Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Πολίτικη κουζίνα - Κερατσίνι, Αθήνα
Δεκ
23
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Επισκεφτήκαμε το μαγαζί 20/12/14 Σάββατο βράδυ αφού μένουμε στη γειτονιά και βλέπουμε πως έχει κόσμο πάντα.

Με μια φράση, μείναμε σχεδόν απόλυτα ικανοποιημένοι και πιστεύουμε πως είναι πραγματικά από τα μαγαζιά που πρέπει κανείς να δοκιμάσει.

Ο χώρος αρκετά ζεστός και φιλικός, χωρίς πηγμένη διακόσμηση ή κάτι περιττό. Και η ορχήστρα καλή ήταν και έδινε πιο ζεστή ατμόσφαιρα. Η μόνη μου ένσταση ήταν λίγο στην τραγουδίστρια που ώρες ώρες ήταν σαν να βαριόταν λιγάκι αλλά αυτό είναι εντελώς υποκειμενική άποψη.

Μείναμε απόλυτα ευχαριστημένοι από την εξυπηρέτηση, αφού οι άνθρωποι ήταν εξυπηρετικότατοι, ευγενέστατοι και χαμογελαστοί. Να σημειώσω δε πως το φαγητό είχε και το σωστό χρόνο αναμονής. Περιμένεις αρκετά ώστε να έχεις την όρεξη σου έτοιμη αλλά και για να καταλάβεις ότι θα σου σερβίρουν κάτι καλό και όχι προκάτ..

Πάμε στο φαγητό λοιπόν:

Ψωμάκι ψημένο, ωραία φρυγανισμένο και με σωστό λαδάκι από πάνω του.

Σαλάτα Βυζαντινή πολύ φρέσκια και πολύ γευστική. Δεν έμεινε ούτε σπυρί. Λιγάκι παραπάνω δεν θα με χάλαγε καθόλου χεχε..

Πατζαροσαλάτα, πεντανόστιμη και φρέσκια με το σκορδάκι της και σε πολύ ικανοποιητική ποσότητα.

Φουρνοπατάτα: Δοκιμάστε τη οπωσδήποτε. Προσωπικά εγώ και μόνο στην οσμή του ροκφόρ παθαίνω αναγούλα. Εχτές έκανα και βούτα με το ψωμάκι, αν αυτό λέει κατι.

Μπριζόλα ψητή με πατατούλες και πιτούλα. Η μπριζόλα νόστιμη και καλοψημένη. Το μόνο που θα πω είναι πως οπτικά φαίνεται λίγο φτωχή από άποψη γαρνιτούρας και ίσως η διεύθυνση θα έπρεπε να το δεί λιγάκι. Στη γεύση πάντως ήταν σωστά ψημένη και πολύ γευστική.

Ψαρονέφρι με πατατούλες και πιτούλα. Σωστά κομμένο και ψημένο, φρέσκο και γευστικό. Το μόνο που πρέπει να κοιτάξουν ίσως λίγο είναι την γαρνιτούρα όπως και στη μπριζόλα.

Μαντί χ2. Τα λόγια είναι λίγα για να το περιγράψω.. Καταρχήν για όποιον ξέρει, τα ζυμαρικά (τσεπάκια στα οποία μπαίνει ο κιμάς) ήταν χειροποίητα. Η γιαουρτλού από πάνω του με το σκορδάκι της θεσπέσια και ο κιμάς καλομαγειρεμένος. Πρέπει να το δοκιμάσετε όπωδήποτε. Δεν ξέρω αν ήταν λόγω της γεύσης ή επειδή πεινάγαμε πάντως εμάς το μαντί μας φάνηκε κάπως λίγο σε ποσότητα. Βέβαια αν σκεφτεί κανείς ότι όλο το πιάτο είναι χειροποίητο.. δεν μπορείς να απαιτήσεις και γαβάθα. Σας το συνιστώ και θα με θυμηθείτε.

Πήραμε ένα ακόμη πιάτο (νομίζω Χιουκάν λεγόταν) το οποίο δεν θυμάμαι ακριβώς το όνομα.. Έχει πουρέ από καπνιστή μελιτζάνα και κοκκινιστό μοσχαράκι. Ο πουρές φανταστικός και το κοκκινιστό άριστο με τη σωστή κανέλα στη σαλτσούλα του.

Κοτορολάκι με πιλάφι της γιαγιάς. Πολύ νόστιμα και τα δύο. Το πιλάφι είναι κλασσική παραδοσιακή συνταγή με ζωμό κρέατος και μπαχαρικά. Όποιος έχει δοκιμάσει καταλαβαίνει και για τι γεύση μιλάω. Όποιος δεν το έχει δοκιμάσει το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Το μόνο που θα πω είναι ότι ίσως θα έπρεπε να δοκιμάσουν τη συνταγή και με γλασέ ρύζι..

Τιμές: Όλα όσα σας έγραψα μαζί με έξτρα ψωμάκι, 5 μπύρες και 1 αναψυκτικό 73.50 με κέρασμα τρία διαφορετικά γλυκά στο τέλος.

Για το value for money έχω βάλει 3 και όχι 4 επειδή θεωρώ ότι έχει κανα δύο τσιμπήμενες τιμούλες πχ στο ρακόμελο. Τα 250ml 6 ευρώ είναι πολύ ακριβό όταν έχει τη μπύρα το μπουκάλι Kaiser 3 ευρώ. Γενικά το μαγαζί έχει πάρα πολύ καλές τιμές και εμείς φάγαμε ΚΑΛΑ και πληρώσαμε αυτό ακριβώς που έπρεπε. Γνώμη μου πάντα είναι πως η καλύτερη επιλογή είναι να πάρετε ακόμα και κυρίως στη μέση και να τσιμπάτε. Συμφέρει.

Πρόκειται για ένα μαγαζί που για εμάς τουλάχιστον θα γίνει στέκι και πιστεύω ότι είναι μελλοντικό διαμάντι στο Κερατσίνι. Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να πάτε.