Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Π.Φάληρο, Αθήνα
Δεκ
08
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
26-36

Δυστυχως οι συσσωρευμενες επαγγελματικες υποχρεωσεις τους τελευταιους 5 μηνες δεν μου επετρεψαν να ανεβασω καποια κριτικη για τα μερη που επισκεφθηκα αυτο τον καιρο. Ομως σημερα θα δωσω προτεραιοτητα στο ask4food εναντι των λοιπων υποχρεωσεων καθως θα πρεπει να τιμησω το λογο μου.

Χτες αργα το βραδυ φευγοντας απο το συγκεκριμενο εστιατοριο μας προταθηκε να καταγραψουμε τις εντυπωσεις μας στο βιβλιο του εστιατοριου, αλλα κατι η ωρα, κατι η ευθυμια και η χαλαρωση που οφειλοταν στην καταναλωση αλκοολ αρνηθηκαμε κι ετσι υποσχεθηκα στην τοσο ευγενικη κυρια να αναρτησω τις εντυπωσεις στο ask4food.

Οχι πως δεν θα το εκανα σε αλλη περιπτωση.. Γιατι τo Druid αξιζει καθε λεξη (καλης) κριτικης! Ο, τι γευθηκαμε ηταν εξαιρετικο. Και το καταλαβα αμεσως, οταν γευθηκα τι? Το ταπεινο μαρουλι απο την τοσο διαδεδομενη σαλατα του Καισαρα.. Η χρηση εξαιρετικων πρωτων υλων, η διαδικασια επιλογης τους ειναι αυτο που ειναι απαραιτητο για να κανει ενα εστιατοριο ξεχωριστο.

Οταν λοιπον σε μια σαλατα που τη βρισκει κανεις και στην τελευταια πιτσαρια της επικρατειας το μαρουλι ειναι τραγανο, φρεσκο και γευστικο, οταν ο κροκος του βραστου αυγου που το συνοδευει δεν εχει αυτο το θολο χρωμα, αλλα αποτελει απο μονος του ζωηρη χρωματικη πινελια, τοτε ξερεις οτι εχεις να περιμενεις κι αλλα καλα στο τραπεζι σου!!

Το φαγητο ηταν τελειο, γι αυτο και θα επικεντρωθω μονο στις ανεπαισθητες αρνητικες λεπτομερειες που δεν αλλαζουν τη γενικη εικονα.

Υποδοχη με χειροποιητα κριτσινακια και καποια μους τυριου/γιαουρτιου. Amuse bouche μους μπροκολου σε σφηνακι. Ο, τι θα περιμενε κανεις σε ενα τετοιο εστιατοριο. Το κουταλακι του amuse bouche μπορουσε να ηταν μικροτερο.. (για τετοια κριτικη μιλαμε τωρα... )

Πρωτος γυρος με τη σαλατα του Καισαρα. Δεν εχω να πω τιποτα αλλο, αλλα θα προτιμουσα bacon ή συγκλινο αντι για το νοστιμο κοτοπουλο, που θα μπορουσε να ειχε μαριναριστει περισσοτερο.. (για τετοια κριτικη μιλαμε τωρα.. ). Ακομη σαλατα με σπανακι και χαλουμι ψητο. Φρεσκα υλικα, καμια τσιγκουνια στα υλικα, απιθανο dressing. Ομως γιατι χαλουμι, κι οχι ενα φρεσκο κατσικισιο τυρι? (για τετοια κριτικη μιλαμε τωρα.. )

Λοιπα ορεκτικα: Καπνιστος σολωμος scandinavian style πανω σε φλουδα τηγανιτου πουρε. Γευση απο τη Βορεια Ευρωπη με το αριστης ποιοτητας ψαρι ελαφροτατα καπνισμενο (πιθανοτατα homemade). Ταρτα με σπεκ και κατσικισιο τυρι. Μικρη το μεγεθος.. Θα περιμενα και το κατσικισιο τυρι να ακουγεται πιο
δυνατα (για τετοια κριτικη μιλαμε τωρα.. ) Και μεξικανικα πιτακια (εντσιλαδας) με της Παναγιας τα ματια μεσα, αψογα εκτελεσμενα, χωρις ομως το λατινο παθος που ενα μεξικανικο πιατο θα πρεπει να αποπνεει (για τετοια κριτικη μιλαμε τωρα..)

Κυριως: Η πλειοψηφια συμβιβαστηκε με φιλετο cafe de paris, με ολους να εχουν μονο καλα λογια για το πιατο, οι ιδιαιτερες δε απαιτησεις που σχετιζονταν με τη γαρνιτουρα (τηγανιτες πατατουλες αντι των εμβληματικων dauphinois), ικανοποιηθηκαν χωρις δευτερη κουβεντα. Προσωπικα, επειδη παντα ψαχνω κατι το ιδιαιτερο, επελεξα τα τουρνεντο με ροζ πιπερι πανω σε βαση πατατας. Η μεριδα χορταστικη, το κρεας σωστο, η σαλτσα ταιριαστη, αλλα η βαση τσιμπημενη οσον αφορα το αλατακι (για τετοια κριτικη μιλαμε τωρα.. )

Μην σας κουρασω αλλο ομως.. Ολα τα παραπανω συνοδευτηκαν απο Σαντορινη Χατζηδακη (steal στα 16 ευρω.. ) και μπυρες Estrella (αν και θα προτιμουσα καποια απο τις εξαιρετικες ελληνικες των μικρων ζυθοποιων). Και τα γλυκακια τελεια ηταν και η (κερασμενη) γκραπα απο τις πιο αρωματικες που εχω δοκιμασει (αληθεια, θα μεινω με την απορια για το ποια γκραπα ηταν.. )

Αλλά....
το εστιατοριο ηταν αδειο.. η εξυπηρετηση ευγενικη, επαγγελματικη και ευχαριστη, ο χωρος προσεγμενος, με γουστο, η μουσικη σωστα διαλεγμενη, σε ενταση που συνοδευε χωρις να ενοχλει, αλλα εκτος απο την εξαμελη παρεα μας υπηρχαν μια ή δυο παρεες και αλλο ενα ή δυο ζευγαρια..

Να σας το εξομολογηθω, ναι, στεναχωρηθηκα.. δεν χαλαστηκα, γιατι η παρεα μας ηταν κεφατη και ζωντανη, αλλα, οπως και να το κανεις, οταν βγαινεις εξω μια διασταση ειναι και η πληροτητα του χωρου. Το γεγονος μας απασχολησε κατα τη διαρκεια του δειπνου μας και συμφωνα με τις εικοτολογιες καποιων, το αιτιο της χαμηλης ανταποκρισης ειναι η τοποθεσια του εστιατοριου. Πιστευω πως ειναι το μεγαλυτερο μερος της αληθειας. Η αυρα, η εικονα του εστιατοριου αυτου, με τοσες διεθνεις επιρροες που κλεινουν το ματι στην αστικη κουζινα, ταιριαζει περισσοτερο στο κεντρο της πολης μας.

Τα success stories των νοτιων προαστιων δεν περιλαμβανουν τετοιες προσπαθειες.. Φυσικα, οι προτασεις της κουζινας θα μπορουσαν να ειναι περισσοτερο στοχευμενες και να μην σπαταλανε το ταλεντο αλλα και τον προυπολογισμο του μαγειρα σε πολυπληθεις επιλογες (Σκανδιναβια, Ιταλια, Γαλλια, Μεξικο... ), ομως σιγουρα δεν ειναι αυτος ο λογος της χαμηλης προσελευσης.

Οι τιμες? Ισως κι αυτες να παιζουν το ρολο τους. Πολυ καλες τιμες σε σχεση με την προσφερομενη ποιοτητα, λανθασμενες ομως για το positioning του εστιατοριου

Εν κατακλειδι, περασαμε μια εξαιρετικη γαστρονομικη βραδια, ανακαλυψαμε ενα διαμαντακι, που ομως χρειαζεται κατι διαφορετικο (οχι κατι παραπανω, απλα διαφορετικο) για να κατακτησει τη θεση του στη βασιλικη τιαρα της γαστρονομικης Αθηνας

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 20%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια