Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Πολιτεία - Κεφαλάρι, Αθήνα
Δεκ
28
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
37-49

Χριστούγεννα 25/12/2014

Κράτηση για της 16:00 το μεσημέρι αρκετές μέρες νωρίτερα, 2 άτομα.
Κατά την άφιξη οι παρκαδόροι αναλαμβάνουν το παρκάρισμα του αυτοκινήτου στο παρκινγκ του εστιατορίου.

1) Χώρος
Έχει περιγραφεί αρκετά τόσο από του άλλους χρήστες όσο και από την επίσημη ιστοσελίδα του εστιατορίου. Στην είσοδο περνάς το ατμοσφαιρικό και δαιδαλώδες κελάρι και στο τέλος σε περιμένει κέρασμα (ελιές και κάτι αλκοολούχο). Ανεβαίνοντας συναντάς τον χώρο υποδοχής και ταυτόχρονα καπνιστήριο διότι δεν επιτρέπεται το κάπνισμα στην κύρια σάλα.

Η κύρια σάλα είναι μακρόστενη με γήινες αποχρώσεις, κρυφό φωτισμό, μεγάλα τραπέζια και άνετες καρέκλες. Επίσης η θέα ειδικά την ώρα που νυχτώνει είναι φανταστική. Στον εξωτερικό χώρο δεσπόζει ένα εντυπωσιακό σιντριβάνι το οποίο προσδίδει μία δροσερή νότα το καλοκαίρι.
Τουαλέτες πεντακάθαρες, όπως αλώστε αρμόζει σε τέτοιας κατηγορίας μαγαζί.

2) Φαγητό
Άφιξη λοιπόν στης 15:50. Ο Μετρ αμέσως μας ενημερώνει ότι θα πρέπει να περιμένουμε λίγο και προσφέρθηκε να μας κεράσει κρασί, εμείς απλά ζητήσαμε λίγο νερό. Τελικά 4:20 κάτσαμε σε ένα τραπέζι και ζητώντας πολλές φορές συγνώμη ο μετρ μας κέρασε τα ποτά (σωστή κίνηση). Επιλέξαμε ένα Μελιαστό Σπυροπούλου (ροζέ μοσχοφίλερο, Τιμή καταλόγου 26 ευρώ). Το μενού ήταν προκαθορισμένο, στα 50 ευρώ ανήμερα και 70 παραμονή. Πειραγμένη (προς το καλύτερο) Ελληνική κουζίνα.

Κοκορόσοπα βελουτέ μαζί με αφράτες πιτούλες: Ζεστή με ωραία δεμένη σάλτσα, πεντανοστιμή (4/4)

Καρβελάκια με ψίχα ελιάς: Ζεστά, ξυλοφουρνιστά, αφράτα απλά τέλεια (4/4)

Τουρτάκι ελληνικών τυριών και μπισκότο κριθαροκουλούρας: Πρωτότυπο αν και δεν με ενθουσίασε (3/4)

Ποικιλία παραδοσιακών Ελληνικών αλλαντικών (4/4)

Μελιτζανοσαλάτα: Στην ετοιμάζουν μπροστά σου, περιέχει καρύδι, μελιτζάνα ψητή, τυρί κ. α. Αν και δεν είμαστε φίλοι της μελιτζανοσαλάτας με τη συγκεκριμένη πραγματικά ξετρελαθήκαμε (5/4). Ναι έβαλα 5/4.

Γιορτινή σαλάτα “ελαίας γη” (3/4)

Ριζότο αρωματισμένο με λάδι τρούφας, κουκουνάρι και αγριόρυζο: Πολύ ενδιαφέρον πιάτο (3/4)

Σαρμάδες: Θεϊκοί (4/4)

Μανιταρόπιτα (4/4)

Για κυρίως μία ποικιλία κρεατικών τα οποία ήταν όλα νόστιμα και σε σωστή ποσότητα, (4/4)

Παγωτό κανταΐφι με φιστίκι Αιγίνης: Σερβιρισμένο σε ένα μπολάκι πάνω σε ένα τεράστιο χρωματιστό παγάκι το οποίο είχε σχήμα αναποδογυρισμένης φόρμας κέικ. Αρκετά εντυπωσιακό τόσο εμφανισιακά όσο και γευστικά, (4/4)

Κυδώνι στον ξυλόφουρνο σε κόκκινο κρασί με μους γιαουρτιού (3/4)

Μαστιχωτή μους πικρής σοκολάτας (4/4)

Χριστουγεννιάτικος κορμός με κάστανο (3/4)

Απόδειξη στα 100 ευρώ.

3) Βελτιώσεις – Τελικές σκέψεις
Είναι από τα μαγαζιά που θα πληρώσεις κάτι παραπάνω αλλά πραγματικά θα απολαύσεις το γεύμα σου και θα φύγεις σίγουρα χορτάτος. Τις τιμές τόσο στο φαγητό όσο και στα ποτά θα τις χαρακτήριζα φυσιολογικές προς οικονομικές για το επίπεδο της κουζίνας και της τοποθεσίας του μαγαζιού. Μία δοκιμή θα σας πείσει.

Ίσως σε κάποιους να μην αρέσει η ιδέα του να φάει ένα προκαθορισμένο μενού αλλά πιστεύω ότι αν ένα εστιατόριο επιλέγει τέτοια πολιτική τότε είναι πολύ σίγουρο για αυτό που σερβίρει.