Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Bar Restaurants - Γλυφάδα, Αθήνα
Δεκ
17
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Βόλτα Κυριακή μεσημέρι στην Γλυφάδα. Χριστουγεννιάτικη μουσική, στολισμένες βιτρίνες, χρώματα, απίστευτο traffic και ένα πλήθος ανθρώπων όλων των εθνικοτήτων που κατέκλυζαν τα πεζοδρόμιά και κυκλοφορούσαν με τις σακούλες από τα ψώνια τους στα χέρια! Ανάμεσα στον τόσο κόσμο, ξεχωρίζεις τους Γλυφαδιώτες οι οποίοι θέλοντας να δηλώσουν ξεκάθαρα το ότι νιώθουν πιο οικείοι με το περιβάλλον, συνήθως σουλατσάρουν με τις φόρμες τους και με ένα άκρως επιμελές ατημέλητο look. Απαραίτητο αξεσουάρ τους, τα ακριβά γυαλιά ηλίου και το pet τους.

Η Γλυφάδα σου δίνει την αίσθηση –αυτές τις μέρες τουλάχιστον…- ότι ζει απομονωμένη από την κατάσταση της υπόλοιπης Ελλάδας. Σα να μην τους άγγιξε καθόλου η κρίση. Σα να μη γνωρίζουν καν την ύπαρξή της. Φαντάσου να ήταν από μία γωνιά η Μέρκελ και να έβλεπε…

Μεγάλες αλλαγές στον χώρο. Παλιά, κλασικά καφέ έκλεισαν. Στην θέση τους άνοιξαν παγωτοβαφλάδικα μεγάλης γνωστής αλυσίδας. Δρόμοι που άλλοτε κυριαρχούσαν στον χώρο, πλέον δείχνουν να έχουν χάσει την αίγλη τους και μαζί και τους fan τους. Αντίθετα με το ότι είχαμε συνηθίσει την Γλυφάδα, πλέον έχει προτάσεις για φαγητό που καλύπτουν όλα τα γούστα και βαλάντια. Σουβλατζίδικα έχουν ξεπηδήσει παντού ώστε να καλύψουν όλες τις ανάγκες. Τώρα πως συνδυάζεται το μόλις πριν 10’ λεπτά αγορασμένο συνολάκι Luis Vuitton με το τυλιχτό που ξεχυλίζει από τζατζικάκι, είναι άλλου παππά ευαγγέλιο…

Αρχικά πήγαμε για το «Σαρδελάκι». Δεν υπήρχε καρέκλα ούτε για δείγμα και ήταν τουλάχιστον 15-20 άτομα που περίμεναν να ελευθερωθεί κάποιο τραπέζι. Το έχω σαν αρχή μου, να μη μπαίνω ποτέ στην διαδικασία του «περίμενε» οπότε την κάναμε με ελαφρά πηδηματάκια.
Καταλήξαμε στο ΣΠΙΤΙ, για το οποίο είχαμε ακούσει πάρα πολύ καλά σχόλια για το αδερφάκι του στην Φιλοθέη.

Ο χώρος είναι πραγματικά ξεχωριστός. Ίσως από τους πιο ενδιαφέροντες που έχω δει στον χώρο της εστίασης. Στην πραγματικότητα είναι μια μεγάλη σάλα. Όντως σου δίνει την αίσθηση ότι έχεις επισκεφτεί ένα σπίτι και σε κάνει να νιώθεις πιο άνετα και οικεία. Οι βιβλιοθήκες και το μεγάλο μοναστηριακό τραπέζι έδεναν απίστευτα στον χώρο. Τα χρώματα αγαπημένα. Καθαρός και περιποιημένος.

Τα άτομα που μας εξυπηρέτησαν ήταν άκρως ευγενικά και άψογοι επαγγελματίες. Σε έναν τέτοιο χώρο άλλωστε, δεν θα μπορούσαν να εργαστούν διαφορετικά άτομα. Η προσεκτική επιλογή του προσωπικού τους, στα μεγάλα ατού τους γιατί ένα κακό service μπορεί να χαντακώσει και την καλύτερη προσπάθεια. Όλα έγιναν ταχύτατα. Σε αυτό ίσως βοήθησε το ότι παρόλο του κακού χαμού που γινότανε στους δρόμους, μέσα στο Σπίτι υπήρχε μία σχετική χαλαρότητα και ηρεμία. Υπήρχαν ακόμα αρκετά τραπέζια ελεύθερα.

Παραγγείλαμε:

• Πράσινη Σαλάτα με ντοματίνια και κουκουνάρι. Στον κατάλογο σου δίνεται η δυνατότητα για προσθήκη σολομού με συν 4€ από τα 7€ που κοστίζει αρχικά. Προτιμήσαμε την απλή version Της. Αρκετά απλή αλλά νόστιμη και δροσερή.

• Σαλάτα με κινόα, μπρόκολο, κουκουνάρι πιπεριές, ελιές και κάποια ακόμα συστατικά. Την άποψη μου για την κινόα την έχω ξαναπεί. Από μόνη της δεν λέει και πολλά σε γεύση και χρειάζεται γερή υποστήριξη. Το ότι είναι άκρως θρεπτική και πολυδιαφημίστηκε τα τελευταία χρόνια σαν super food, δεν σημαίνει και ότι με ενθουσιάζει (δεν είναι τυχαία η σοφή ρήση ότι όλα τα ωραία πράγματα στη ζωή είναι ή ανήθικα ή παράνομα ή παχαίνουν…). Παρ’ όλα αυτά, κάθε φορά που την βρίσκω σε κάποιο εστιατόριο, την παραγγέλνω με την σκέψη να ανακαλύψω τον ιδανικό συνδυασμό της. Μια επίσης αρκετά νόστιμη σαλάτα που, κατά την δική μου άποψη, πιο εντυπωσιακή «ακούγονταν» στον κατάλογό της παρά στον ουρανίσκο μας. Η τιμή της στα 11€.

• Ριζότο με σολομό, φρέσκο κρεμμυδάκι, σχινόπρασο και ροζ πιπέρι. Για εμένα, ήταν μακράν το καλύτερο πιάτο που δοκίμασα. Άψογα εκτελεσμένο και σωστά χυλωμένο. Δεν θα πω ότι η μερίδα ήταν μικρή. Ήταν ικανοποιητική. Περιθώρια για μεγαλύτερη μερίδα, πιστεύω ότι υπάρχουν. Όχι τίποτε άλλο, αλλά για να το απολαμβάναμε ακόμα περισσότερο. Η τιμή του πιάτου στα 12€.

• Πίτσα με μοτσαρέλα μπαφάλα σάλτσα ντομάτας και ντοματίνια. Επιτέλους πίτσα χωρίς υπερβολή στην χρήση των υλικών! Όταν σε μία πίτσα βάζεις τρία είδη αλλαντικών, τυριά, πιπεριές, μανιτάρια κτλ κτλ, απλά βιάζεις αυτό το είδος της κουζίνας. Η ομορφιά σε μία πίτσα είναι η ζύμη της, τα καλά και ΛΙΓΑ υλικά της. Την πίτσα με την μπαφάλα την λάτρεψα στην Νάπολι. Ντομάτα, τυρί και βασιλικός. Ούτε να χάνεις τη μπάλα στις γεύσεις, ούτε να φεύγεις με ένα στομάχι σα τούβλο. Επίσης πολύ καλά εκτελεσμένο πιάτο αλλά βρήκα την τιμή του στα 14€ άκρως υπερβολική.

Όπως γράφουν και στον κατάλογό τους, όλες οι συνταγές είναι αυθεντικές και σπιτικές. Επίσης είχα διαβάσει ότι προσανατολίζονται στην Ελληνική και Ιταλική κουζίνα. Ιταλικές γεύσεις είδα στον κατάλογο, Ελληνικές δεν θα τις έλεγα. Όπως και να το κάνουμε, ούτε με σολομό μεγαλώσαμε, ούτε με κινόα, ούτε με μπαφάλα…

Μας κεράσανε παγωτάκι κι έκλεισε γλυκά το τραπέζι μας.
Δεν θα πω ότι φάγαμε φθηνά. Εξάλλου σε έναν τέτοιο χώρο και σε αυτή την περιοχή, δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο. Είναι όμως από τις περιπτώσεις που δεν κλαίς τα χρήματά σου γιατί το συνολικό αποτέλεσμα είναι κάτι περισσότερο από αξιοπρεπές! Από εκεί και πέρα, θεωρώ το να βάλω 4 στο value for money ίσως λίγο υπερβολικό και προτιμώ να ζήσω με τις τύψεις λόγω του 3 που τελικά θα βάλω (αν και η σωστή εκτίμηση ίσως να είναι μεταξύ του 3 και του 4).

Επειδή σαν σύνολο η εμπειρία ήταν κάτι παραπάνω από θετική, θα το ξαναεπισκεπτόμουνα με μεγάλη άνεση.