκάκια, με μια ιδιαίτερη ζύμη (με βασικό υλικό την κόκκινη πιπεριά), σχετικά πικάντικα μου άρεσαν πάρα πολύ. Απλώς, λάβετε υπόψη σας ότι η γεύση τους είναι κάπως ιδιαίτερη και ίσως ξενίσει κάποιους (όπως εξάλλου έπαθα εγώ με το χοιρινό με την αμπαρόριζα). Και οι αρκετές πατάτες που το συνόδευαν ήταν νόστιμες και καλομαγειρεμένες.

- κρασί λευκό χύμα (3,50 € το ½ λίτρο). Εμείς παραγγείλαμε δύο μισόλιτρα, κεράστηκε ακόμη ½ λίτρο. Το κρασί πάντως ήταν μια χαρά, από τα καλύτερα χύμα που έχω δοκιμάσει, δίχως δυσάρεστες παρενέργειες την επόμενη ημέρα, παρά τη μεγάλη κατανάλωση.

Όπως είχα προαναφέρει, στο τέλος κεραστήκαμε γλυκό που αποτελείτο από δυο κομμάτια, ένα με λευκό χαλβά ψυγείου, αρωματισμένο με μαστίχα εάν κατάλαβα καλά, και μία σοκολατόπιτα. Προσωπικά, ο χαλβάς με ενθουσίασε, πολύ δροσερό και ιδιαίτερο γλυκό, η σοκολατόπιτα νορμάλ φαγώθηκε ευχάριστα.

Από τα παραπάνω, εύκολα συμπεραίνει κανείς ότι τα ΦΟΥΡΝΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ πέρασαν το γευστικό τεστ με μεγάλο βαθμό επιτυχίας. Η βαθμολογία μου, ως προς την ποιότητα του φαγητού, θα μπορούσε να είναι και «4», έβαλα ωστόσο «3», λόγω του χοιρινού (ή μάλλον καλύτερα λόγω της αρμπαρόριζας) και των περιορισμών που αναπόφευκτα προκύπτουν από την επιλογή ενός μοναδικού τρόπου μαγειρέματος. Σίγουρα πάντως θα ακολουθήσουν και άλλες επισκέψεις για να δοκιμαστούν και τα υπόλοιπα πιάτα, καθώς τα περισσότερα εξ αυτών μου κίνησαν την περιέργεια, οπότε επιφυλάσσομαι...

ΣΧΕΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ – ΤΙΜΗΣ: 4
Για τα παραπάνω, ο λογαριασμός ήρθε στα 34,80 €, χωρίς τα ποτά δηαλδή γύρω στα 13 – 14 € το άτομο, οπότε δεν θα το αναλύσω παραπάνω, «4» χωρίς δεύτερη σκέψη.

Ανακεφαλαιώνοντας, δεν ξέρω ποιες ήταν οι προσδοκίες κάποιων φίλων του site, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται και κάποιες όχι τόσο θετικές κριτικές τελευταία για τα ΦΟΥΡΝΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ. Σίγουρα οι απαιτήσεις καθενός από εμάς διαφέρουν, ενδεχομένως και κάποιες γεύσεις να μην ταιριάζουν με τα γούστα όλων. Προσωπικά, είμαι πολύ χαρούμενος που βρήκα ένα μαγαζάκι, αρκετά κοντά στο σπίτι μου, με νόστιμο φαγητό, πολύ καλές τιμές και άψογη εξυπηρέτηση, για να το επισκέπτομαι τακτικά …

2014-11-19 11:43:23

θα ήθελα αρχικά να σας ευχαριστήσω για την πολύ καλη κριτική που κάνατε για εμάς. Αμέσως μετά για την επίσκεψη στο εστιατορείο μας και τελευταία για τις πολύ εύστοχες "παρατηρήσεις" για την βελτίωση κάποιων πιάτων μας... Πρώτα άπο όλα θέλω να αναφερθώ στη σαλάτα φούρνου που και για μας ήταν ένα αγκάθι που όμως τελικά πήρε τη μορφή που της άξιζε. Τελειως διαφορετική παρουσίαση και πολύ πιο παχύρευστη sause ώστε να γίνει ένα πιάτο που να μας ικανοποίει πρώτα απο ολα και εμάς. Με βάση το πραγματικό ενδιαφέρον κάποιων χρηστών(οπως αντιστοιχα και το δικό σας)μας δίνουν καθημερηνά μεγάλη όρεξη ώστε να προσπαθούμε να εξελισόμαστε και να βελτιωνόμαστε στον τρόπο παρασκευής, παρουσιάσης και τελικής γεύσης των πιάτων μας. Αυτός ήταν αλωστε και ο λόγος που αποφασίσαμε να είμαστε τοσο ενεργοί στο ask4food ώστε να καταφέρουμε να μείνουμε στο χάρτη της γεύσης όσο δύσκολο και αν ειναι αυτο στις μέρες μας... Κλεινοντας θα ήθελα πραγματικά να σας γνωρίσω και να ακούσω απο κοντά πιθανες σκέψεις για την ουσιαστική εξελιξή μας
Με εκτίμηση
ΤΑ ΦΟΥΡΝΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ


2018-02-27 01:07:50
Η κριτική τροποποιήθηκε από τον/την ALEX80.

  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.