Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ινδία - Θησείο, Αθήνα
Δεκ
30
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
17-25

Γενικά μου αρέσει να αποφεύγω τις μεγάλες εισαγωγές που δεν έχουν να κάνουν αυτό καθεαυτό με "τα του εστιατορίου" και ξεδιπλώνουν ατέρμονους σχολιασμούς για πράγματα και γεγονότα που ίσως κουράσουν τον αναγνώστη..

Εξάλλου έχω βρεθεί και εγώ η ίδια σε μία τέτοια θέση, να βρίσκομαι μπροστά από μία οθόνη υπολογιστή, προσπαθώντας να επιλέξω επόμενο στόχο που θα ικανοποιεί τις ορέξεις μου και να είμαι αναγκασμένη να διαβάζω σειρές από άχρηστες πληροφορίες πριν μπορέσω να διαβάσω τις πραγματικές εντυπώσεις των προλαλήσαντων!

Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα ήθελα όμως να μου επιτρέψετε να έρθω εγώ στη θέση αυτού του "πολυλογά κριτικού" και να γενικολογήσω περί της ινδικής κουζίνας, απλά για να διορθώσω ορισμένες αντιλήψεις που βλέπω να επαναδιατυπώνονται σε σχολιασμούς τέτοιου είδους εστιατορίων.

Προσωπικά θεωρώ ότι η ινδική κουζίνα αποτελεί από μόνη της ένα μεγαλούργημα.. Με ιστορία 5000 χρόνων στην πλάτη της και την εξαιρετική ποικιλομορφία των πιάτων της εξακολουθεί κάθε φορά να με μαγεύει σαν να τη γεύομαι για πρώτη φορά. Δυστυχώς όταν σκέφτεται όμως κανείς το ινδικό φαγητό, φαντάζεται ότι θα είναι κάτι πολύ καυτερό και βαρύ, στο όρια του δυσάρεστου. ΛΑΘΟΣ. Η ινδική κουζίνα «παντρεύει» τις ιδιαίτερες γεύσεις που προσδίδουν τα καρυκεύματα με απλά, καθημερινά προϊόντα, όπως το γάλα και το γιαούρτι και φημίζεται για τα μπαχαρικά της, δίνοντας όμως αμέτρητες επιλογές που κυμαίνονται από το γλυκό στο αλμυρό και τελικά στο καυτερό ανάλογα με τα πιάτα που θα επιλέξει ο καθένας να γευτεί.

Τέλος, βρίσκω εκπληκτικό πως οι Ινδουιστές της Ινδίας έχουν δημιουργήσει τη μεγαλύτερη ίσως χορτοφαγική κουζίνα του κόσμου με τέτοιο απρόσμενα εύγευστο αποτέλεσμα! Χρησιμοποιούν δημητριακά, όσπρια, (φακές, μπιζέλια και φασόλια) και ρύζι με πολλή φαντασία, δημιουργώντας μιαν ευρύτατης ποικιλίας αλλά χωρίς κρέας εκπληκτική κουζίνα...

Αυτά τα λίγα ήθελα να πω και ζητώ συγγνώμη αν σας κούρασα με τις διευκρινίσεις μου! Πάμε τώρα να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα..

24/12 - Παραμονή Χριστουγέννων και βόλτα στο Κέντρο της Αθήνας που βουλιάζει από κόσμο. Μετά από ατελείωτο περπάτημα στα σοκάκια του κέντρου και 1-2 καφέδες αποφασίσαμε πως ήρθε η ώρα για φαγητό (η ώρα είχε πάει 5-6). Μαγαζί-στόχος το Indian Masala στο οποίο είχαμε προσπαθήσει να κάτσουμε άλλη μια φορά πριν αρκετούς μήνες-βράδυ χωρίς κράτηση- ανεπιτυχώς.. Αυτή τη φορά όμως (ίσως και λόγω της ώρας) υπήρχαν μόνο άλλα 3-4 τραπεζάκια πιασμένα οπότε βολευτήκαμε αμέσως..

Ο χώρος δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο... Εξωτερικά δε σε προδιαθέτει επαρκώς καν για ινδικό, ενώ εσωτερικά είναι μικρός με λίγα τραπεζάκια και έχει στην πίσω πλευρά μια αυλίτσα με λίγα τραπεζάκια ακόμη... Το θετικό για πολλούς είναι ότι η κουζίνα χωρίζεται με τζαμαρία οπότε έχει κανείς θέα των ινδών μαγείρων την ώρα που παρασκευάζονται τα πιάτα.

Η διακόσμηση όμως εσωτερικά είναι εξίσου ανεπαρκής - καμία σχέση με το βαρύ ντεκόρ που έχουμε συνηθίσει, ενώ ούτε και τα σκεύη και τα ποτήρια ήταν τα αντιπροσωπευτικά που συναντάει κανείς σε ένα ινδικό εστιατόριο.. Συνολικά επομένως δεν βρίσκω κάποιο λόγο να του βάλω περισσότερο από ένα 2/4.

Η εξυπηρέτηση ήταν άψογη, σε αντίθεση με προηγούμενες κριτικές που διάβασα.. Ίσως φταίει το γεγονός ότι δεν είχαν πολύ κόσμο, ίσως και να βελτιώθηκαν. Εμείς πάντως δεν είχαμε κανένα παράπονο και μιας και βαθμολογώ καθαρά βάση δικής μου εμπειρίας, στην εξυπηρέτηση θα βάλω 4/4.

Γεύση:

Από ψωμάκια προτιμήσαμε το βουτυρωμένο Paratha (3.00 E).. Αρκετό βουτυράκι και νοστιμότατο όπως θα έπρεπε να είναι... Αν κάποιος όμως γενικά θέλει κάτι πιο στεγνό θα του πρότεινα να μην το προτιμήσει και να πάρει στη θέση του ένα κλασσικό Nan το οποίο αν δεν κάνω λάθος ήταν στα 2.50Ε

Ρυζάκι Pullao (4.00E). Τηγανιτό ρύζι μπασμάτι και όπως έχω γράψει και σε άλλη κριτική μια λιτή εγγύηση συνοδευτικού.

Επειδή έχουμε γευτεί αμέτρητες φορές τα απίστευτα ορεκτικά της ινδικής κουζίνας είπαμε να πάρουμε στη μέση κάτι που (παραδόξως) δεν είχαμε δοκιμάσει μέχρι τώρα και βρισκόταν στον κατάλογο στη λίστα των λαχανικών.
Dall Tarka λοιπόν! (7.00Ε) Παραδοσιακό γεύμα από κίτρινες φακές με σάλτσα μπαχαρικών και καυτερής πιπεριάς... Δεν μετάνιωσα ούτε 1.00 από τα 7.00Ε που έδωσα για να φάω φακές και ευχαρίστως να τα ξαναέδινα.. Τα συγχαρητήρια μου για αυτό το πιάτο!

Και τα κρεατικά μας:

Chicken Jalfarezi (8.00 Ε) με μυρωδιά που θα σας ταξιδέψει.. Σάλτσα μυρωδικών με ντομάτα, πράσινη πιπεριά και κρεμμύδι - πιάτο που γευστικά είναι ίσως λίγο πιο κοντά στα ελληνικά δεδομένα χωρίς να χάνει όμως ούτε έναν πόντο σε σχέση με τα άλλα!

Beef Korma (9.00 E). Μοσχάρι μαγειρεμένο με γιαούρτι καρύδα και σταφίδες.. Γενικά σε όσα πιάτα Korma έχω φάει η σάλτσα έχει ένα πορτοκαλοκόκκινο χρώμα, στο συγκεκριμένο ήταν κίτρινη... Ένα από τα "γλυκά" πιάτα της ινδικής κουζίνας με έντονη την καρύδα.. νοστιμότατο!

Για τα παραπάνω και ένα μπουκαλάκι εμφιαλωμένο νερό που χρεώθηκε 2.00Ε πληρώσαμε 33.00 Ε. Από μια ματιά που έριξα στο κατάλογο του take away μπορεί κάποιος που μένει κοντά να το εκμεταλλευτεί και να γλιτώσει μέχρι και 2.00Ε σε κάθε πιάτο!

Ακόμα δεν έκανα καθόλου λόγο για ευκολία/δυσκολία στο πάρκινγκ καθώς είναι δίπλα σε μετρό και σε ηλεκτρικό οπότε δε χρειάζεται καν να μπει κανεις στον κόπο να κατεβάσει αμάξι μέχρι εκεί κάτω!

Συνοψίζοντας θεωρώ πως το συγκεκριμένο μαγαζάκι προσφέρει μια πολύ καλή προσέγγιση της ινδικής κουζίνας και αν κάποιος βρίσκεται στο κέντρο αξίζει να του χαρίσει μια επίσκεψη!