Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Ν.Κόσμος, Αθήνα
Νοε
24
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Το μπιλιάρδο και τις καραμπόλες που είναι ταυτισμένες με αυτό, δυστυχώς δεν το κατέχω. Ίσως όμως θα έπρεπε, γιατί καμιά φορά η ζωή σου φέρνει τα ''πάνω κάτω'' με τέτοιο τρόπο, που μοιραία θέλοντας και μη θα το ανακαλέσεις στην μνήμη σου.

Όλα είχαν ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς στις αρχές αυτού του Οκτώβρη. Το ask4food είχε μόλις εγκαινιάσει το καινούργιο του concept (ας μου επιτραπεί αυτός ο όρος), τις gift cards. Θέλοντας να γιορτάσω κάτι ιδιαίτερο, το μάτι μου καρφώνεται και δεν λέει να ξεκολλήσει, στο menu degustation των 100€ (για 2 άτομα) του PREMIERE. Η συνέχεια ήταν μάλλον απογοητευτική και ατυχής, τόσο για εμένα όσο και το εστιατόριο.

Τηλεφωνώ στο εστιατόριο για να ζητήσω ορισμένες εξηγήσεις και διευκρινήσεις και με έκπληξη διαπιστώνω ότι, η maitre αγνοούσε τόσο την συνεργασία του PREMIERE με το ask4food, όσο φυσικά και το υπόψη menu. Την συνέχεια αγαπητοί μου φίλοι, όσοι τουλάχιστον είστε τακτικοί αναγνώστες εδώ, μάλλον την γνωρίζετε. Αλλαγή πλάνου, λανθασμένη επιλογή άλλου εστιατορίου και τελικό αποτέλεσμα μια απογοητευτική βραδιά, την οποία ακόμη προσπαθώ να ξεχάσω.

Η συνέχεια όμως ήταν αναπάντεχη και πέραν κάθε φαντασίας. Λαμβάνω e-mail από το ask4food, στο οποίο μου ζητείται να καταθέσω την άποψή μου για το concept των gift cards. Απαντώ και συμπεριλαμβάνω στην απάντησή μου το τηλεφωνικό περιστατικό με το PREMIERE, θεωρώντας φυσικά το θέμα ως λήξαν. Αμ δε!! Το ask4food το ερεύνησε λεπτομερώς και επανήλθε πίσω με νέο e-mail, ζητώντας την άδεια από μέρους μου να κοινοποιήσει στοιχεία επικοινωνίας μου στο PREMIERE, προκειμένου το τελευταίο να έρθει σε επαφή μαζί μου. Η ευγενέστατη κυρία που επικοινώνησε μαζί μου ήταν πλήρως ενημερωμένη για το πραγματικά ατυχές προηγηθέν περιστατικό, μου εξήγησε τους λόγους που το προκάλεσαν, μου ζήτησε άπειρες φορές συγνώμη και προθυμοποιήθηκε χωρίς να έχει απολύτως καμία μα καμία υποχρέωση (το τονίζω αυτό για όσους σκεφθούν πονηρά), να μας κάνει ''δώρο'' το menu degustation των 100€ που προανέφερα, ή οτιδήποτε άλλο επιθυμούσαμε, σε ημέρα και ώρα της επιλογής μας.

Ένιωσα υπέροχα, σχεδόν δεν πίστευα αυτό που μου συμβαίνει, η απίστευτη καραμπόλα που λέγαμε στην αρχή, μου επέτρεπε να επισκεφθώ υπό τους πλέον ευνοϊκούς όρους, ένα εστιατόριο το οποίο βρίσκεται σε περίοπτη θέση στην short list μου, πριν καν ακόμα εγγραφώ ως χρήστης στο ask4food.

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014, ώρα 21:00, άτομα 2, με κράτηση που προηγήθηκε με τις συνθήκες που περιγράφηκαν παραπάνω.

Πολλοί από εμάς και δεν εξαιρώ τον εαυτό μου, έχουμε ταυτίσει τα εστιατόρια των ξενοδοχείων (υπερ)πολυτελείας, με βαρετό-χιλιοπαιγμένο menu, μέτρια και συνήθως σνομπ εξυπηρέτηση, βαριά-κουραστική-αποστειρωμένη διακόσμηση και τιμές Manhattan. Το μόνο θετικό που αποκομίζει ο (συνήθως αλλοδαπός) πελάτης τους είναι η θέα της Ακρόπολης, του ηλιοβασιλέματος ή της θάλασσας. Εδώ όλα τα παραπάνω αρνητικά απλά απουσιάζουν και θα προσπαθήσω να περιγράψω γιατί συμβαίνει αυτό.

Ο χώρος είναι εξαιρετικός όπως ακριβώς μου αρέσει σε τέτοιες περιστάσεις. Classy, chic, σε ένα περιβάλλον relaxed elegance, στο οποίο όλα βρίσκονται σε αρμονία. Η θέα Ακρόπολης, Λυκαβηττού, Φιλοπάππου είναι φυσικά εκθαμβωτική και είτε καθίσετε μέσα, είτε έξω, το καλοκαίρι, λογικά θα κυριαρχήσει στην προσοχή σας. Ο διακριτικός φωτισμός, οι εναλλαγές των χρωμάτων και το προσεκτικά επιλεγμένο και στη σωστή ένταση ''μουσικό χαλί'', αναδεικνύουν όλη την φινέτσα του λιτού αλλά παράλληλα διακριτικά πολυτελούς χώρου. Τα τραπέζια προσεκτικά τοποθετημένα, εξασφαλίζουν το απαραίτητο privacy, η δε art de la table ποιοτική, ισορροπημένη χωρίς να φέρνει τον πελάτη σε αμηχανία.

Το service τελετουργικό, ελβετικής ακρίβειας όπως λέει και ο VAGELIS στα πάντα. Το προσωπικό υπερεπαρκές, νέα παιδιά στο σύνολό τους, τα οποία σίγουρα έχουν περάσει από λεπτομερές screening και training. Ισορροπία μεταξύ ευγένειας, χαμόγελου, σεμνότητας, διακριτικότητας, ακρίβειας, σωστής κατάρτισης, ένας άριστος συνδυασμός μεταξύ formal και casual service. Θα μπορούσα εύκολα να απαριθμήσω άλλους 10 χαρακτηρισμούς, αλλά δεν θα το κάνω γιατί είναι περιττό.

Δεν είδαμε την κάρτα του menu, διότι όπως προανέφερα, είχαμε ήδη επιλέξει τηλεφωνικά κατά την κράτηση, το degustation menu με wine pairing των 100€. Δοκιμάσαμε:

-Amuse Bouche. Ταρτάρ σολωμού, με τζίντζερ, φρέσκο κρεμμύδι και αρωματικά βότανα. Φινετσάτο, μια άριστη εισαγωγή στο δείπνο μας.

-4 είδη ψωμιών, απλό, πολύσπορο, με προζύμι, με παπαρουνόσπορο, τα οποία συνοδεύονταν από εξαιρετικής ποιότητας κρητικό λάδι και βούτυρο. Τα ψωμάκια ήταν φρεσκοψημένα, ανανεώνονταν τακτικά και επειδή τα δοκίμασα όλα σας λέω ότι ήταν εξαιρετικά.

-Πρώτο Πιάτο. Πράσινη σαλάτα, με κροκέτα τραγανού καρπουζιού, ελαφρύ ζελέ εσπεριδοειδών (μάνγκο, καρπούζι) και αρωματικά βότανα. Μια πολύ πρωτότυπη προσέγγιση της σαλάτας, με vinaigrette έξω από τα συνηθισμένα και την κροκέτα τραγανού καρπουζιού να τα ''σπάει''. Συνοδευόταν από λευκό Μοσχοφίλερο Σκούρας.

- Δεύτερο Πιάτο. Καραβίδες Χαλκίδας, με χταπόδι καρπάτσιο και σουσαμένια ζυμαρικά. Εξαιρετικό πιάτο στο οποίο δεν ήξερα που να πρωτοεστιάσω την προσοχή μου. Οι καραβίδες ζουμερές, το καρπάτσιο χταποδιού γευστικό, τα δε σουσαμένια ζυμαρικά που δοκίμαζα για πρώτη φορά ήταν εξαιρετικά και παρά λίγο να κλέψουν την παράσταση. Συνοδευόταν από εξαιρετικό ροζέ Ακακίες Κυρ Γιάννη.

-Τρίτο Πιάτο. Καπνιστός μαύρος μπακαλιάρος, με μελάνι σουπιάς και μους πατάτας αρωματισμένος με βανίλια (σερβιρίστηκε σε καμπάνα που διατηρούσε το κάπνισμα). ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ τι άλλο μπορώ να πω; Ο ζουμερός μπακαλιάρος παντρευόταν αρμονικά με το κάπνισμα, το μελάνι και την βανίλια της πατάτας. Με τέτοιες πετυχημένες εναλλαγές γεύσεων, εύκολα ανακηρύχθηκε ως ο winner της βραδιάς. Συνοδευόταν από λευκό Ασύρτικο Χατζηγιάννη.

-Τέταρτο Πιάτο. Φιλέτο Black Angus με μαρμελάδα αγκινάρας, τραγανή πατάτα σουφλέ και καπνιστή σάλτσα κόκκινου κρασιού. Σωστά ψημένο medium όπως και ζητήθηκε, ένα άρτιο πιάτο, χωρίς όμως ιδιαίτερες γευστικές ανησυχίες. Συνοδευόταν από εξαιρετικό ερυθρό Grande Reserve Μπουτάρη.

-Επιδόρπιο. Εκλέρ από φιστίκι με crémeux μάνγκο-λευκή σοκολάτα και παγωτό bayadere. Καθόμουν και το κοίταζα μαγεμένος κανένα 2λεπτο, δίσταζα να ''χαλάσω'' το food styling που ήταν για σεμινάριο. Ήταν ένα εξαιρετικό και συνάμα ντελικάτο επιδόρπιο με εναλλαγές γεύσεων, ιδανικό για το κλείσιμο αυτού του υπέροχου δείπνου. Συνοδευόταν από επιδόρπιο οίνο Σάμου.

-Στο τέλος (εκτός μενού) κεράστηκε πτι φούρ μάνγκο σοκολάτα και βατόμουρο.

Κατέληξα ότι:
Στην ζωή κανένας δεν μπορεί να διεκδικεί το αλάνθαστο των ενεργειών του. Κάθε άνθρωπος που εργάζεται σκληρά κάνει λάθη και εφόσον σκέφτεται λογικά, πρέπει να διδάσκεται είτε από τα δικά του λάθη, είτε από τα λάθη των άλλων. Για όσους ιδιοκτήτες άλλων εστιατορίων διαβάζουν αυτή την κριτική, παρακαλώ διδαχθείτε από την σωστή προσέγγιση (αμερικανικής τεχνοτροπίας) προς τον πελάτη.

Ένας παραλίγο δυσαρεστημένος πελάτης, μετατρέπεται με την σωστή αντιμετώπιση, όχι απλώς σε ικανοποιημένο, αλλά σε ενθουσιασμένο. Χωρίς να έχουν απολύτως καμία υποχρέωση, μας κέρασαν ένα εξαιρετικό δείπνο αξίας 100€ και ΟΥΔΕΠΟΤΕ, το τονίζω ΟΥΔΕΠΟΤΕ, είτε κατά την τηλεφωνική επικοινωνία της κράτησης, είτε την ημέρα της επίσκεψής μας, είτε ακόμη και σήμερα 12 ημέρες μετά, μου ''ζητήθηκε'' από την πλευρά τους να γράψω σχετική κριτική. Το έπραξα όπως πάντα αυτοβούλως με καθαρή συνείδηση, όπως και θα έκανα εφόσον πλήρωνα για την αξία του δείπνου. Άλλωστε όπως βλέπω, η γνώμη μου ταυτίζεται πλήρως με αυτή της πλειοψηφίας των φίλων, που προηγήθηκαν της δικής μου επίσκεψης.

Επιστρέφοντας στο σπίτι μου το πρώτο πράγμα που έκανα, ήταν να μπω στην ιστοσελίδα του οδηγού Michelin. Από τα συνολικά 53 εστιατόρια για την Αθήνα, μόνο σε 6 από αυτά έχουν δοθεί από 1 έως 2 αστέρια. Δυστυχώς το PREMIERE μαζί με τα υπόλοιπα 46 βρίσκεται σε απλό status recommended. Κατά την αναχώρησή μας, η maitre μου δήλωσε με έμφαση ότι τα τελευταία χρόνια, το εστιατόριο έχει καταβάλει σκληρή προσπάθεια, προκειμένου να καθιερωθεί ως κορυφαίος προορισμός γευσιγνωσίας και εκτιμά ότι αργά ή γρήγορα, αυτή η προσπάθεια θα αναγνωρισθεί και θα μεταπέσει σε status αστεριού-ών Michelin. Κατά την ταπεινή μου γνώμη το αξίζουν!!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια