Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Πειραϊκή - Χατζηκυριάκειο, Αθήνα
Δεκ
04
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
17-25

Άλλο ένα εστιατόριο, του οποίου την ύπαρξη αγνοούσα και η επιθυμία μου να το επισκεφτώ, γεννήθηκε μέσα από τις κριτικές που είχα διαβάσει εδώ. Η αλήθεια είναι, βέβαια, ότι με είχε προλάβει ο καλός μου, ο οποίος είχε φάει εκεί με έναν φίλο μας και του είχε αρέσει πολύ.

Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με φίλους που είναι Κιμωλιάτες, όπως και ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, έκαναν την επίσκεψη επιβεβλημένη κι έτσι 3 ζευγάρια κατηφορήσαμε το Σαββατόβραδο, μετά από κράτηση εννοείται, στον Πειραιά.

Ο χώρος, όπως έχει ήδη περιγραφεί από τους άλλους χρήστες, δεν είναι τίποτα σπουδαίο. Ο εξωτερικός είναι κλεισμένος με νάυλον και ο εσωτερικός είναι πάρα, μα πάρα πολύ μικρός μεν, αποπνέει μια γοητεία, δε. Κάτι σαν καφενείο-καπηλειό νησιού το 50.

Η αλήθεια είναι, ότι τίποτα στο χώρο, δεν σε προετοιμάζει για τα ιδιαίτερα πιάτα που μπορείς να βρείς στον κατάλογό του, πιάτα που μάλλον θα περίμενες να βρεις σε ένα πιο ψαγμένο εστιατόριο. Εμείς πάντως παραγγείλαμε:

- Σαλάτα με ρόκα, ντοματίνια, κάπαρη. Ωραία και φρεσκοκομμένη.

- Μύδια τηγανητά. Με κουρκούτι, που τα έκανε να τρώγονται σαν στραγάλια, νόστιμα, με συνοδεία ενός σκορδάτου γιαουρτένιου ντιπ. Μια και αυτή η εκδοχή των μυδιών δεν είναι διαδεδομένη στην Αθήνα, χάρηκα πολύ που τα βρήκα.

- Τα γνωστά sticks κολοκυθιού. Πάρα πολύ ωραία και τραγανά, χωρίς υποψία λαδιού.

- Σαρδέλες ψητές. Όπως έχουν ήδη αναφέρει οι λοιποί καλοφαγάδες, εδώ σερβίρονται πάνω σε φρυγανισμένο ψωμάκι με ντοματούλα και κρεμμυδάκι. Ίσως οι σαρδελίτσες να ήταν μια ιδέα πιο στεγνές και εμένα θα μου άρεσε να είχε και μια νότα όξινη το πιάτο, πάντως ο συνδυασμός ήταν τέλειος και τρωγόταν μετά μανίας.

- Χταπόδι στιφάδο. Αν και δεν είναι από τους αγαπημένους μου τρόπους παρασκευής του χταποδιού, το συγκεκριμένο ήταν πεντανόστιμο, έβγαζε μια γλύκα, η σαλτούλα ήταν ωραία δεμένη και μυρωδάτη και σκουπίστηκε επιμελώς πριν το πιάτο επιστραφεί στην κουζίνα.

- Σουπιές με σάλτσα ταχινιού. Καταπληκτικό πιάτο, με τη σουπιά ζωντανή και παρούσα, ενώ το ταχίνι ήταν διακριτικό, χωρίς να καπελώνει το τελικό αποτέλεσμα.

-Ριζότο με παντζάρι και τηγανητό μπακαλιάρο. Κορυφαίο πιάτο με ένα ρόδινο, σωστά βρασμένο και χυλωμένο ριζότο που έβγαζε μια απίστευτη νοστιμιά και γλύκα από τα παντζάρια και στην κορυφή, φέτες ενός τραγανού, στεγνοτηγανισμένου μπακαλιάρου, να δίνουν μια άλλη διάσταση στο πιάτο.

- Κριθαρώτο με θαλασσινά. Άλλη μια πολύ πετυχημένη εκτέλεση ενός πιάτου που σε άλλες περιπτώσεις είναι βαρύ και μπουχτιστικό. Εδώ ήταν μελωμένο και ελαφρύ, με ένα τσαχπίνικο άρωμα ούζου να το διαφοροποιεί.

- Μια πιατελάρα με μικρές κουτσομούρες. Τραγανές, φρεσκότατες, πολύ νόστιμες που τρωγόνουσαν ολόκληρες.

Στο τέλος μας κέρασαν τρία βαθιά πιάτα με κανταίφι και παγωτό καΪμάκι. Το παγωτό, το οποίο από ότι μας πληροφόρησαν, το φτιάχνει ένας τούρκος, είναι από μόνο του ένας λόγος να επισκεφθείτε το μαγαζί. Ξεχασμένη γεύση από τα παλιά!!

Ήπιαμε κρασί λευκό και ροζέ που ήταν χωρίς παρενέργειες μεν, χωρίς να σου μένει δε.

Παρόλο που το μαζαζί ήταν φίσκα, η εξυπηρέτηση ήταν ταχύτατη, χωρίς λάθη, με στυλ και χιούμορ.

Check please! Ο λογαριασμός ήταν 120 ευρώ που τα θεωρώ εξαιρετικό vmf για την ποσότητα και την ποιότητα αυτών που φάγαμε. Οι μερίδες είναι κανονικές, ούτε μεζεδοπωλείου, ούτε θηριώδεις και πιστεύω ότι καλύπτουν άνετα 3-4 άτομα.

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι πρόκειτε για ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της περιοχής. Μην πτοηθείτε από το περιβάλλον. Αντιμετωπίστε το σαν ένα ψαγμένο ψαρομεστιατόριο, μην παραμείνετε στα κλασσικά και τετριμμένα αλλά εμπιστευθείτε τις πιο περίεργες επιλογές. Δε νομίζω να το μετανοιώσετε!