Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Καισαριανή, Αθήνα
Δεκ
04
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Εάν είστε λάτρεις της ψαρόσουπας, και συγκεκριμένα της ελαφρώς βελουτέ εκδοχής της και όχι του ζωμού, θα σας πρότεινα να συμπεριλάβετε την Τράτα στη λίστα με τα προσεχώς σας. Αναφέρομαι σε μια βαθυκίτρινη, πλούσια, αρωματική και χορταστική σούπα, μέσα από την οποία αλιεύει κανείς με το κουτάλι του κομμάτια μπακαλιάρου (9 ευρώ).

Πρόκειται για το πιάτο-σήμα κατατεθέν του μαγαζιού και είμαι σε θέση να πιστοποιήσω μετά από πολλές επισκέψεις ότι παραμένει σταθερά καλό στο πέρασμα του χρόνου. Τώρα που κρύωσε λιγάκι ο καιρός μια σουπίτσα είναι ό, τι πρέπει, οπότε βάλτε πλώρη για πλατεία Καισαριανής.

Τα υπόλοιπα του μενού δεν ξεφεύγουν από το μοτίβο της κλασικής ψαροταβέρνας, δηλαδή τα γνωστά μύδια-καλαμαράκια-χταπόδι-γαρίδες συν ό, τι ψάρι εκτίθεται στην εξωτερική προθήκη του εστιατορίου. Δεν υπάρχουν γκουρμέ εκπλήξεις και πειραγμένα πιάτα, εδώ οι πελάτες έρχονται για αυτά που ξέρουν και εμπιστεύονται και ευτυχώς σπανίως έχει κλονιστεί, για μένα τουλάχιστον, αυτή η σχέση εμπιστοσύνης.

Τα πιάτα που συνήθως ή κατά καιρούς παραγγέλνουμε 2 άτομα είναι: μύδια αχνιστά, τα οποία έρχονται στοιβαγμένα σωρηδόν σε βαθύ πιάτο χωρίς πολλά μυρωδικά (9 ευρώ). Έχοντας δει αλλού να σερβίρουν τα μύδια ήδη ανοιγμένα και τοποθετημένα σε σχήμα λουλουδιού, προτιμώ σαφώς την άμορφη στοίβα που χωράει περισσότερα και προφανώς συμφέρει.

Καλαμαράκια τηγανητά: κλασικά εικονογραφημένα (8,50 ευρώ).

Χταπόδι ψητό, ωραιότατο και ψημένο όπως πρέπει, όχι καουτσούκ.

Οι ψητές γαρίδες είναι τεράστιες, πεντανόστιμες, αλλά και πανάκριβες, για εμάς είναι ανάμνηση παλιά, κίτρινο γράμμα στο συρτάρι.

Το ριζότο θαλασσινών τους είναι βουτυράτο, με μικροσκοπικές γαρίδες, καλαμάρι, χταπόδι και κανα-δυο στήμονες σαφράν. Δεν είναι κακό, αξιοπρεπές, αλλά όχι το καλύτερο στο είδος του.

Συχνά προσφέρεται ως κέρασμα φάβα συνοδεία πάπρικας και τριμμένου κρεμμυδιού (ξεχωριστά, ώστε να αρτυθεί κατά βούληση), συμπληρώνοντας έτσι κάθε παραγγελία με ένα επιπλέον ορεκτικό, καθώς και κέρασμα στο τέλος, σιμιγδαλένιος χαλβάς.

Ο χώρος δεν δρέπει διακοσμητικές δάφνες, αλλά δεν είναι δυσάρεστος ούτε βαρυφορτωμένος. Επικρατεί το νησιώτικο άσπρο-μπλε. Η αίθουσα χωρίζεται νοητά σε τμήματα καπνιστών και μη, ενδέχεται πάντως σε μέρες και ώρες αιχμής που γεμίζουν όλα τα τραπέζια να βρεθείτε παστωμένοι σαν σαρδέλες. Τουλάχιστον, όμως, το σέρβις είναι γρήγορο και αριθμητικά επαρκές.

Οι τιμές που παρέθεσα είναι από την τελευταία μας επίσκεψη, κατά την οποία για δύο ψαρόσουπες, μια μύδια, μια καλαμαράκια και ενάμισυ τσίπουρο (ένα κανονικό συν ένα μικρό) πληρώσαμε 48,50 ευρώ.

Οι τιμές είναι σαφώς αλμυρές και ίσως αυξάνονται με βάση τη χιλιομετρική απόσταση από τη θάλασσα. Για την ψαρόσουπά τους, όμως, χαλάλι.