Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Meat Restaurants - Γκάζι, Αθήνα
Δεκ
05
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Επίσκεψη 2 άτομα τέλος Νοέμβρη, μετά από παρότρυνση γνωστού που το επισκέπτεται τακτικά κι έπειτα από την κριτική της έμπιστης φίλης PP_TINA.

Butcher shop λοιπόν κι ενώ η ονομασία παραπέμπει σε κρεοπωλείο, άρα σε κρεατικά κι ότι σχετίζεται με αυτά, η πρώτη εικόνα που είδαμε στην είσοδο με κρεμασμένα σε δίχτυ καβούρια, χταπόδια και οστρακοειδή…μου έφερε στο μυαλό αμέσως το τραγούδι των active member “Φυσάει κόντρα…”

Τα παίρνω με τη σειρά και ξεκινάω με τον χώρο που είναι στο ισόγειο ψηλοτάβανος, λιτός, με χαμηλό σχετικά φωτισμό και έχει άλλα δύο πατώματα από επάνω, που συνδέονται με σκάλες αλλά και με ανελκυστήρα (για να είμαι ειλικρινής δεν τα επισκέφθηκα για να έχω πλήρη εικόνα).

Τα στοιχεία εκείνα που θυμίζουν κρεοπωλείο είναι η ξύλινη ραμποτέ επένδυση σε μαύρο χρώμα γύρω από τον χώρο της κουζίνας με τα χαρακτηριστικά σιδερένια χερούλια που είχαν παλιά τα ψυγεία (πού όντως μου θύμισε το κρεοπωλείο του πατέρα μου), τα εκμοντερνισμένα κούτσουρα σε δυο τρία σημεία που χρησιμεύουν ως βοηθητικά stand πλέον και σε ένα άλλο σημείο στην μπροστινή πλευρά μια βιτρίνα με μπούτια και άλλα κρέατα κρεμασμένα σε τσιγκέλια.

Δε μπορώ να πω ότι ξετρελάθηκα γιατί περίμενα κάτι πιο φωτεινό, πιο απλό, πιο…προς το παλιό-κλασικό-λαϊκό κρεοπωλείο της γειτονιάς. Αυτός ο χώρος είχε μια μεσοβέζικη κατάσταση…ναι μεν αλλά! Κρεοπωλείο αλλά και κυρίλα ταυτόχρονα. Βutcher shop αλλά και ολόκληρη σελίδα στον κατάλογο με ψαροθαλασσινά... Μπερδευτήκαμε.

Το πιο θετικό στοιχείο στον χώρο θεωρώ ότι είναι το ότι δεν καπνίζουν στο ισόγειο, οπότε η ατμόσφαιρα ήταν πεντακάθαρη. Επάνω καπνίζουν, οπότε φαντάζομαι ότι θα είναι λίγο δυσάρεστα για τους μη καπνιστές αλλά όπως είπα δεν ανέβηκα, οπότε δεν μπορώ να έχω άποψη. Όμως το κρύο που επικρατούσε από τις απώλειες της ξύλινης πόρτας στο τέρμα απέναντι από την είσοδο όπου ήταν και το τραπέζι μας, σε συνδυασμό με την έλλειψη οποιασδήποτε μορφής θέρμανσης στον χώρο, τον καθιστά κρύο απ’ όλες τις πλευρές.

Η μουσική; Κι αυτή φύσαγε κόντρα…μαζί με όλα τα λοιπά στοιχεία στον χώρο, γιατί ήταν "δωματίου" θα έλεγα. Instrumental με πιάνο, βιόλες, σαξόφωνα και τα σχετικά που σε ένα διαφορετικό γενικότερα concept, θα μου ήταν πολύ ευχάριστη, τώρα δεν κατέστη δυνατό να γίνει με φόντο τα κούτσουρα και κάπου εκεί ανάμεσα τα κρέατα στα τσιγκέλια! Όχι δηλαδή, αλλά για κλείστε τα μάτια και picture this για λίγο…!

Εξυπηρέτηση τυπική, διακριτική κι ευγενική από μια κυρία κι έναν κύριο για το τραπέζι μας.

Περνάμε στο φαγητό, που παραγγείλαμε: Πρώτα ήρθε το ψωμί χ 0.60€ και νερό βρύσης σε μπουκάλι.

- Πατάτες με αυγά, το σιγουράκι των ορεκτικών πια που έχει γίνει must τώρα τελευταία, σε αρκετούς καταλόγους εστιατορίων. Ήταν καλό, άλλωστε μια τραγανή πατάτα και δυό αυγά μάτια που δεν έχουν ξεφύγει στο ψήσιμο για να διατηρούνται μελάτα (όπως τα θέλω), πόσο δύσκολο είναι πια να ικανοποιήσει κάποιον; 4,50€

- Πουρές πατάτας -επιλέξαμε την μικρή μερίδα, για να δοκιμάσουμε κι άλλο πουρέ- γευστικός, με το μοσχοκάρυδο να του χαρίζει την επιτυχία. 2,60€

- Πουρές μελιτζάνας -επίσης στην μικρή μερίδα- που όμως δεν μας ενθουσίασε. Κάτι του έλειπε στην γεύση, ίσως λίγο κάπνισμα, ίσως κάποιο μπαχαρικό, δεν ξέρω. 2,70€

- Μπέργκερ κοτόπουλου (πάλι επιλέξαμε την μικρή μερίδα), που στην πραγματικότητα ήταν τεράστια! Αναρωτιέμαι πως θα ήταν η κανονική; Είχε γαρνιτούρα σαλάτα λάχανο, πατάτες τηγανιτές, από ένα μπολάκι μικρό, μουστάρδα, κέτσαπ και μαγιονέζα, και την ρώσικη που αναγραφόταν στον κατάλογο αλλά ξεχάστηκε, την έφεραν μετά από υπενθύμισή μας. Εκτός από το μέγεθος δεν είχε τίποτα το αξιομνημόνευτο, και είχε πάααρα πολύ κρεμμύδι το μπιφτέκι. Γενικά έχω μια προκατάληψη απέναντί στα μπέργκερ και τα αποφεύγω, και μάλλον καλά κάνω τελικά. 7,50€

- Κότσι χοιρινό χωρίς την πέτσα, με μέλι μουστάρδα και δεντρολίβανο, που ήταν συμπαθητικό αλλά όχι αυτό που περίμενα. Έχω πολλές απαιτήσεις από αυτό το πιάτο και το Butcher shop δεν ανταποκρίθηκε σε αυτές. Η πιο ιδιαίτερη, έχει να κάνει με το πιο απλό αλλά και το πιο δύσκολο ταυτόχρονα…το ψήσιμο. Η γεύση του μελιού με την μουστάρδα ήταν καλή και ταίριαζε πολύ με το χοιρινό, αλλά αν το κρέας το ακουμπάς με το μαχαίρι και δεν ξεκολλάει από το κόκκαλο, αν δεν λιώνει στο στόμα…δεν έχει επιτυχία. Είχε συνοδευτικό πατάτες φούρνου όμως δεν είχε καθόλου ντιπ μουστάρδας που είναι απαραίτητο. Βολευτήκαμε όμως με την μουστάρδα μπέργκερ. 12,50€

Για επιδόρπιο φάγαμε ένα προφιτερόλ μέτριο 3,5€. Ήπιαμε 3 κόκα κόλες (πάλι το ρίξαμε έξω) χ 2,80 ΕΚΑΣΤΗ (250ml) και πληρώσαμε 42,30€ από τα οποία σημειώστε -γιατί τώρα το πρόσεξα και κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό- ότι τα 8,40€ ήταν για τις 3 κόκα κόλες…έεεεελεεεεοοοοοςςςςς! Ένα χιλιάρικο η κάθε μία δηλαδή;;;

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Το butcher shop σε γενικές γραμμές δεν ήταν κακό και δεν μας απογοήτευσε, αλλά εκτός του ότι μας μπέρδεψε λίγο ως προς τον χαρακτήρα του, δεν κατάφερε να μας δώσει κάτι επιπλέον. Ποιοτικά τα κρέατα ήταν καλά, όμως γευστικά τα πιάτα τους δεν είχαν αυτό το κάτι που θα μας έκανε να το συζητήσουμε στην παρέα μας και να επιστρέψουμε. Αναφορικά με τις τιμές θα πω ότι οι μερίδες είναι πολύ καλές με μόνη εξαίρεση, από αυτά που δοκιμάσαμε, τους δύο πουρέδες μισής μερίδας που η τιμή τους είναι υπερτιμημένη για το είδος αλλά και την ποσότητά τους και σαφώς, συμφέρει η μεγάλη μερίδα από οικονομικής άποψης. Την τελική απόφαση την αφήνω στην κρίση του καθενός. Άλλωστε γούστα είναι αυτά.

A! Kαι βγάλτε αυτά τα καβούρια από την είσοδο βρε παιδιά. Χάθηκε μια βοϊδοκεφαλή;;;