Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Ν. Ψυχικό, Αθήνα
Νοε
21
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Επίσκεψη περασμένη Πέμπτη Βράδυ. Γεμάτο!!! Το θυμάμαι από το Χαλάνδρι. Ουζερί με 25-30χρόνια στο χώρο. Τελευταίως ανακαλύψαμε ότι μεταφέρθηκε στο Ψυχικό (το είχαμε χάσει), και με ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι κινείται στα ίδια μονοπάτια, χωρίς να έχει ξεπεραστεί.

Αν και ταγμένο αποκλειστικά στο ούζο και στο μεζέ(έχει πάνω από 100 ετικέτες ούζου), έχει μια τάση να ψάχνεται και να πρωτοπορεί διαρκώς, με "νέους" μεζέδες που ανακαλύπτει από διάφορους τόπους, και από παλαιότερους χρόνους, χωρίς να παρασύρεται σε μπασταρδέματα μοριακά, σεφίστικα κλπ. πράγμα που εκτιμώ ιδιαίτερα, λόγω ιδιοσυγκρασίας (είμαι μεζετζής και ουζάκιας αμετανόητος).

Γεύση: Το 4 πάει για την καθαρότητα των γεύσεων, το εστιασμένο με συνοχή μενού, την εποχικότητα, και την φρεσκάδα. Δεν θα φας τομάτα τον Νοέμβρη, κουτσομούρα και γαριδάκι τον Ιούλιο.

Δεν θα έρθεις για φαντασμαγορικούς συνδυασμούς, και γκουρμέ καταστάσεις. Θα φας όμως σωστή λακέρδα, ψητό τσίρο, μύδι καπνιστό, παστό, τουρσί, λικουρίνους, χταπόδι λιαστό (όχι προβρασμένο κλπ). 5 επιλεγμένα ελληνικά αλλαντικά, και άλλα 5 τυριά και παστουρμά που τον φτιάχνουν οι ίδιοι (το χω δεί με τα μάτια μου), κεφτέ σπιτικό και πέντε μεζελίκια σε τηγανάκια (συκωτάκια, αυγά με αλλαντικά, τηγανιά και τα σχετικά), όπως και ψαράκια μικρά.

Σέρβις: Πολύ καλό, όχι στημένο, υπάρχει πολύ προσωπική επαφή, χαλαρότητα και πηγαίο χιούμορ και χαμόγελο. Τα κρύα μεζεδάκια (που είναι και τα αγαπημένα μου εν γένει) βγαίνουν σε ένα δίσκο και τα διαλέγεις άμεσα, και νομίζω ότι αυτό είναι και το σήμα κατατεθέν τους. Το 3 πάει γιατί την ημέρα της συγκεκριμένης επίσκεψης έκανε κάποιες κοιλιές που δεν τις συνηθίζει, αλλά τις έκανε.

Χώρος: Νοσταλγικός, μια διαδρομή στο χρόνο. Όχι πλαστική παλαιότητα, αλλά αντικείμενα, διακοσμητικά και καραφάκια ούζου που έχουν συσσωρευτεί καθ' όλη την διάρκεια της ζωής του μαγαζιού. Επιπλέον, ένα τζούκ μπόξ που παίζει 45άρια, και μια ρετρό χειροκίνητη αλλαντομηχανή που κόβει σε κοινή θέα παστουρμάδες, λούζες, και χοιρομέρια. Το 3, γιατί είναι ψηλοτάβανο και μόλις γεμίσει γίνεται απίστευτη οχλοβοή. Δεν ακούγεται η μουσική, δεν ακούγεται ο διπλανός σου δεν ακούγεται ο σερβιτόρος. Εκεί πρέπει να βρει μια λύση. Κατά τα άλλα οι μισοί θαμώνες δεν σταματάνε να φωτογραφίζουν γύρω τους σαν γιαπωνέζοι τουρίστες.

Τιμή/ποιότητα: Εξαιρετική σχέση, 4 άτομα με μπόλικη χύμα τσικουδιά 70€, και πήραμε πράμα. Αν δεν παρασυρθείς από τον δίσκο που έρχεται στη αρχή, ο λογαριασμός έρχεται σε λογικά πλαίσια.