Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Μεταξουργείο - Πλ. Βάθης, Αθήνα
Νοε
30
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Επιστρέφω μετά από 10 μήνες. Η τελευταία μου κριτική ήταν τον Ιανουάριο με αφορμή την κορυφαία χοιρινή μπριζόλα της πόλης. Από τότε μέχρι σήμερα παρακολουθώ τις κριτικές καθημερινά αλλά δεν είχα αξιωθεί να γράψω, αν και είχα πολλές αφορμές.

Σήμερα όμως, αναγνώστη μου, θα γράψω για ένα μαγαζί με μεγάλες αντιθέσεις. Τόσο μεγάλες δηλαδή που δεν ξέρω αν πρέπει να σε προτρέψω να πας. Δες:

- Υπάρχει ένα θέμα λόγω τηγανίλας από την κουζίνα. Η ανοιχτή κουζίνα στο χώρο της σάλας έχει το ενδιαφέρον της, αλλά όχι όταν ο εξαερισμός δεν δουλεύει άριστα.

- Ο χώρος είναι σχετικά μεγάλος και ψηλοτάβανος μεν, αλλά ο συνωστισμός που επιτρέπουν οι φιλάργυροι ιδιοκτήτες δημιουργεί βαβούρα και στριμωξίδι, συνθήκες που πόρρω απέχουν από τις ιδανικές για ένα εστιατόριο. Tip: Στο τηλέφωνο όταν θα κάνεις την κράτηση να του πεις οτι η παρέα σου αποτελείται από κανονικών διαστάσεων ανθρώπους και άρα ένα τραπέζι για 8 πρέπει να χωράει 8, όχι τέσσερις με βία και στριμωγμένα ανάμεσα σε τοίχους και τραπέζια.

- Το κάπνισμα πάει σύννεφο (λογοπαίγνιο και αιχμηρό σχόλιο μαζί - λογοτεχνική κορυφή). Σε συνδυασμό με την τηγανίλα δε, έχουμε μια ωραία ατμόσφαιρα (χειροκρότημα για τον συντάκτη εδώ).

Ταυτόχρονα όμως:

- Οι παπαρδέλες με το μοσχάρι είναι επικό πιάτο. Το ζυμαρικό σωστά βρασμένο με μια ελαφριά βουτηρώδη εσάνς και το κρέας άλφα άλφα (διάβασε και παρακάτω). Το ξυνοτύρι που συμπληρώνει, απογειώνει.

- Τα μοσχαρίσια μάγουλα με τις πατάτες τηγανιτές είναι πιάτο για επετειακό τεύχος. Υπέροχο κρέας, λιώνει με το που νιώθει το πιρούνι να πλησιάζει και τηγανιτές πατάτες από τις καλύτερες της επικράτειας. Ελαφρά τηγανισμένες και γευστικότατες.

- Απάκι με μανιτάρια πορτομπέλο και κάποιο τυρί συνοδευτικό: Δεν ξέρω πολλά από μανιτάρια ούτε από μανιτάρια (κατάλαβες), αλλά η γλύκα τους με γοήτευσε. Ο συνδυασμός δε είναι μελετημένος και άκρως επιτυχής. Τώρα που ξαναδιαβάζω την προηγούμενη πρόταση μου ‘ρχονται πνευματικά μυρουδιές από τα πορτομπέλα.

- Υπάρχουν και ενδιαφέρουσες σαλάτες ενώ δοκιμάσαμε και μια νόστιμη ρεβυθάδα με χταποδάκι και μια σούπα. Σούπαμούπες. Όμορφες προσθήκες, αλλά δεν φτάνουν τα ύψη των πιάτων με τα κρεατικά που σου προανέφερα.

- Χρήμα και κρασί: Να υπολογίσεις 15-20 ευρώ / άτομο συνολικά (με ποτά). Το χύμα κρασί είναι από τα πολύ καλά που κυκλοφορούν σε τέτοιου τύπου μεζεδοβαβουροπωλεία.

Ενδιάμεσο σχόλιο νο1:

Αναγνώστη μου, επειδή το αγαπάς το ρημάδι το φαγητό, νομίζω οτι πρέπει να επισκεφθείς τις Σεϋχέλλες. Εδώ θα μπορούσα να επιχειρήσω κάποιο αστείο, χρησιμοποιώντας το όνομα του καταστήματος ως ταξιδιωτικό προορισμό που σε προτρέπω να επισκεφθείς αλλά δεν θα το κάνω. Και δεν θα το κάνω γιατί το υψηλό χιούμορ πρέπει να συνδυάζεται με εκφραστική εγκράτεια. Διαφορετικά ο συντάκτης καταντά λουκουμάς - και λουκουμάδες οι Σεϋχέλλες δεν έχουν.

Ενδιάμεσο σχόλιο νο2:

Αξίζουν αναφοράς οι 3 ήρωες του σέρβις (δυο κοπέλες κι ένα τυπαίος): Δεδομένων των δύσκολων συνθηκών που αναφέρθηκαν, είναι γρήγοροι, αποτελεσματικοί και ευγενέστατοι. Εύγε.

Εν κατακλείδι:

Σε εξαπάτησα στην αρχή του κειμένου. Ξέρω πολύ καλά αν πρέπει ή όχι να σε προτρέψω να πας: Πρέπει να πας. Το κατάστημα έχει να σου προσφέρει γευστικές εμπειρίες υψηλότατης στάθμης. Σου προτείνω όμως, αναγνώστη μου, να το επισκεφθείς με τους δικούς σου όρους. Ήτοι: Είτε μια καθημερινή νωρίς, για να αποφύγεις το συνωστισμό ή από Απρίλη που θα ανοίξει ο καιρός και θα κάτσεις έξω, στον πεζόδρομο. Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν οτι το ιδανικό θα ήταν να πας μια καθημερινή νωρίς όταν θα έχει ανοίξει ο καιρός και να κάτσεις έξω, στον πεζόδρομο.