Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Μεταξουργείο - Πλ. Βάθης, Αθήνα
Δεκ
20
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Σεϋχέλλες: ένα από τα μαγαζιά που πραγματικά μου άρεσαν πολύ και που εντάσσονται στην κατηγορία εκείνη των χώρων εστίασης που προτιμώ ιδιαιτέρως. Ειλικρινά ποιος θα το περίμενε ότι σε μια τέτοια ταβέρνα-μεζεδοπωλείο στην πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο θα έτρωγα φιλέτο φρέσκου τόνου, πιάτο που συναντώ σπάνια και μάλιστα στην αθηναϊκή πρωτεύουσα που βρίθει φαγάδικων κάθε είδους. Αυτό λοιπόν είναι ένα στερεότυπο δικό μου, ίσως και άλλων: δεν περιμένεις σε τέτοιες περιοχές και μάλιστα σε ταβερνεία και όχι εστιατόρια πολυτελείας τέτοια πιάτα. Γιατί όμως όχι;

Το όνομα του μαγαζιού σίγουρα ξενίζει σε σχέση με την περιοχή που βρίσκεται: παραπέμπει σε κάτι εξωτικό και το σημείο μόνο εξωτικό δεν είναι. Ίσως θέλει να μας μεταφέρει νοερά σε κάτι πιο όμορφο ή να καταστήσει την αντίφαση πιο έντονη.

Ο χώρος μου άρεσε πάρα πολύ: ζεστός, ανθρώπινος, ρετρό, με εκείνο το παλιακό μωσαϊκό, τα παραδοσιακά τραπεζοκαθίσματα και κάποια τραπέζια πιο ψηλά εν είδει μπάρας αλλά και πραγματική μπάρα στην οποία μπορείς να φας ή να απολαύσεις το ποτό σου ή τον καφέ σου, αφού το μαγαζί είναι ανοιχτό από το πρωί και για καφέ. Εντυπωσιάζει επίσης το μεγάλο μοναστηριακού τύπου ξύλινο τραπέζι για μεγαλύτερες παρέες. Η κουζίνα σε ένα μεγάλο μέρος της είναι ανοιχτή και μπορεί κανείς να διαπιστώσει τον οργασμό όταν υπάρχει πολύς κόσμος.

Το μενού του μαγαζιού πραγματικά εκπλήσσει ευχάριστα: θέλεις να τα δοκιμάσεις όλα. Έχει αρκετά πιάτα γκουρμέ όπως παπαρδέλες με καβουρμά, μοσχαρίσια μάγουλα, χοιρινό κότσι, ψητά λαχανικά με συκόμελο και γαλοτύρι Χανίων, χοιρινές παντσέτες, το φιλέτο φρέσκου τόνου συνοδευόμενο από μαυρομάτικα φασόλια που προανέφερα, ιδιαίτερα ορεκτικά και κάποια πιάτα ημέρας που εναλλάσσονται. Το ψωμί είναι ζυμωτό και έρχεται σε χαρτοσακουλίτσα μαζί με τα μαχαιροπίρουνα και τις χαρτοπετσέτες (πρωτότυπο θα έλεγα) και νερό σε κανάτα.

Τα φαγητά είναι όλα εξαιρετικά και οι τιμές αρκετά προσιτές. Γενικά η κουζίνα τους στηρίζεται πολύ στα παραδοσιακά υλικά από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Εξυπηρέτηση: το μοναδικό μελανό σημείο του μαγαζιού και εξηγούμαι: μεσημέρι καθημερινής, το μαγαζί είναι το μισό γεμάτο. Μπαίνουν ξαφνικά και γεμίζουν 3 τραπέζια με 2 άτομα το καθένα. Όταν υπάρχει ένας μόνο σερβιτόρος που παίρνει παραγγελίες, στρώνει τραπέζια, σερβίρει τα φαγητά και φτιάχνει και κανένα καφέ για όσους κάθονται στην μπάρα και έχουν έρθει γι΄ αυτό το λόγο, πώς να τα προλάβει όσο φιλότιμος, γρήγορος και πρόθυμος κι αν είναι;;; Όταν λοιπόν κάθεσαι και περιμένεις ένα πιάτο και σου έρχεται μετά από μία ώρα ακριβώς από την ώρα που έδωσες την παραγγελία, τι πρέπει να πεις;

Συνοψίζοντας: η καθυστέρηση στην εξυπηρέτηση δεν θα με αποτρέψει από το να ξαναπάω (ίσως να πέτυχα και τη μέρα) γιατί το μαγαζί μου άρεσε πολύ σε όλα του. Σίγουρα το συστήνω και θα το συστήσω και σε φίλους μου.