Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Ηλιούπολη - Καρέας, Αθήνα
Νοε
25
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Τα Φουρνομαγειρέματα βρίσκονται σε απόσταση 200m από το πατρικό μου σπίτι και όταν πριν λίγο καιρό είδα να στήνεται ένα καινούριο εστιατόριο σε αυτή την περιοχή σκέφτηκα πως θέλει μεγάλα κότσια να επιχειρήσεις κάτι τέτοιο.

Η Ηρώς Κωνσταντοπούλου, πρώην ρέμα της Ηλιούπολης, είναι ένας δρόμος ο οποίος φιλοξενεί ήδη άλλες τρεις ταβέρνες-μεζεδοπωλεία με πολλά χρόνια παρουσίας χωρίς όμως ποτέ να καταφέρουν να δημιουργήσουν μία γειτονιά «γεύσης». Το σημείο δεν έχει κάτι ιδιαίτερο ως περιβάλλον και πολύ πιθανόν να περνάς από έξω και να μην το προσέξεις.

Η έκπληξή μου ήταν μεγάλη όταν διαπίστωσα στο forum ότι υπάρχουν τόσες πολλές και καλές κριτικές για το συγκεκριμένο εστιατόριο και ότι σε όλες, νομίζω, υπάρχει απάντηση από την ιδιοκτησία. Αυτό είναι κάτι που δείχνει πως υπάρχει ενδιαφέρον για την άποψη του πελάτη και με ικανοποιεί ιδιαίτερα ότι αφιερώνεται χρόνος.

Θα ξεκινήσω λοιπόν τη γραφή μου από το τέλος και από το διάλογο που είχαμε επί τουλάχιστον ενός τετάρτου της ώρας με έναν από τους δύο συνιδιοκτήτες (τον Νίκο που είναι υπεύθυνος της κουζίνας). Πιστός όπως φαίνεται στις αρχές του να λαμβάνει feedback από τους πελάτες του ήρθε και στο δικό μας τραπέζι και ζήτησε την άποψή μας για την κουζίνα του.

Η κουβέντα πολύ σύντομα έφτασε στη σχέση που έχουμε και οι δύο με το forum και δε μπορούσα παρά να του εκφράσω την ικανοποίησή μου για το γεγονός ότι αφιερώνει χρόνο στο να διαβάζει όλες τις κριτικές και μάλιστα να απαντά σε κάθε μία από αυτές. Η απάντησή του πως θεωρεί υποχρέωσή του να το κάνει από τη στιγμή που και ο πελάτης με τη σειρά του αφιερώνει και εκείνος μέρος του προσωπικού χρόνου για να γράψει μία κριτική δείχνει άνθρωπο που λαμβάνει σοβαρά υπόψη του τη γνώμη που σχηματίζουν οι άνθρωποι που τον επιλέγουν και τον επισκέπτονται (και τον εμπιστεύονται για τη διασκέδασή τους κατά μία έννοια).

Το μεράκι λοιπόν, μια και σύμφωνα με τα λεγόμενά του η δουλειά αυτή είναι το hobby του, και η καλή διάθεση υπάρχουν και αποτελούν καλή βάση για να πετύχεις όταν κάνεις κάτι που αγαπάς. Εύχομαι και ελπίζω λοιπόν να δει την άποψή μου με θετικό μάτι γιατί όπως του ανέφερα και δια ζώσης θα είναι γραμμένη με ειλικρίνεια και χωρίς σκοπιμότητα.

Όσοι έχουν διαβάσει τις υπάρχουσες κριτικές στο forum το γνωρίζουν ήδη για όλους τους άλλους να αναφέρω ότι όλα τα φαγητά μαγειρεύονται σε φούρνους και μόνο. Η επιλογή αυτή είναι η ιδιαιτερότητα που επέλεξαν να έχουν ώστε να διαφοροποιήσουν το προϊόν τους έναντι των άλλων εστιατορίων.

Σέβομαι την επιλογή τους θα ξεχωρίσω όμως τη θέση μου και δεν θα επιλέξω να ποινικοποιήσω τη γάστρα, την ψησταριά ή ακόμα και το τηγάνι. Όταν χρησιμοποιείς καλά υλικά και τα διαχειρίζεσαι με σεβασμό και μεράκι μπορείς να φτιάξεις υπέροχα πιάτα που δε μυρίζουν λαδίλα ή καρβουνίλα.

Ο χώρος είναι φωτεινός, καθαρός και αρκετά παιχνιδιάρικος θα έλεγα. Θεωρώ ότι υστερεί λίγο σε χρώμα και φαντασία το σημείο κάτω από το πατάρι, στο οποίο φιλοξενείται η κουζίνα, όπου οι αφίσες των σύγχρονων αλλά και πιο παλαιών ηρώων των κόμικς να μη καταφέρνουν να δώσουν αντίστοιχο τόνο με τον μαυροπίνακα και τα ράφια του κυρίως χώρου.

Στον εξωτερικό χώρο υπάρχει ζωγραφισμένο και ένα κουτσό το οποίο αν είχαν ανακαλύψει νωρίτερα τα τέσσερα νεαρά κορίτσια μας ακόμα θα προσπαθούσαμε να τα ξεκολλήσουμε.

Η εξυπηρέτηση είναι πολύ καλή και το προσωπικό ευγενέστατο (αποτελείται, τουλάχιστον όταν εμείς το επισκεφθήκαμε, από τον έτερο συνιδιοκτήτη και μία χαμογελαστή κοπέλα).

Η παραγγελία μας από έναν πλούσιο κατάλογο περιελάμβανε:
Μία σαλάτα με ψητά λαχανικά (αναφέρεται σε προηγούμενη κριτική πως ήταν μικρότερη σε μέγεθος και αυξήθηκε εκ των υστέρων στα πλαίσια του concept αφουγκράζομαι τον πελάτη). Ήταν όντως αρκετή σε ποσότητα και νόστιμη, θα την ήθελα όμως λίγο πιο στεγνή ώστε να είναι πιο «ζωντανά» και τα λαχανικά. Υπήρξε αποδοχή της παρατήρησής μας αλλά δυστυχώς σύμφωνα με τον Νίκο ο τρόπος παρασκευής της σε φούρνο δεν το επιτρέπει.

Δύο μερίδες πολίτικα μπιφτέκια. Η συγκεκριμένη παρασκευή, όπως μας εξήγησαν γίνεται χωρίς τη χρήση ψωμιού και για αυτό και τα μπιφτέκια είναι σχετικά σφικτά (δεν είναι σίγουρα αφράτα) και ιδιαίτερα σε υφή. Η παραγγελία τους έγινε στοχευμένα για τις μικρές κυρίες από τις οποίες οι τρεις στις τέσσερις δεν τα έφαγαν.

Το πιάτο συζητήθηκε αρκετά με τον Νίκο (συγχώρεσέ μου τον ενικό είναι οικειότητας και όχι αγένειας) και όπως μας είπε λόγω της ιδιαιτερότητας στην παρασκευή του δεν ενδείκνυται για παιδιά. Η αλήθεια είναι ότι αποτελούν μία ιδιαίτερη πρόταση με αρκετή δόση υποκειμενικότητας στην αποδοχή του. Επίσης θα μου άρεσε, αυτό αποτελεί κατάλοιπο της μαμαδίστικης μαγειρικής, οι πατάτες που τα συνόδευαν να ήταν λίιιιγο πιο τραγανές και ροδοκκόκινες.

Μία μερίδα μοσχάρι με πουρέ. Ωραίο πιάτο, μου άρεσε πολύ η ιδέα με τις φέτες πορτοκαλιού που έδιναν μία ένταση κυρίως σε μυρωδιά.

Ένα γιαουρτλού. Δεν είναι το γιαουρτλού με το κεμπάπ και το απλό γιαούρτι αλλά μία πίτα με κιμά και μία συμπαθητική αρωματική σως. Κατανοώ ότι δεν αποτελεί κυρίως πιάτο αλλά θα μπορούσε να είναι λίγο πλουσιότερο.

Μία πατάτα βαρκούλα έκπληξη. Το ανέφερα και στην κουβέντα μας ότι περίμενα πολύ περισσότερη ένταση και στιβαρότητα στην πατάτα που για μένα ήταν παραπάνω λιωμένη από όσο θα ήθελα. Μας ειπώθηκε πως είναι ένα πιάτο που προορίζεται για παιδιά και για τον λόγο αυτό το φτιάχνουν έτσι.

Πατάτες crispy. Τι να πω, εξαφανίστηκαν από τις μικρές της παρέας.

Ένα χοιρινό κότσι. Νόστιμο πιάτο ωραία μαγειρεμένο το οποίο επίσης θα προτιμούσα λίγο πιο ροδοκόκκινο.

Από τα γλυκά, που ήταν κέρασμα, η σοκολατόπιτα ήταν νόστιμη και θα ήταν ακόμα καλύτερη αν είχε περισσότερη υγρασία ώστε η αίσθηση της σοκολάτας να σε απογειώσει πραγματικά. Ο πολίτικο χαλβάς αρκετά καλύτερος από αυτόν που πρόσφατα δοκιμάσαμε σε μαγαζί των βορείων προαστίων.

Όλα μαζί, με 1,5kgr κρασί και τέσσερα αναψυκτικά, ο λογαριασμός ανήλθε στα 78,50€.

Με την ευκαιρία του μοσχάτου Λήμνου, που ήρθε επίσης ως κέρασμα, βρήκαμε την ευκαιρία να κάνουμε και μία κουβέντα περί των κρασιών μια και στην παρέα μας είχαμε έναν οινοπαραγωγό του οποίου τη γνώμη εύχομαι να ακούσει ο Νίκος.

Η πρόταση έγινε και εκείνη την ώρα επαναλαμβάνεται και τώρα. Μία σημείωση στον κατάλογο δίπλα στα πιάτα που προορίζονται για παιδιά θα βοηθούσε τους γονείς από σχετικές γκρίνιες των βλασταριών τους (και ας έχουν μερίδιο ευθύνης όπως μου είπες για αυτά που τα ταΐζουν στο σπίτι).

Συμπέρασμα, μεράκι υπάρχει καλή διάθεση υπάρχει ότι είναι καλό το κρατάμε ότι χρήζει βελτίωσης το βελτιώνουμε και επίσης σε τέτοιες προσπάθειες απαραίτητο είναι όλοι οι συμμετέχοντες να μπορούν να υποστηρίξουν το concept (νομίζω ότι με καταλαβαίνεις).

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
2014-11-26 04:08:03

Να ξεκινήσω αρχικά να σας ευχαριστήσω για την επίσκεψη σας στα ΦΟΥΡΝΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ, και να συμφωνήσω στη χρήση του ενικού, που και εμένα με κάνει να είμαι χαλαρός και άνετος, στον τρόπο γραφής μου. Θεωρώ αρχικά ότι καμία κριτική από την αρχή της παρουσίας μας στο ask4food δεν την είδα με καχυποψία αλλά πάντα με καλό μάτι, όταν ξέρω ότι γίνεται με καλή πρόθεση, και έντιμη περιγραφή... Έτσι και γίνετε αυτή τη στιγμή, εκφράζοντας με τεκμηρίωση την άποψη σου, και παραθέτοντας τι σου άρεσε, και τι σου άρεσε λιγότερο... Αρνητικό και ανέντιμο θα ήταν από την κουβέντα που κάναμε αλλα να λέγαμε, και άλλα να διάβαζα πραγμα που σαφώς δεν έγινε... Επίσης το σημαντικοτερο όλων, είναι η γνώση μου ως προς το δυστυχες αποτέλεσμα, στο να μην αρέσουν όλα σε όλους αλλά και σε εμάς τους ίδιους κάποιες φορές!!! ( εδώ έρχομαι να σου πω ότι ένα από τα καλύτερα πιάτα μας, το μοσχάρι με τη σάλτσα εσπεριδοειδων, εγώ δεν θα το επέλεγα σε ένα εστιατόριο γιατί δεν είναι στις γεύσεις μου) παρόλα αυτά το κάνω με την ίδια αγάπη και με τόν ίδιο σεβασμό όπως όλα τα υπόλοιπα πιάτα!!! Έτσι λοιπόν χωρίς να κουράζω ανούσια όλους μας το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι είτε γράφονται καλές η κακές κριτικές, εμείς αυτό που θα κάνουμε πάντα είναι να βελτιώνουμε πάντα τα κακώς κείμενα και να ενδυναμωνουμε τα καλώς. Σίγουρα πάντως αυτά που συζητησαμε, είτε τα έγραφες είτε όχι, να είσαι σίγουρος ότι έχουν μπει στο κόσκινο των επιλογών και φιλτραρονται... (βλεπε αστερισκους) και πιθανές προτάσεις όπως άλλωστε γίνεται πάντα από το team των φουρνομαγειρεματων!!!! Με εκτίμηση. Νίκος



  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.