Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ταβέρνες & Ψητοπωλεία - Αμπελόκηποι, Αθήνα
Δεκ
18
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Στο Νικηφόρο πηγαίνω τόσα χρόνια που πλέον, όταν η παρέα θέλει ταβερνοκατάσταση στην Πανόρμου, η απάντηση είναι Νικηφόρος χωρίς δεύτερη σκέψη. Τα όσα αναφέρω στη συνέχεια προκύπτουν λοιπόν έπειτα από πάρα πολλές επισκέψεις.

Καταρχήν, όπως και τα περισσότερα μαγαζιά στην Πανόρμου, η πρόσβαση στον Νικηφόρο είναι απελπιστικά εύκολη, είτε με μετρό είτε μέσω Κηφησίας.

Ο χώρος του αρκετά μεγάλος (έχει εξωτερικό χώρο, ισόγειο και πατάρι), με τραπέζια που χωράνε αρκετούς μεζέδες και παρέχουν σχετική άνεση χώρου για τους πελάτες. Από άποψη διακόσμησης μην περιμένετε πολλά... είναι απλή και λιτή, στο πρότυπο κλασσικού ταβερνακίου. Στα "+" το ότι ο χώρος είναι καθαρός και φωτεινός καθώς και ότι στον εσωτερικό χώρο καπνίζουν μόνο στο πατάρι.

Η εξυπηρέτηση είναι ευγενική, γρήγορη και φιλικότατη (ίσως κάποιοι τη θεωρήσουν και πιο φιλική από ότι πρέπει) αλλά εμένα μου αρέσει αυτή η αμεσότητα.

Η κουζίνα του Νικηφόρου εστιάζει στη Κρητική κουζίνα με πινελιές από παραδοσιακές (εννοείται ελληνικές) γεύσεις. Οι μερίδες του αρκετά μεγάλες και δεν χρειάζεται να πάρετε ένα κάρο πιάτα για να χορτάσετε. Στις δικές μας παραγγελίες διαλέγουμε από τα εξής σιγουράκια: ντολμαδάκια (συνοδεύστε τα με γιαουρτάκι), απάκι, λουκάνικο (όποιο και να πάρετε από τα δύο να θυμάστε ότι τρώμε με ρέγουλα, πέφτει λίγο βαρύ), πατατούλες τηγανητές (κομμένες στο χέρι παρακαλώ), τυροκροκέτες, σαρικόπιτα, τηγανιά κοτόπουλο και μπεκρή μεζέ. Όλα τα υπόλοιπα είναι τουλάχιστον νόστιμα με μονάδικό μελανό σημείο τα κιμαδοειδή του τα οποία τα βρισκώ αδιάφορα κι αποφεύγουμε. Η ρακή του εξαιρετική και ο μαρουβάς του είναι ο καλύτερος που έχω πιει στην Αθήνα.

Οι τιμές του λογικές για την ποιότητα και την ποσότητα των πιάτων του. Το περισσότερο που έχουμε δώσει, σε στιγμές αδιανόητης κρεπάλης, είναι 20 ευρώ το άτομο, συμπεριλαμβανομένων των ποτών μας και με το μισό τραπέζι να το παίρνουμε σπίτι για το αυριανό γεύμα (μάλλον για πρωινό πήγε). Ο λογαριασμός έρχεται και με κέρασμα (συνήθως) χαλβά ή ποτάκι.

Στα "+" του ότι όλα τα παραπάνω παραμένουν σταθερά στα ίδια υψηλά επίπεδα τόσα χρόνια.

Χρειάζεται να πω ξεκάθαρα αν αξίζει να πάτε ή όχι;