Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
American Style - Μαρούσι, Αθήνα
Δεκ
16
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
1-9

Σπανίως βλέπω εκπομπές lifestyle στην τηλεόραση, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση, καθαρά από τύχη, ανακάλυψα ένα νέο μαγαζάκι, αρκετά κοντά στη γειτονιά μου και στην περιοχή που κινούμαι, για το οποίο νιώθω ενθουσιασμό!

Πραγματικά απόρησα πώς δεν το είχα δει πιο νωρίς, μιας και λειτουργεί από τον περασμένο Ιούλιο και εγώ περνάω από το συγκεκριμένο σημείο τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα. Θεωρώ ότι είναι κάπως κρυμμένο, αν και σε πολύ κεντρικό δρόμο δυστυχώς δεν έχει εξωτερικά κάτι που θα σε κάνει να το προσέξεις, εκτός κι αν πας ξέροντας, όπως πήγα εγώ, μετά την παρουσίαση του περίφημου hangover blues burger από την ενότητα Fooding Around του Δ. Σκαρμούτσου στο Joy.

Αυτό με δελέασε να το επισκεφτώ αμέσως και πραγματικά ήταν καλή κίνηση.
Πήγαμε ένα βράδυ καθημερινής, με καταρρακτώδη βροχή που δεν μας πτόησε ιδιαίτερα, για να φάμε κάτι, πριν συνεχίσουμε με βραδινό σινεμαδάκι.

Βρίσκεται ανάμεσα σε 2-3 μπαράκια - καφέ, και από ότι έμαθα μένει ανοιχτό μέχρι πολύ αργά, 3 μετά τα μεσάνυχτα νομίζω για τις καθημερινές και 4 για το Σάββατο, οπότε το hangover blues burger είναι όνομα και πράγμα για τους ξενύχτηδες και μια ιδανική γευστική πρόταση μετά τα ποτάκια.

To parking στα όπισθεν στενά είναι πανεύκολο και για όσους γνωρίζουν, η Περικλέους είναι ο δρόμος που ενώνει το Μαρούσι με την Πεύκη και ξεκινά από το σταθμό ησαπ στο Μαρούσι.

Στα του χώρου τώρα, δεν εντυπωσιάστηκα αλλά και δεν με χάλασε κάτι αισθητικά. Καθαρός χώρος, με ωραίο μοντέρνο φωτισμό, μακρόστενος, σχετικά μικρός, με 4-5 τραπέζια, με δερμάτινους αντικριστούς λευκούς καναπέδες όμως, που σαν στυλ μας άρεσαν πολύ. Κάθεσαι άνετα, χαλαρά, δεν σε καταπιέζει κάτι.

Επίσης ο ψηλός πάγκος στη μέση του μαγαζιού, θυμίζει Αμερική και αφήνει θέα για να βλέπεις τη κουζίνα και τους ψήστες. Επίσης υπάρχουν και μεγάλα δερμάτινα καθίσματα - σκαμπό, για όσους αρέσκονται να καθίσουν στην μπάρα για πιο γρήγορο τσιμπολόγημα.

Από χρώματα κυριαρχεί το μαύρο, το λευκό και το γαλάζιο και μου φάνηκε πρωτότυπο που το μενού εκτός από τις καρτέλες πάνω στα τραπέζια, είναι ζωγραφισμένο και πάνω στους τοίχους. Οι οποίοι ωστόσο είναι κρύοι λόγω υλικού, τσιμέντο, και δημιουργούν μια παγωμένη ατμόσφαιρα. Κάτι πρέπει να γίνει, να ζεσταθεί λίγο ο χώρος, οπτικά αλλά και κυριολεκτικά.

Πάντως το στυλ είναι αμερικάνικο και γενικά μας άρεσε.

Στα της εξυπηρέτησης τώρα, περίμενα να δω κάποια σερβιτόρα, ίσως να υπάρχει τα Παρασκευοσάββατα, δεν ξέρω, αλλά την Πέμπτη που πήγαμε εμείς παραγγείλαμε στο ταμείο αυτά που θέλαμε και στη συνέχεια όταν ετοιμάστηκαν, πήραμε τους δίσκους μας στο τραπέζι. Όλα καλά, δεν μας ενόχλησε καθόλου.

Ο υπεύθυνος, που είναι νομίζω και ιδιοκτήτης, φιλικός και απλός, μας χαιρέτησε εγκάρδια και στην αρχή και φεύγοντας, οπότε η εντύπωση ήταν θετική.

Στα του φαγητού τώρα. Μικρός κατάλογος, μας αρέσει αυτό, εύκολο μενού, πετυχημένο το concept. Μόνο burgers, 6 στον αριθμό, καλύπτουν πιστεύω όλα τα γούστα. Katrina classic, Hangover Blues, Black magic chicken, Veggie jazz, Bloody mary, Burning beef. Οι τιμές τους από 4,50 έως 6 ευρώ το πιο ακριβό. Με 0,50 λεπτά επιπλέον προσθέτεις και έξτρα υλικό αν θες.

Επίσης υπάρχουν και κάποια συνοδευτικά, ήτοι μια σαλάτα New Orleans με διάφορα λαχανικά, παρμεζάνα και dressing, πατάτες dippers, πατάτες με αυγά μάτια, καλαμπόκι, διάφορες χειροποίητες σάλτσες και that's all.

Από ποτά, υπάρχουν τα συνηθισμένα, επίσης υπάρχουν 3 γεύσεις milk shakes, αλλά και κάτι διαφορετικό, που είναι τα αναψυκτικά Fentimans σε γεύσεις όπως cherry cola, rose lemonade, ginger beer κ. ά.

Εμείς δοκιμάσαμε 2 Ηangover blues, με αφράτο σουσαμένιο ψωμάκι, που περιείχαν cheddar, τραγανό μπέικον, αυγό μάτι, ντομάτα, μαρούλι, μαγιονέζα και βάλαμε έξτρα καραμελωμένα κρεμμύδια. Επίσης ένα Black magic chicken, με πολύσπορο ψωμάκι, ψητό φιλέτο κοτόπουλο, σάλτσα yellow honey, πίκλες, ντομάτα, μαρούλι και έξτρα μπέικον.

Μας άρεσαν πάρα πολύ! Μου θύμισαν τα burger του Κοzi's, στο μέγεθος, στη γεύση, στην ισορροπία των γεύσεων και στην ποιότητα των υλικών. Ήρθαν μέσα σε μεταλλικούς δίσκους, και τοποθετημένα σε μεγάλα χάρτινα χωνιά - θήκες, για να τρως χωρίς να λερώνεσαι.

Το μπιφτέκι ήταν πολύ νόστιμο, μαλακό, ζουμερό, από 100% φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά, όπως γράφουν κιόλας, το αυγό μάτι με τον ρευστό κρόκο δίνει άλλη διάσταση στο burger, τα λαχανικά φρέσκα, το ψωμάκι τραγανό απέξω μαλακό μέσα, απλό αλλά εξαιρετικά καλοφτιαγμένο και χορταστικό burger και εγώ δηλώνω πραγματικά γοητευμένη.

Τον ίδιο διθύραμβο άκουσα και για το φιλέτο κοτόπουλο στο black magic chicken, που ήταν πραγματικά καλοψημμένο, ζουμερό, όχι στεγνό, νόστιμο.

Πήραμε και 2 μερίδες πατάτες dippers, καμιά σχέση με τις προκάτ πατάτες που τρώς αλλού. Αναγράφεται βέβαια στον κατάλογο ότι είναι κατεψυγμένες, αλλά στο σχήμα και στη γεύση μου θύμισαν τις country πατάτες που έχω φάει αλλού, και τελοσπάντων ήταν σε μεγάλη μερίδα για 1,50 ευρώ που κοστίζουν και ήταν και νόστιμες.

Κάτι ακόμη που μου άρεσε πάρα πολύ, είναι ότι σε κάθε τραπέζι υπάρχει μια μακρόστενη μεταλλική βάση όπου εκτός από το αλατοπίπερο, υπάρχει squeezy μπουκάλι μαγιονέζα, αλλά και μουστάρδα και κέτσαπ για να προσθέσεις ό, τι και όσο θες στο burger και στις πατάτες σου. Δεν το έχω ξαναδεί σε ελληνικό burgerάδικο αυτό, αλλά πάλι δεν έχω πάει και σε πάρα πολλά. Πάντως μου άρεσε ιδιαίτερα το ότι δεν χρειάστηκε να τα ζητήσουμε εμείς, αλλά υπήρχαν σε κάθε τραπέζι.

Κόστος για τα παραπάνω με κανονική απόδειξη, 18 ευρώ τα burgers και 3 ευρώ οι 2 μερίδες πατάτες, το σύνολο 21 ευρώ, για 3 άτομα.

Θετικότατες λοιπόν οι εντυπώσεις μας συνολικά. Το προτείνω ανεπιφύλακτα για όποιον βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή. Για μένα ήδη ανήκει στα αγαπημένα μου. Θα ρισκάρω πολύ σύντομα να δοκιμάσω και το Bloody mary, με σάλτσα σέλερι - ξινόμηλο, αγριοράπανο και tabasco.