Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Βριλήσσια, Αθήνα
Δεκ
13
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

‘’Εμείς γι’ αλλού κινήσαμε κι αλλού η ζωή μας πάει’’. Κάπως έτσι και μείς καταλήξαμε στη ‘’Θαλασσινή’’ αφού μεσημέρι καθημερινής πηγαίναμε για το ‘’αλλόκοτο τσιπουράδικο’’ στα Βριλήσσια αλλά δεν μας βγήκε γιατί ήταν κλειστό. Αλλά όπως λέει και ο Καβάφης ‘’σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά το ταξίδι’’. Και ομολογώ ότι ταξιδέψαμε πολύ καλά.

Μπήκαμε με μια επιφυλακτικότητα γιατί όσες φορές έχω περάσει από εκεί το έβλεπα άδειο, η κυρία όμως που μας εξυπηρέτησε φρόντισε να άρει τους όποιους προβληματισμούς μας.

Σχετικά νέα άφιξη στην περιοχή σε προσεγμένο και περιποιημένο χώρο όπως περιγράφει και με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο η φίλη evi. Χρώματα παστέλ σε θαλασσινές αποχρώσεις κυρίως, ανοιχτή αλλά που δεν αφήνει μυρωδιές κουζίνα, τζαμαρία σε όλη την πρόσοψη και ένα υπέροχο στολισμένο λόγω των ημερών ξύλινο καραβάκι στην είσοδο.

Εξυπηρέτηση πολύ καλή από την μια κυρία του μαγαζιού αν και δεν μπορεί να κριθεί αντικειμενικά διότι 2 παρέες ήμασταν. Όλα όμως ήρθαν με λογική σειρά και στον σωστό χρόνο.

Για καλωσόρισμα το απαραίτητο τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο με πιατάκι με τουρσί και λίγο γαύρο για να ανοίξει η όρεξη. Ο κατάλογος περιέχει όλους τους θαλασσινούς μεζέδες, αρκετά τσίπουρα με και χωρίς γλυκάνισο, μερικές ετικέτες κρασιού. φρέσκα ψάρια και τα γνωστά ορεκτικά ενός καθώς πρέπει μεζεδοπωλείου.

Προτιμήσαμε το χύμα τσίπουρο χωρίς, το οποίο ήταν αρκετά καλό και χωρίς ίχνος πονοκεφάλου το υπόλοιπο της ημέρας.
Δοκιμάσαμε ένα απίστευτο ραβασάκι το οποίο το τιμήσαμε 2 φορές, με φέτα τυλιχτή σε τραγανό φύλλο σφολιάτας, μέλι και μαύρο σουσάμι. Τρομερή γεύση ever.

Κολοκυθάκια τηγανιτά τα οποία αν και δεν ήταν κομμένα σε sticks αλλά πιο χοντρά ήταν τραγανά χωρίς ίχνος λαδίλας.

Πατάτες κομμένες στο χέρι στρογγυλές με τριμμένο τυρί χωρίς σχόλιο, διότι έχουμε καταντήσει με τόση προκάτ πατάτα που έχουμε φάει κατά καιρούς να ευχαριστούμε για το αυτονόητο.

Χταπόδι βραστό, διότι δεν είχε την μέρα που πήγαμε φρέσκο να μας το ψήσει, με το λαδάκι, το κατάλληλο ξύδι και τα απαραίτητα ψιλοκομμένα συνοδευτικά και μυρωδικά, λίγο σκληρό.
Καλαμάρι τηγανιτό μεγάλη και γευστική μερίδα φρεσκότατο.

Τέλος αθερίνα, πολύ ψιλή και crispy, εκπληκτική που παρόμοια της έχω φάει μόνο στη Χίο που την ψήνουν μαζί με κρεμμυδάκι και σε ταξιδεύει σε άλλα μέρη.
Στο τέλος μας κέρασαν άλλο ένα τσίπουρο με συνοδεία πιπεριάς Φλωρίνης συνοδεία μυρωδικών και σκόρδου, spicy γεύση, ιδανικό πιάτο για συνοδευτικό.

Με το λογαριασμό ήρθε κερασμένος και χαλβάς σιμιγδαλένιος.
Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στο τηγάνι του μαγαζιού. Η ιδιοκτήτρια προφανώς είναι μετρ του είδους, αφού όλα τα τηγανιτά της ήταν ανάλαφρα και χωρίς ίχνος λαδίλας.

Θεωρώ ότι αν ρίξει λίγο τις τιμές, είναι ο κατάλληλος προορισμός για τα Βόρεια προάστια που ναι μεν δεν έχουν θάλασσα, δικαιούνται όμως να γευτούν φρέσκους θαλασσινούς μεζέδες.