Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Σουβλάκι & Σχάρα - Σύνταγμα - Κέντρο, Αθήνα
Νοε
27
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Το Meatπόλεως to είχα βάλει στο μάτι μερικές βδομάδες πριν, όταν μία Κυριακή, μετά τον Μαραθώνιο της Αθήνας, πέρασα από μπροστά του και είδα έναν πιτσιρικά να προσπαθεί να καταφέρει μία χοιρινή μπριζόλα ίσα με το μπόι του, που είχε στο πιάτο του!

Έτσι, την προηγούμενη Κυριακή, μετά από πρωινή μας βόλτα και επίσκεψη στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών επί της Κλαυθμώνος, το τίμησα! Εδώ θα ήθελα να σταθώ λίγο στο Μουσείο που ανέφερα. Στεγάζεται σε κτίριο που ήταν παλαιότερη κατοικία του Όθωνα. Τίποτα δεν με είχε προετοιμάσει γι αυτό που θα αντίκριζα κατά την είσοδό μου στον χώρο του Μουσείου. Είναι ένα πραγματικό διαμαντάκι!

Έτσι, μετά το Μουσείο πήγαμε στο Meatπόλεως. Λόγω του καιρού αλλά και της κίνησης και σχετικής φασαρίας στην Μητροπόλεως, επιλέξαμε να κάτσουμε στον εσωτερικό χώρο και πιο συγκεκριμένα στο πατάρι τους. Κατά την είσοδό μας, μας ενημέρωσαν ευγενέστατα ότι το κάπνισμα στον εσωτερικό χώρο δεν είναι επιτρεπτό. Σωστοί!

Ο χώρος προσεγμένος και μοντέρνος. Οι τουαλέτες (παρ’ όλο που είναι ένα σημείο στο οποίο τα παλιά κτίρια του κέντρου υστερούν) ήταν ανακαινισμένες και πεντακάθαρες.

Εξυπηρετηθήκαμε από δύο άτομα. Ήταν και οι δύο ευγενέστατοι, άμεσοι και γρήγοροι. Στο διπλανό από εμάς τραπέζι έκατσαν δύο κυρίες με εμφανή προβλήματα συμπεριφοράς και επικοινωνίας. Το παιδί που τους εξυπηρέτησε δεν έχασε λεπτό το χαμόγελό του και τη διάθεση να τις εξυπηρετήσει. Άψογος!

Κάπου στο μυαλό μου, ήταν καρφωμένη η ιδέα ότι πρόκειται απλώς για ένα λίγο πιο μοντέρνο και ίσως τουριστικό σουβλατζίδικο. Μια ματιά στον κατάλογο μου ξεκαθάρισε ότι είναι πολλά παραπάνω. Οι προτάσεις του είναι αρκετά πιο ανεπτυγμένες από ένα τέτοιου είδος εστιατόριο.

Ξεκινήσαμε με τηγανητές πατατούλες και τζατζικάκι. Οι πατάτες ήρθαν σε βαθύ, ξεχειλισμένο πιάτο! Ήταν τουλάχιστον η διπλή μερίδα από ότι έχουμε συνηθίσει να μας σερβίρουν. Το τζατζικάκι είχε μέσα και καρότο αλλά ήταν λιγότερο δυνατό και σκορδάτο απ’ ότι μου αρέσει. Αυτό όμως έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με θέμα των γούστων μου. Κάποιοι άλλοι είμαι σίγουρος ότι θα το βρουν ιδανικό. Πάντως ήταν νοστιμότατο.

Στην συνέχεια ήρθαν οι χοιρινές μπριζόλες μας. Χρόνια είχα να φάω τέτοια μπριζόλα στα κάρβουνα. Το μέγεθός της και κυρίως το πάχος της, ήταν εντυπωσιακά. Όμως πιο εντυπωσιακό ήταν η μαεστρία με την οποία την είχαν ψήσει.

Παρ’ όλο το πάχος της ήταν όσο ψημένη έπρεπε ώστε να παραμείνει άκρως μαλακή και ζουμερή. Κατά την παραγγελία, μας έδωσαν την επιλογή του συνοδευτικού της μπριζόλας. Επέλεξα βραστά λαχανικά, που επίσης ήταν πολύ καλά ετοιμασμένα.
Διαλέξαμε ελληνικές μπύρες βαις, που ταίριαζαν άψογα με τα πιάτα μας.

Με το παιδί που μας εξυπηρέτησε, πιάσαμε ψιλοκουβεντούλα, μεταφέροντάς του ήδη τα καλά σχόλιά μας και ευχαριστίες μας. Τον είδαμε να χαίρεται και να τον ευχαριστεί το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους, που για εμένα σημαίνει ότι αγαπάει το μέρος στο οποίο εργάζεται.

Μας πρότεινε την επόμενη φορά να δοκιμάσουμε βουβαλίσια μπριζόλα. Αν και με τραβάει επίσης πολύ αυτή η επιλογή, θα το σκεφτώ πολύ να «απατήσω» την χοιρινή τους.
Η απόδειξη ήρθε ως έπρεπε.

Φύγαμε χορτασμένοι και απόλυτα ικανοποιημένοι από την επιλογή μας. Είναι ένα συναίσθημα του ύφους «Μπράβο μας, πιάσαν τόπο τα λεφτά μας! ».

Πληρώσαμε 34 ευρώ, που κατά την άποψή μου δικαιολογιόντουσαν μέχρι και το τελευταίο σεντ!
Σαφώς και θα το ξαναεπισκεφτώ και μάλιστα, αν κρατήσουν την ίδια ποιότητα και ποσότητα, θα το κάνω στέκι μου όταν η διάθεση και όρεξή μου τραβάει κρεατοφαγία.