Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Χαϊδάρι - Αιγάλεω, Αθήνα
Δεκ
19
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Θα μπορούσα να γράψω κείμενα ολόκληρα και να αναλύσω την Ελλάδα στον καιρό της ‘’κρίσης’’, τι και ποιοι έφταιξαν και ποιοι ωφελήθηκαν από την όλη κατάσταση και φυσικά να το συγκεκριμενοποιήσω και να αναφερθώ στους ‘’τυχερούς’’ στον χώρο της εστίασης.

Αντ’ αυτού θα αναφερθώ στην επίσκεψη της γνωστής παρέας του στυλ 50-50, σε χώρο εστίασης με απεριόριστη βρώση και πόση. Έπειτα λοιπόν από παράκληση μέλους της παρέας που είχε ξαναεπισκεφτεί το ‘’Νησί’’ και έφαγε και ήπιε πέραν του δέοντος, αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε την τύχη μας.

Χώρος που προφανώς δημιουργήθηκε εν μέσω κρίσης, προσφέρει τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα στην τιμή των 13 ευρώ.

Όλα λοιπόν τα εμφιαλωμένα ούζα και τσίπουρα έχουν άλλη χρέωση, όπως και όλες οι μπύρες πλην Βεργίνας που είναι στο προκαθορισμένο μενού. Από κρασιά δεν υπάρχουν ετικέτες, αλλά μόνο χύμα, που περιλαμβάνεται στην προσφορά.

Στο θέμα του φαγητού ή των μεζέδων συνοδείας, υπάρχει έξτρα καλαμάρι, γαρίδες νο 3 σε διάφορες παραλλαγές, χταπόδι και ένα πιάτο με σολομό. Όλα στα 10 ευρώ.

Τι δοκιμάσαμε εμείς; Γαρίδες τηγανιά νο 5, 6 γαρίδες σκέτες, ξερές, άγευστες, άοσμες, στο πιάτο. Τώρα ο χαρακτηρισμός τηγανιά που κολλάει, ‘’άγνωσται αι βουλαί του Κυρίου’’.

Μύδια τηγανητά crispy από τα νόστιμα πιάτα του μαγαζιού, μυδοπίλαφο με το ρύζι λαπά νοσοκομείου και πέραν του δέοντος κρέμα γάλακτος χωρίς σχόλια για να μην ξεφύγω και μύδια σαγανάκι σε sauce μουστάρδας αρκετά καλό για βούτες.

Γαύρο μαρινάτο κλασικός τσιπουρομεζές και γαύρο τηγανητό με αρκετή λαδίλα στο πιάτο.

Καλαμάρι τηγανητό της σειράς του χ super market, κολοκυθοκεφτέδες καμμένοι από έξω δροσεροί και γευστικοί με τα κατάλληλα μυρωδικά από μέσα.

Σαγανάκι τυρί αρκετά καλό με την γνωστή κρούστα να το καλύπτει, απαράδεκτη φάβα μάλλον προκάτ με λίγο ψιλοκομμένο κρεμμύδι από πάνω, φοβερή spicy τυροκαυτερή και καβουροσαλάτα αρκετά καλή με διάφορα ψιλοκομμένα λαχανικά στην παρασκευή της.

Τέλος πατάτες τηγανιτές λιπαρές και μαλακές και σαλάτα ανάμεικτη η οποία είχε μαρούλι, κρεμμύδι, λίγη ντομάτα και αγγούρι και μια πολύ καλή sauce που κάλυπτε την γύμνια της κάνοντας της γευστική.

Ευτυχώς το χύμα τσίπουρο δεν μας δημιούργησε παρενέργειες.

Η διακόσμηση του μαγαζιού θυμίζει ‘’φτιάξε να τελειώνουμε’’. Τα ¾ καλύπτονται από τζαμαρία και στο εσωτερικό έχει κάποιες πινελιές στους τοίχους και στις κολώνες που θυμίζουν αν τα απομονώσεις, νησί.

Καπνός και αιθαλομίχλη στο φουλ αφού όλο το μαγαζί που ήταν γεμάτο –πολύ λογικό όταν θυσιάζεις ποιότητα για τιμή- κάπνιζε. Στο τέλος τα ρούχα μας χρειάστηκε να απλωθούν μια μέρα στην βεράντα για να ξεμυρίσουν.

Το σέρβις με τον κόσμο που είχε ήταν αρκετά καλό. Δεν καθυστέρησε κάτι, ούτε έγινε κάποιο λάθος στην παραγγελία και με το που παρασκευαζόταν το πιάτο ερχόταν στο τραπέζι.

Σίγουρα υπάρχουν μαγαζιά που λειτουργούν με το ίδιο σκεφτικό και παρέχουν και ποιότητα στο φαγητό. Στο ‘’Νησί’’, υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης. Το θέμα όμως είναι αν θέλεις να κάνεις το βήμα παραπάνω, χτίζοντας ταυτόχρονα και το όνομά σου, ή να παραμείνεις σε αυτό το επίπεδο αφού έχεις πληρότητα και όσο βγει.

Η ουσία είναι ότι ο κόσμος αρχίζει και ξυπνάει και αναζητά ποιότητα πάνω απ’ όλα.