Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Άλιμος, Αθήνα
Νοε
24
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
26-36

Πεμπτη 20/11/2014 φαγαμε για πρωτη φορα με τη φιλη μου στο il tinello, και η εμπειρια μου συνοψιζεται στα εξης:

Πρωτα απ ολα ο χωρος... εχει περιγραφει επαρκως στις περισσοτερες κριτικες. Εμενα δε με ενοχλησε η απουσια μοντερνας διακοσμησης, ισα ισα που
σε προιδεαζει για τη φιλοσοφια του μαγαζιου, καλο φαι δηλαδη χωρις φρου φρου και αρωματα. Με ξενισε βεβαια λιγο η ντανα με τα τραπεζομαντιλα, στιβαγμενα στην πλατη ακριβως ενος ζευγαριου που ετρωγε στο βαθος αριστερα, ενω θα αλλαζα σιγουρα και τις αβολες καρεκλες με την ψαθα. Με ενα 2,5 στα 4 θα ημουν πιστευω δικαιος.

Η αιθουσα γεματη, μονο το διπλανο τραπεζι παρεμεινε αδειο καθ ολη τη διαρκεια της βραδιας, ενω οι υπολοιποι πελατες μονο σφαλιαρες δεν επαιζαν με τον ιδιοκτητη. Εχει σταθερους και φανατικους πελατες το μαγαζι, ειναι φανερο. Επισης θα διαφωνησω με το φιλο που εγραψε κατι περι βαβουρας, ο θορυβος κυμανθηκε ολο το βραδυ σε φυσιολογικα πλαισια. Α και ο κοσμος, τι να πω... κυνηγοι του value for money ολοι τους... η παρεα στο διπλανο τραπεζι με τα dsquared-moncler και τα harry winston/ iwc και δε συμμαζευεται, απεπνεε φτωχεια.. O μεγαλοδικηγορος-πρωην βουλευτης διπλα, μια απ τα ιδια.

για την εξυπηρετηση δεν εχω κατι ασχημο. Ο καλαμπουρτζης ιδιοκτητης(στεφανος απ ο, τι καταλαβα) εχει την εξυπναδα να μην ειναι υπερβολικα διαχυτικος με νεους πελατες, η με πελατες που δεν εχουν τη διαθεση για πολλα αστεια. Κατα τα αλλα, το κονσεπτ του σερβιρισματος 8-9 διαφορετικων πιατων δε με βρισκει αντιθετο, προσδιδει στο μαγαζι μια καλως εννοουμενη γραφικοτητα, εξαλλου προτιμω να δοκιμαζω πολλες γευσεις απο το να παραγγελνω 3-4 πιατα το πολυ.

Ο ιδιοκτητης προβαλλει βεβαια τη διαχειριση του χρονου ως κυριοτερο λογο γι αυτην του την επιλογη, καθως εξασφαλιζει ετσι οτι οσοι καθονται στο ιδιο τραπεζι θα τρωνε ταυτοχρονα, αντι να περιμενει ο ενας τον αλλον με το πιρουνι στο χερι μεχρι να σερβιριστουν πιατα με διαφορετικο χρονο μαγειρεματος. Οκ, κανενα προβλημα. Μια-δυο ενστασεις μονο.

Η ποσοτητα του φαγητου που μας σερβιριστηκε, ηταν συνολικα υπερβολικη για 2 ατομα. Απο ενα σημειο και μετα ο, τι ερχοταν στο τραπεζι δεν το ακουμπουσαμε γιατι ειχαμε σκασει. Ειναι και κριμα να πετιεται τοσο φαγητο, πειναει ο κοσμος... Δευτερον, ο συνεχης βομβαρδισμος με ζυμαρικα καταληγει καπου γευστικα μονοτονος..

Στο δια ταυτα, οι περισσοτερες γευσεις αφηνουν την αισθηση οτι δοκιμασες κατι που φτιαχτηκε με σπιτικα υλικα, και με σεβασμο στην ιταλικη κουζινα, ισως βεβαια ενα κλικ πιο βαριες οι γευσεις απ ο, τι θα προτιμουσα, αλλα αυτο ειναι ενα προβλημα που εχω με ολα σχεδον τα εστιατορια, δεδομενου οτι για να κανουν πιο νοστιμα τα πιατα τους υπερβαλλουν στη χρηση λιπαρων υλων (λαδι-βουτυρο).

Τα ζυμαρικα πιο al dente πεθαινεις, αλλα κατα τη γνωμη μου ετσι πρεπει. Ο ζωμος καλωσορισματος με τa tortelini πολυ σπιρτοζος. Focaccia με σαλαμι, αλμυρη η ζυμη αλλα γευστικο το συνολο. Οι παπαρδελες με το κοτοπουλο επισης καλες, τα κατι σαν νιοκι με τον κιμα γευστικοτατα, ενω η καρμποναρα υποδειγματικη. Ο φιλος που εγραψε αρνητικο σχολιο για το αψογο αυτο πιατο, μαλλον μας δουλευει κανονικα.

Αστακομακαροναδα δε δοκιμασαμε, ουτε σαλατα. Μας ηρθε ομως ενα πολυ πικαντικο σπαγγετι πολυ καλα εκτελεσμενο, και τελος τρια πιατα για τα οποια θα εκφρασω αντιρρησεις. Πρωτον το σπαγγετι με την ντοματα. Δεν καταλαβα τι νοημα ειχε, αφου περαν του αψογα βρασμενου ζυμαρικου, η σαλτσα ηταν παντελως αδιαφορη. Αν ηταν καλοκαιρι, θα ελεγα οτι η μαγειρισσα θελησε να μας δειξει ποσο γευστικη μπορει να ειναι μια απλη σως απο ζουμερες, φρεσκες ντοματες. Τωρα ομως? Το δευτερο προβλημα μου ηταν το πεστο. Ενω μοσχοβολουσε βασιλικο, ενιωθα στο στομα μια δυσαρεστη λιπαροτητα.. Επεσε παραπανω λαδι?Αρκετα βαρυ τελικα το πιατο... Τελος η ταλιατα. Δε θα συμφωνησω με τους υπολοιπους. Ενω το ψησιμο ηταν οπως πρεπει, Το κρεας δεν ηταν αρκετα τρυφερο, ενω καποια στιγμη ανακαλυψα οτι μασουσα ενα σκληρο κομματι λιπους.. Σορρυ, εχω φαει πολυ καλυτερο κρεας σε ιταλικα εστιατορια.

κλεισαμε με πανακοτα και παβλοβα, αφου σκασμενοι οπως ημαστε δωσαμε στον ιδιοκτητη να καταλαβει οτι αν μας εφερνε κατι παραπανω δε θα το αγγιζαμε. Η πανακοτα απο τις καλυτερες που εχω δοκιμασει, παναλαφρη. Η παβλοβα με τα κομματακια σοκολατας επισης, με σοβαρη παραφωνια την εντονη μυρωδια αυγου που εβγαζε η μαρεγκα. Δεν απορω παντως που δεν αναφερθηκε απο αλλους, εχοντας σκασει στο φαι, αντιμετωπισαμε το τεραστιο αυτο κομματι γλυκου περισσοτερο σαν εξτρα δωρο, παρα σαν μερος του μενου.. και οταν σου χαριζουν γαιδαρο, δεν τον κοιτας στα δοντια.

Το λευκο χυμα κρασι που πηραμε αξιοπρεπες, αλλα τι να λεμε τωρα, δυο τρεις ετικετες επρεπε να τις εχει το μαγαζι. Προφανως καποια εξηγηση θα υπαρχει....

Λογαριασμος φιξ,25 ευρω εκαστος. Ουδεν σχολιο περι vfm...
θα ξαναπαω στανταρ και με μεγαλη παρεα, υπο την προυποθεση να εχω μεινει νηστικος για μια μερα τουλαχιστον. Και για να παω κοντρα σε οσους το προτεινουν μονο για παρεες, το συστηνω ανεπιφυλακτα και σε οποιον φιλο θελει να εντυπωσιασει καποιο ψαγμενο γκομενακι. Η δικιά μου πάντως δεν εντυπωσιαστηκε.