Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Ν. Ψυχικό, Αθήνα
Δεκ
29
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Χρόνια Πολλά! Αν και συμβουλεύομαι το site αυτό πολύ καιρό, σήμερα κάνω την πρώτη μου απόπειρα να σχολιάσω, καθώς αισθάνομαι ολίγον τι λαθραναγνώστρια.

Επιπλέον, μετά από μια μακρά περίοδο πειραματισμών και δοκιμών κάποιων από τα δεκάδες (μην πω εκατοντάδες), νεόκοπων εστιατορίων που φύτρωσαν τελευταίως σαν μανιτάρια στα οικονομικά ερείπια πρώην εμπορικών καταστημάτων, κατέληξα στο συμπέρασμα πώς τα δοκιμασμένα στέκια του καθενός, είναι πάντα η πιο ασφαλή επιλογή για να περάσει κανείς καλά. Έτσι κι εγώ στις κριτικές που ακολουθούν θα μοιραστώ μαζί σας τα αγαπημένα στέκια της συνοικίας μου στο Ν. Ψυχικό.

Και ξεκινάω με ένα από τα πιο αγαπημένα μου, το Χοχλιδάκι. Μεζεδοπωλείο με εντυπωσιακά μεγάλη ποικιλία σε ούζα για τα οποία υπάρχει ξεχωριστός κατάλογος (ούζο λίστ), κατηγοριοποιημένος ανά νομούς, και με εκτενείς περιγραφές για το κάθε ούζο ξεχωριστά που βρίσκω πάντα πολύ χρήσιμες καθώς τα περισσότερα είναι σε μένα άγνωστα. Εξ ίσου μεγάλη γκάμα μεζέδων απ' όλη την Ελλάδα, με έμφαση στα καπνιστά, τα παστά, τα μαρινάτα, τα αλλαντικά, και τα τυριά.

Στα μεγάλα του συν, η παρουσίαση των κρύων μεζέδων που καταφθάσαν στο τραπέζι σου χωρίς να τα παραγγείλεις πάνω σε ένα μεγάλο δίσκο και διαλέγεις ότι θέλεις. Εκεί την πρώτη φορά τα έχασα, καθώς ήθελα να τα πάρω όλα! Τα παιδιά που δουλεύουν, άρτια καταρτισμένα, πάντα με καθοδηγούν και ως το προς το τι να πάρω, αλλά και πολύ πιο σημαντικό, ως το πόσα να πάρω. Και θεωρώ πολύ έντιμο που συνήθως προσπαθούν να με περιορίσουν, και όχι να μου πουλήσουν όσα περισσότερα γίνεται προκειμένου να φουσκώσουν τον λογαριασμό μου. Σπάνια ακούς από σερβιτόρους σε φαγάδικα "φτάνει, είναι πολλά, δεν θα τα φάτε" κλπ., αν και θα έπρεπε να είναι δεδομένο. Ε, όταν το ακούς, το εκτιμάς.

Πολύ ιδιαίτερος και ο κατάλογος, με πρωτότυπες και έξυπνες περιγραφές που ξεπερνάει τα πλαίσια ενός κοινού μενού. Θα έλεγα ότι αποτελεί σκέψη για τροφή... και τροφή για σκέψη!

Στο ζουμί τώρα, άψογες πρώτες ύλες σε κρεατικά και θαλασσινά, πράγμα που καταλαβαίνεις αμέσως, αλλά το επιβεβαιώνεις και την επόμενη που ξυπνάς ανάλαφρος, χωρίς καούρες και βάρος στο στομάχι. Οι γεύσεις καθαρές και απλές, δεν μπλέκονται σε παράδοξους-περίτεχνους συνδυασμούς. Η φάβα είναι φάβα, σωστά βρασμένη με καλό λάδι και τέλος. Η μελιτζανοσαλάτα, καπνιστή με λάδι λεμόνι και τέλος κτλ. Ξεχωρίζεις τις γεύσεις, καταλαβαίνεις τι τρως και δεν υπάρχει κάτι που προσπαθεί να κρυφτεί.

Αυτό φαίνεται και από την γενικότερη καθαριότητα και υγιεινή του χώρου και ακόμα πιο ξεκάθαρα από τις τουαλέτες που μοσχοβολούν πάστρα, και όχι αποσμητικά χώρου που απλώς καλύπτουν τις δυσοσμίες. Ο χώρος φαίνεται πως έχει προσωπική επιμέλεια, αγάπη και χαρακτήρα, και δεν είναι το κρύο απρόσωπο ξεπατίκωμα που συνάντησα τελευταία σε μαγαζιά κατά μία έννοια κλωνοποιημένα.

Τελευταία φορά, επισκέφτηκα το μαγαζί με τον άντρα μου και ένα φιλικό ζευγάρι 18-12-2014 το βράδυ. Πήραμε μύδια καπνιστά, σαλατούρι, πολίτικη, κουτσομούρα, χέλι, τυροκαυτερή, λικουρίνο, γαύρο ξιδάτο και χύμα ρακί και πληρώσαμε 18 ευρώ το άτομο. Για όλα τα παραπάνω πιστεύω πως το αντίτιμο ήταν περισσότερο από τίμιο, για την συνολική εμπειρία.