Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Κίνα & Ν. Ασία - Πειραιάς κέντρο, Αθήνα
Δεκ
09
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Επιτέλους κατάφερα να κατέβω στον Πειραιά να δοκιμάσω το Rouan Thai. Πήγαμε μία Κυριακή του Νοέμβρη που είχε καλό καιρό και κάτσαμε στα τραπεζάκια έξω, μιας και είχε σχεδόν ανοιξιάτικο καιρό.

Για την παρέα που δεν ήθελε πολύ καυτερά πιάτα, παραγγείλαμε dumplings στον ατμό, και κάρυ masaman με κοτόπουλο. Νόστιμα και τα δύο.
To masaman κάρυ μοιάζει εμφανισιακά με κόκκινο κάρυ αλλά η γεύση είναι σαφέστατα πιο ήπια και σχετικά γλυκιά. Μία πολύ καλή επιλογή για να δοκιμάστε ταϊλανδέζικα κάρυ πρώτη φορά.

Τα dumplings φαίνονται ότι είναι χειροποίητα, δεν τα αγόρασαν κατεψυγμένα από κάποιο κινέζικο μπακάλικο του Μεταξουργείου. [ Ναι, κάντε μία μέρα βόλτα στην οδό Κεραμεικού [μεταξύ τους αριθ. 30-40] να δείτε τι πουλάνε τα δύο μεγάλα μπακάλικα ώστε να αναγνωρίζεται τα προκάτ που σας σερβίρουν στα κινέζικα/ιαπωνικά/fusion εστιατόρια της Αθήνας. Θα βρείτε wakame σαλάτες, spring rolls, dumplings, κλπ. εκτός από τις γνωστές πια έτοιμες σάλτσες... ]

Παραγγείλαμε το κλασσικό phad thai. Δεν ήταν άσχημο, αλλά δεν μου άρεσαν τα συγκεκριμένα νουντλς ρυζιού που χρησιμοποιούν εδώ, επίσης τα toppings λαχανικών και γαρίδας μου φάνηκαν ότι δεν έδιναν κάποια ιδιαίτερη νοστιμιά ή σπιρτάδα στο πιάτο. Έχω φάει πολύ πιο ενδιαφέρον phad thai στο Tamarind και στο Blue Bamboo.

Μην παραγγείλετε pad thai για κύριο πιάτο ενός ατόμου. Προτιμήστε να το μοιραστείτε με άλλα 2-3 άτομα, σαν ορεκτικό ή σαλατικό. Δεν λέει να χορτάστε με μόνο ένα πιάτο ζυμαρικά, όταν έχετε κάνει το κόπο για εξωτική κουζίνα όπως η Ταιλανδέζικη, που φημίζεται για τους περίπλοκους γευστικούς συνδυασμούς της.

Η δική μου επιλογή για κύριο πιάτο ήταν το πράσινο κάρυ. Το φτιάχνουν με μοσχάρι ή με κοτόπουλο. Δεν μπορώ να πω πως μου άρεσε με μοσχάρι, οπότε μείνετε στο κλασσικό green curry chicken. ’Έχει μια ιδιαίτερη lemon/lime σπιρτάδα που εμένα μου αρέσει πάρα πολύ, μερικοί όμως λένε πως το πράσινο κάρυ τους θυμίζει το άρωμα της citronella [το γνωστό αντικουνουπικό αιθέριο έλαιο] και ’κουράζονται’ εάν φάνε ολόκληρη μερίδα.

Ίσως για τον μέσο Έλληνα να είναι καυτερό [το κόκκινο νομίζω είναι το πιο καυτερό από τα Ταϊλανδέζικα κάρυ]. Εγώ το πράσινο το συνήθισα πια, και εδώ κατάφερα όλη την μερίδα χωρίς να χρειαστεί να το συνοδεύσω με ρύζι για να απαλύνω την κάψα.

Συζητώντας με τον πολύ φιλικό και εξυπηρετικό νεαρό που μας σέρβιρε, μου σύστησε την επόμενη φορά να πω να μου φτιάξουν το green curry "όπως στην πατρίδα τους. " Θα το κάνω!

Το πιο καυτερό πιάτο που δοκιμάσαμε ήταν η σαλάτα με καρότο. Να την τολμήσετε! ’Έχει αυτό το κάτι που ψάχνω στις ασιατικές κουζίνες... φρέσκα υλικά και περίπλοκη γευστική εμπειρία -> δροσερό dressing σε crunchy λαχανικά, sweet, sour, και spicy ταυτοχρόνως!

Για τα δικά μου γούστα, είναι must.
Το κέρασμα είναι ένα κλασικό απώανατολίτικο επιδόρπιο. Κρέμα από tapioca και γάλα καρύδας, με μία ελαφριά νότα γιασεμιού. Τέλειο.

Θα προτιμούσα οι τιμές να ήταν λιγάκι πιο χαμηλές, να μπορούσα να δοκιμάσω περισσότερα πιάτα χωρίς να εκτοξευτεί ο λογαριασμός. Το μενού είναι αρκετά μεγάλο και δεν μπορείς να διαλέξεις εύκολα, εάν δεν έχεις προηγούμενη εμπειρία από τις γεύσεις της χώρας αυτής.

Υπάρχουν αρκετές επιλογές από Ταϊλανδέζικα που δεν τα έχω δει σε μενού των άλλων παρόμοιων εστιατορίων της Αθήνας, και μάλλον χρειάζονται περισσότερες επισκέψεις για να ανακαλύψω κι άλλα πιάτα.

Υπολογίστε τουλάχιστον 15-20 ευρώ το άτομο χωρίς αλκόολ. Η καλύτερη τακτική είναι να μοιραστείτε ακόμα και τα κυρίως πιάτα ώστε να έχετε μία εμπειρία από πολλές και διάφορετικές γεύσεις.