Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Meat Restaurants - Πασαλιμάνι - Φρεαττύδα, Αθήνα
Δεκ
04
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
26-36

Επισκεφτήκαμε το Κρεατοπωλείο, Σάββατο βράδυ, 4 άτομα, μετά από σχετική κράτηση φίλων μας που είχαν ξαναπάει πολλές φορές.

Το παρκάρισμα είναι δύσκολη υπόθεση και μου πήρε αρκετή ώρα περιήγησης στα γύρω στενά. Το μαγαζί δεν είχε κάποιο παρκαδόρο από έξω σε αντίθεση με άλλα εστιατόρια στον ίδιο δρόμο που διαθέτουν αυτή την «υπηρεσία». Δίνεις 5 ευρώ και δεν ταλαιπωρείσαι και συ και το αυτοκίνητο σου.

Καθίσαμε στον πάνω όροφο και σε τραπέζι μπροστά στην τζαμαρία. Η θέα είναι φανταστική, βλέπεις κάτω τη θάλασσα μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι σου. Τα τραπέζια είναι διατεταγμένα σε αξιοπρεπέστατες αποστάσεις μεταξύ τους δίνοντας σου την ευχαρίστηση να αισθάνεσαι άνεση και να μπορείς να συζητάς με την παρέα σου χωρίς να ακούγεσαι στα διπλανά τραπέζια ή να ακούς τα διπλανά τραπέζια.

Το εστιατόριο έχει μια πολύ όμορφη και μοντέρνα διακόσμηση με πολύ γούστο σε στυλ νέο-χασαποταβέρνας. Επιπλέον δεν είδα να καπνίζει κανένας (τουλάχιστον στον άνω όροφο που ήμασταν) και η ατμόσφαιρα ήταν πολύ καθαρή, πράγμα που βοηθά σημαντικά στην απόλαυση του φαγητού.
Την πολύ καλή εντύπωση του περιβάλλοντος χώρου, συμπλήρωσε ο ενημερωμένος, γρήγορος και αποτελεσματικός σερβιτόρος που μας εξυπηρέτησε.

Πάμε τώρα στο φαγητό που για μένα ήταν σε ασυμφωνία με τα ανωτέρω. Δεν ξέρω αν έφταιγε η μέρα του σεφ, ή των βοηθών του στην κουζίνα αλλά έχω να κάνω κάποιες παρατηρήσεις:

Δοκίμασα τη σαλάτα με ρόκα, σπανάκι κλπ που μου φάνηκε αδιάφορη, έπασχε η βινεγκρετ της. Τα μπαστουνάκια κολοκυθάκια ήταν μέτρια στη γεύση και με αρκετό απορροφημένο λάδι. Μέτριο ως αδιάφορο ήταν και το σουβλάκι χαλούμι.

Περίμενα με ανυπομονησία την τάρτα μανιταριών που όμως με απογοήτευσε, ήταν φανερό ότι δεν ήταν της ημέρας, η ζύμη είχε μαλακώσει και φαινόταν ζεσταμένη στα μικροκύματα.

Το τελειωτικό χτύπημα ήρθε για μένα με το rib-eye που παρήγγειλα και ζήτησα να είναι medium-rare και ζουμερό τονίζοντας ότι δεν το θέλω καλοψημένο (δηλαδή στεγνό και άνοστο κατά την γνώμη μου που ίσως δεν βρίσκει σύμφωνους πολλούς συμπατριώτες μου). Ο σερβιτόρος κατά την παραγγελία επιδοκίμασε την επιλογή μου λέγοντας ότι έτσι πρέπει να τρώγεται.

Όταν το έφερε λοιπόν στο τραπέζι διαπίστωσα ότι παρά τις επισημάνσεις μου, οι φόβοι μου επαληθεύθηκαν, το άφησαν ή το ξέχασαν στη φωτιά με αποτέλεσμα να είναι όπως ακριβώς δεν ήθελα να είναι. Για ένα πιάτο που κάνει περίπου 20 ευρώ, έχω την απαίτηση για μεγαλύτερη προσοχή. Τι να τα κάνω εγώ τα τρία είδη αλατιού που μου έφερε για να το «απολαύσω». Η ψητή πατάτα με τη σως γιαουρτιού που συνόδευε το rib eye έκανε φιλότιμες προσπάθειες για να σώσει την κατάσταση, αλλά μάταια.

Τα γλυκά που παραγγείλαμε στο τέλος ήταν πολύ καλά (banofee και cheesecake).

Τέλος για το κρασί του που ήταν χύμα κόκκινο και επώνυμο, θέλω να κάνω δύο παρατηρήσεις: ναι ήταν πολύ καλό και είναι σημαντικό όταν το παραγγέλνεις να σου λέει ο σερβιτόρος τον παραγωγό του, αλλά ρε παιδιά όταν παραγγέλνεις για παράδειγμα ένα κιλό κρασί δε σου το φέρνουν σε γυάλινη κανάτα που σίγουρα δεν χωράει το ένα κιλό.

Και αυτό έγινε και τη δεύτερη φορά που αναγκαστήκαμε να παραγγείλουμε όταν διαπιστώσαμε ότι το «ένα κιλό» που πήραμε τελείωσε σχεδόν αμέσως γεμίζοντας τα ποτήρια μας.

Θα ξαναπάω γιατί μου άρεσε το περιβάλλον του αλλά σίγουρο στο φαγητό θα επιλέξω ασφαλέστερα πιάτα για τα γούστα μου