Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Οινομαγειρεία - Ψυρρή - Μοναστηράκι, Αθήνα
Δεκ
12
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Το Δίπορτο είναι ένα μαγαζί με πολλές ιδιαιτερότητες και λόγω αυτού έχει φανατικούς εχθρούς και φανατικούς φίλους. Εννοώ ότι όποιος έχει προετοιμαστεί για το χώρο στον οποίο πηγαίνει και δεν έχει μεγάλες προσδοκίες μπορεί και να μην απογοητευτεί. Θεωρώ ότι ανήκα σε αυτή τη δεύτερη κατηγορία, καθώς έχει τύχει να πάω σε παρόμοιους underground (κυριολεκτικά (! ) και μεταφορικά) χώρους που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα και σε μεταφέρουν νοερά σε άλλες εποχές, ίσως πιο αθώες, πιο αυθεντικές.

Ωστόσο αυτή τη φορά μπορώ να πω ότι το Δίπορτο ήταν κάτι τελείως διαφορετικό από τους προαναφερθέντες χώρους και επομένως ακόμη κι εγώ εξεπλάγην δεν θα έλεγα ευχάριστα, ίσως ούτε και δυσάρεστα κατά βάση, καθώς μου πήρε ένα 10λεπτο περίπου να προσαρμοστώ στο χώρο και να συνειδητοποιήσω που βρίσκομαι. Το μαγαζί βρίσκεται πάνω στην πλατεία Θεάτρου και είναι πολύ εύκολο να το προσπεράσει κάποιος αφενός γιατί δεν έχει ταμπέλα και αφετέρου γιατί είναι στην κυριολεξία κάτω από τη γη (> καταγώγιο με τη θετική του έννοια) και έχει 2 εισόδους.

Αν το πάρεις απόφαση να κατέβεις και να μπεις μέσα, βρίσκεσαι ξαφνικά σε έναν άλλο κόσμο, της δεκαετίας του ΄20, δηλαδή εκεί ακριβώς που σταμάτησε ο χρόνος. Μέσα έχει 7-8 τραπέζια. Την ώρα που πήγα, αργά το μεσημέρι, ήταν όλα γεμάτα και περίμεναν και όρθιοι για να καθίσουν. Δεν ήταν μόνο μεγάλης ηλικίας άτομα αλλά και αρκετά νεαρά άτομα, που μάλλον έψαχναν για κάτι εναλλακτικό, διαφορετικό και φτηνό. Τι να πω για το χώρο; Νομίζω ότι οποιαδήποτε περιγραφή θα είναι κατώτερη αυτού που συνάντησα: παλιά αντικείμενα, ασβεστωμένοι τοίχοι, ανύπαρκτη σχεδόν κουζίνα.

Εξυπηρέτηση από ένα νεαρό παιδί, πρόθυμο, γρήγορο που με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς πολλά πολλά προσπαθεί να τα προλάβει όλα. Ένας παππούς που ετοιμάζει τα πιάτα στην υποτιθέμενη κουζίνα με αρεκτά συνοφρυωμένο και αυστηρό ύφος.

Το Δίπορτο διαθέτει 4-5 πιάτα στην κυριολεξία: φάβα, ρεβύθια, χόρτα, ψαράκια φρέσκα (μαρίδα, αθερίνα, αναλόγως την ημέρα). Δεν τρελαίνεσαι από γεύση, δεν απογοητεύεσαι επίσης. Για κατάλογο ή απόδειξη ούτε λόγος. Οι τιμές διαμορφώνονται επί τόπου και αναλόγως την περίπτωση.

Συνοψίζοντας: στο Δίπορτο μπορεί να πάει κάποιος για μια φορά για να ζήσει μια διαφορετική εμπειρία. Μέχρι εκεί.