Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Fish Restaurants - Καστέλλα - Μικρολίμανο, Αθήνα
Δεκ
20
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
81-100

Παλιός πελάτης του Βαρούλκου (σχεδόν 30 χρόνια) το ακολούθησα από την χρυσή και άδολη εποχή του Κεράνη, στις καλοκαιρινές του περιπλανήσεις στα Βόρεια Προάστια, στο ΣΕΦ, στον Ιστιοπλοϊκό και στην Πειραιώς (όπου κάπου χάθηκε η μπάλα-αλλά την εποχή εκείνη όλη η Ελλάδα είχε χάσει την μπάλα)

Δύσκολη πάντα η κριτική για το Βαρούλκο. Οι απαιτήσεις μεγάλες, λόγω και του κόστους και του μοναδικού είδους του μαγαζιού (αν θέλεις καλό πρώτο ψάρι καλύτερα να προτιμήσεις μια κλασσική ψαροταβέρνα, αν θέλεις κλασσικούς ψαρομεζέδες υπάρχουν εξαιρετικές εναλλακτικές) αλλά και των διακρίσεων (αστέρι Michelin και αμέτρητοι Χρυσοί Σκούφοι)

Το καλοκαίρι, μετά την πρόσφατη μετακόμιση του στο Μικρολίμανο, το επισκέφθηκα ένα μεσημέρι για να δοκιμάσω το Μενού του, το οποίο αν και οικονομικό, ήταν γευστικά αδιάφορο, με μία δύο μόνο εξαιρέσεις.

Πρόσφατα το επισκέφθηκα ξανα με παρέα 4 ατόμων για ένα πλήρες δείπνο.

Ο χώρος (κοντά στην θάλασσα) ουδέτερος, κλασσικός, χωρίς κάτι το ιδιαίτερο. Τίποτα που να το διακρίνει από άλλα μαγαζιά του είδους, αλλά τουλάχιστον γλυτώσαμε από το βαρύ και άχαρο στυλ της Πειραιώς.

Ο τρόπος επιλογής ο κλασσικός, με τον κ. Νίκο να σου προτείνει τι θα φας. Εδώ να διευκρινίσουμε ότι αν το ζητήσεις μπορείς να επιλέξεις από τον κατάλογο. Είναι όμως γεγονός ότι κάποιος νέος στο μαγαζί μπορεί να κολήσει στις επιλογές που του προτείνονται και να μην το κάνει.

Το σέρβις απόλυτα επαγγελματικό και συνεπές, με πλήρη περιγραφή των πιάτων (και στα Αγγλικά μια που είχαμε και ξένο μαζί μας).

Τώρα στις επιλογές μας

- Ξεκινήσαμε με καρπατσιο λαβρακιού. Αψογο αλλά όχι μοναδικό

- Στην συνέχεια εξαιρετικά τηγανισμένο ψάρι με κάλυψη από πολύ λεπτό τηγανητό ζυμάρι (όχι το συνηθισμένο αλεύρωμα ή κουρκούτι). Πολύ καλό

- Ακολούθησε το, ιστορικό για το μαγαζί, καλαμαράκι με πέστο, το οποίο άφησε τον επισκέπτη μας άλαλο. Το πρόβλημα ήταν ότι με την προσθήκη τομάτας απείχε γευστικά από την κλασσική συνταγή, (γιατί άραγε να αλλάξεις κάτι τόσο πετυχημένο)

- Γευστική βόμβα στην συνέχεια με το κριθαράκι με γαρίδες. Εξαιρετικό αλλά κάποιο μπαχαρικό ή άλλο υλικό του έδινε ένα κάπως βαρύ άρωμα.

- Το απροσμενο αποκορύφωμα. Συκώτι πεσκανδρίτσας με χόρτα. Πέραν πάσης περιγραφής και ένα από τα καλύτερα πιάτα που έχουμε δοκιμάσει ποτέ στο Βαρούλκο.

- Τέλος το ψάρι (θα μπορούσαμε και χωρίς αυτο). Τσιπούρα ψητή με τα κλασσικά χόρτα που συνοδεύουν και την πεσκανδρίτσα. Απλά φρέσκια και σωστά ψημένη.

Συνοψίζοντας. Θυμηθήκαμε τις καλές, προ Πειραιώς εποχές, και θα ξαναπάμε.

Απλά θα είμαστε΄πιο συντηρητικοί στην ποσότητα γιατί αυτήν την φορά το παρακάναμε, όπως έδειξε και ο λογαριασμός των 125 ευρώ ανά άτομο.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια