Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Ηλιούπολη - Καρέας, Αθήνα
Δεκ
22
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Διαβάζοντας αυτό τον ''καταιγισμό'' κριτικών για τα ΦΟΥΡΝΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ, αν δεν με γελάει η μνήμη μου όλες μέσα στο β΄ εξάμηνο του 2014, δεν το κρύβω ότι ο πρώτος παραλληλισμός που έκανα στο μυαλό μου ήταν με το ΓΕΛΑΣΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ, το οποίο επισκέφθηκα πριν περίπου ενάμισι χρόνο.

Το concept μάλλον έχει πολλές ομοιότητες, νέα παιδιά με όραμα, ανησυχίες, φιλοδοξίες, όρεξη για σκληρή δουλειά, δημιουργική επαφή με τους πελάτες τους, απλή κουζίνα σε λογικές τιμές και τέλος το πιο σημαντικό, διάθεση να ''μείνουν'' και να ''μακροημερεύσουν'' στον χώρο της εστίασης.

Σοφά σκεπτόμενος λοιπόν, περίμενα να καταλαγιάσει αυτός ο βομβαρδισμός των (θετικών σε γενικές γραμμές) κριτικών και με την σειρά μου να το επισκεφθώ.

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 16:30, άτομα 3, χωρίς κράτηση. Γενικά όποτε βγαίνω τις Κυριακές, συνηθίζω να επιλέγω το δεύτερο κύμα πελατών, μετά την αποχώρηση των ''γευσιγνωστών της Κυριακής'', που με την ''ειδική συμπεριφορά'' που τους χαρακτηρίζει, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να καταστρέψουν την έξοδο σου. Δεν ήμασταν πολλοί, εμείς και άλλες τρείς παρέες. Οι τέλειες συνθήκες για να εξυπηρετηθείς αξιοπρεπώς, να απολαύσεις το φαγητό σου και να συζητήσεις με την παρέα σου.

Θα ξεκινήσω από τον χώρο ο οποίος αποτελεί το μοναδικό αδύναμο σημείο της επιχείρησης. Απλός, πολύ λιτός, με ελάχιστες σχεδιαστικές εξάρσεις, με μια παιδική αφέλεια που οφείλεται στα κόμικς, τον μαυροπίνακα, τα παιδικά σκίτσα και μάλλον όχι επαγγελματικά στημένος. Δεν είμαι interior designer, αλλά όλοι έχουμε επισκεφθεί ακόμη και καθημερινά μαγαζιά που στον τομέα του design φυσάνε, όμως στον τομέα του φαγητού και της εξυπηρέτησης συνήθως πατώνουν. Δεν μπορώ όμως να μην αναγνωρίσω ότι είναι πεντακάθαρος, ειδικά οι τουαλέτες από τις πιο καθαρές και περιποιημένες που έχω επισκεφθεί.

Η εξυπηρέτηση είναι λίρα 100. Η δροσερή κοπελίτσα που μας σέρβιρε και ο Γιώργος (συνιδιοκτήτης) που ήρθε για την παραγγελία, από την ώρα που φθάσαμε, μέχρι και την αναχώρησή μας, ήταν ο ορισμός της σωστής ''πελατοκεντρικής προσέγγισης''. Ευγένεια, χαμόγελο, ειλικρινές ενδιαφέρον για τις εντυπώσεις μας, σωστοί χρόνοι στην παραγγελία και τις αφίξεις των πιάτων, πλούσια κεράσματα στο τέλος, νομίζω ότι δεν μπορώ παρά να βαθμολογήσω με άριστα.

Βέβαια το έμπειρο τους μάτι μας ''ζύγισε'' ότι ήμασταν νέοι πελάτες, όχι της περιοχής, οπότε υποβληθήκαμε σε μια ''μίνι ανάκριση'' πως τους βρήκαμε. Προσπάθησα ευγενικά να αποφύγω την μνεία στο ask4food, αλλά αυτό τελικά δεν ήταν και τόσο εύκολο. Παρά ταύτα και επειδή στην προσπάθειά τους να μας εξυπηρετήσουν, διέκρινα από την πλευρά τους ένα έντονο stress, τους προέτρεψα να ξεχάσουν το site και να μας εξυπηρετήσουν σαν όλους τους πελάτες, αφού από ότι θυμάμαι δεν είμαστε ούτε celebrities, ούτε μεγαλοεφοπλιστές.

Η κάρτα του menu απλή, ευκολονόητη, με λίγες επιλογές, κάτι το οποίο για το concept της επιχείρησης είναι μάλλον ένα συντριπτικό πλεονέκτημα, αφού δίνει την δυνατότητα στον chef να βελτιώσει και τελειοποιήσει τα πιάτα του. Για τους χρήστες του site, φυσικά θα έχετε παρατηρήσει ότι είναι διαθέσιμος μαζί με τις τιμές.

Δοκιμάσαμε:
-Για καλωσόρισμα φρεσκότατο και ζεστό ζυμωτό ψωμί το οποίο χρεώνεται, μαζί με ένα ευχάριστο πατατοντίπ.

-Σαλάτα με παντζάρια, γιαούρτι αρωματισμένο με σκορδόλαδο και τριμμένο καρύδι. Ήταν η επιλογή του τρίτου μέλους της παρέας, το οποίο τελεί υπό ορισμένους διατροφικούς περιορισμούς. Δεν δοκίμασα γιατί με τα παντζάρια έχω μια σχέση ''αρνητικού πάθους'' και έτσι περιορίζομαι στην θετική γνώμη που εξέφρασε η γυναίκα μου που δοκίμασε και φυσικά του μέλους της παρέας που την παρήγγειλε.

-Μελιτζανοσαλάτα σπιτική. Ήταν τύπου αλοιφής, ισορροπημένα κρεμώδης και καπνιστή και έβγαζε και άλλες ωραίες γεύσεις, ενδιαφέρουσες για τον ουρανίσκο. Μου άρεσε αλλά γενικά δηλώνω οπαδός της τύπου αγιορείτικης, ξέρετε αυτή με το σκορδάκι της, τη φετούλα της, την πιπεριά Φλωρίνης και το μαϊντανό.

-Πατάτες crispy ''σαν τηγανιτές''. Σωστά φουρνισμένες με ωραίο και ισορροπημένο seasoning.

-Γιαουρτλού ''φουρνομαγειρέματα'' με κιμά και γιαούρτι. Οπτικά μοιάζει σε αυτό που είναι ευρέως γνωστό ως λαχματζούν, με τις εξής όμως διαφορές. Η πίτα του δεν είναι τόσο λεπτή και crispy και ο κιμάς είναι ένα υπέροχο ραγού, με γεύσεις και αρώματα που δεν περνάνε απαρατήρητα. Όπως μας δήλωσε ο chef είναι η original πολίτικη συνταγή του κεϊμά γιαουρτλού και ουδεμία σχέση έχει, είτε με το λαχματζούν, είτε με το γιαουρτλού κεμπάπ.

-Κοτόπουλο με μανιτάρια και φαρφάλες. Σερβίρεται σε πήλινο σκεύος και ήταν καλομαγειρεμένο, ζουμερό και πολύ ισορροπημένο σαν γεύση. Για τα δικά μου γούστα, μια επιπλέον μικρή προσθήκη φρεσκοτριμμένου πιπεριού θα έδινε ένα επιπρόσθετο touch σε αυτό το πιάτο.

-Κότσι χοιρινό (χωρίς λίπος) με κρούστα μουστάρδας, δενδρολίβανο και πατάτες φούρνου. ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ σε αυτό το πραγματικά ξεχωριστό πιάτο. Καλομαγειρεμένο, ζουμερό, εξαιρετικής ποιότητας τρυφερό κρέας, με τις υπέροχες πατάτες πραγματικό λουκούμι!! Η κρούστα για σεμινάριο, έδενε αρμονικά και έδινε έξτρα πόντους στο κρέας.

-Μισό κιλό χύμα κόκκινο αγιωργίτικο κρασί, το οποίο δυστυχώς ήταν τελείως άψυχο και άνευρο. Στη συνέχεια κεράστηκε άλλο μισό κιλό λευκό κρασί, το οποίο βρήκα αξιοπρεπές.

Στο τέλος είχαμε πλούσια κεράσματα. Προηγήθηκε αξιόλογη σοκολατόπιτα και λευκός χαλβάς και ακολούθησαν επιδόρπια ''σφηνάκια'' μοσχάτου κρασιού.

Check please. Στα 41,10€ με απόδειξη.

Κατέληξα ότι:
Δεν πρόκειται να διαφοροποιηθώ σημαντικά από τους λοιπούς έγκριτους καλοφαγάδες που προηγήθηκαν. Τα ΦΟΥΡΝΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ είναι η τρανή απόδειξη μιας επιχείρησης, όπου τα ''ράσα δεν κάνουν τον παπά''. Αν υπάρχει μεράκι, ανησυχία, σεβασμός, αφουγκρασμός και δημιουργική επαφή με τον πελάτη, τότε ο απλός, λιτός, αλλά αξιοπρεπής χώρος περνάει σε δεύτερη μοίρα.

Αγαπητέ Νίκο, όπως μου συνέβη και με τον συνάδελφο σου στο ΓΕΛΑΣΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ, πραγματικά απόλαυσα την υπέροχη συζήτηση που είχαμε στο τέλος του γεύματος μας. Ακούσαμε καλοπροαίρετα ο ένας τον άλλο και μέσα από αυτή την συζήτηση πιστεύω ότι θα βελτιωθούμε αμφότεροι, εσύ ως chef και συνιδιοκτήτης και εγώ ως καταναλωτής. Θα χαρώ ιδιαίτερα να ακολουθήσουν και άλλοι φίλοι καλοφαγάδες του site και να φύγουν με τις ίδιες εξαιρετικές εντυπώσεις.

Κλείνοντας θα σου δώσω μια ακόμη συμβουλή. Πριν φύγουμε με ρώτησες ευγενικά και καλοπροαίρετα για να μάθεις ποιός χρήστης του ask4food είμαι. Όπως θυμάσαι αρνήθηκα να στο αποκαλύψω, οπότε τώρα σου λέω ότι δεν έχει σημασία αν είμαι ο mavtasos, ή ο mavkostas ή ο mavgiorgos (οι 2 τελευταίοι ακόμη δεν υπάρχουν!! ). Ο κάθε χρήστης του site έχει το δικό του ''ειδικό βάρος'', αλλά σε κάθε περίπτωση σημασία έχει να γράφει μια δίκαιη, αναλυτική και καλοπροαίρετη κριτική, η οποία θα σε βοηθήσει να βελτιωθείς και να καθιερωθείς σε βάθος χρόνου στα άξια τέκνα του ask4food. Έχουμε χορτάσει από ''κομήτες της μιας σεζόν'' και του ''one hit wonder'', που δεν μπορούν να διαχειριστούν σωστά την ξαφνική δημοσιότητα και επιτυχία που προσφέρουν σε αφθονία τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
2014-12-23 00:22:03

Κατά αρχήν ωφειλω, να σας ευχαριστησω πρώτα από όλα για την ωραία συζήτηση που είχαμε, για τις συμβουλές με την πραγματική έννοια της λέξης που άκουσα, και που πραγματικά θα προσπαθησω να ακολουθήσω, γιατί είμαι βέβαιος ότι μόνο προς ωφελος μπορεί να είναι. Επίσης ευχαριστώ πάρα πολύ για τον πολύτιμο χρόνο που αφιερωνετε για την προσπάθεια που κάνουμε, και το μόνο που μπορώ να πω, είναι ότι εμείς ελπίζω να μπορέσουμε να διαχειριστουμε σωστά την δημοσιότητα που εσείς μας χαρίζετε, και να μην μείνουμε ίδιοι, αλλά να γινόμαστε όσο καλύτεροι μπορούμε. Με εκτίμηση. Τα ΦΟΥΡΝΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ. ΥΓ. Προσπάθησα και ελπίζω να κατάφερα να ακολουθήσω την πρώτη και σημαντικοτερη συμβουλή της κουβέντας μας!!!


2014-12-23 01:49:12

Αγαπητά ΦΟΥΡΝΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ σας ευχαριστώ θερμά για τον άμεσο σχολιασμό της κριτικής μου, όπως παρατηρώ ότι συνήθως κάνετε μετά από κάθε κριτική που δέχεστε.

Είναι και λίγο συμβολικός αυτός ο σχολιασμός σας, καθόσον είναι ο πρώτος που δέχομαι ως χρήστης, σε σύνολο 48 εστιατορίων που έχω επισκεφθεί.

Πράγματι η συζήτηση που είχαμε ήταν ωραία από κάθε άποψη. Θα χαρώ όταν ξαναέρθω (ελπίζω σύντομα) να είστε ακόμη καλύτεροι και να δοκιμάσω άλλα ενδιαφέροντα πιάτα.

Θα εξακολουθώ να παρακολουθώ την πορεία του εστιατορίου στο site με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Φιλικά
mavtasos


2016-11-21 11:35:35
Η κριτική τροποποιήθηκε από τον/την mavtasos.

  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.