Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Σουβλάκι & Σχάρα - Πεντέλη, Αθήνα
Ιαν
05
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
17-25

Xρονια Πολλα και Καλη χρονια σε ολους!!
Ξεκινωντας θα ηθελα να ευχαριστησω τον χρηστη PONTIKI που με ανεφερε στην κριτικη του για το εστιατοριο Αρχονταρακι.. ομολογω πως σαν καινουργια χρηστης χαρηκα πολυ που βοηθησα...!!

Στα καθεκαστα τωρα.. Χτες το βραδυ ( 2/1/15) μαζι με το αγορι μου και ενα φιλικο ζευγαρι.. αποφασισαμε να παμε στην Παλια Πεντελη για φαγακι.. με κινδυνο.. γιατι οχι.. και να αποκλειστουμε,!! Παρα το κρυο και τον παγο στο δρομο, φτασαμε στην πλατειτσα κ κατευθυνθηκαμε προς τον Κρυσταλλη..

Το μαγαζι μισογεματο, ηταν λιγο σαν να ειχε πεσει βομβα κ οπως προφτασε να μας πει ο ευγενεστατος ιδιοκτητης,, ειχε γινει το κατι αλλο προηγουμενως απο κοσμο. Καθισαμε σε ενα τραπεζακι διπλα στο ξυλινο παραθυρο, εχοντας διπλα μας το καλοριφερ για να συνελθουμε λιγο απο το κρυο. Οι πολυποθητοι καταλογοι εφτασαν και το ριξαμε ολοι στην μελετη.. καθως ο σερβιτορος μας εφερνε τα σερβιτσια μας μαζι με ενα μπουκαλι εμφιαλωμενο νερο. Ενω περιμενω τους αλλους να αποφασισουν ριχνω μια ματια στον ζεστο χωρο τριγυρω. Ενα τζακι ευθεια μπροστα απο την εισοδο του μαγαζιου(δυστυχως ηταν πιασμενα τα τραπεζακια κοντα του) με ενα μαυροπινακα απο πανω.. οπου καποιος ειχε γραψει τα ονοματα των υπαλληλων και των ιδιοκτητων με διαφορα χιουμοριστικα χαρακτηριστικα για τον καθενα.

Απο το ταβανι κρεμονταν ψαθινα καλαθια παραγεμισμενα αλλα με σταχυα και αλλα με σκορδα κ διαφορα κουζινικα. Στο βαθος μια αφισα με μια φωτογραφια του μαγαζιου απο το 1949 σε ενημερωνε για την παλαιοτητα του μαγαζιου αλλα και για την ιστορια του. Την ιδια φωτογραφια οπως παρατηρησα αργοτερα χρησιμοποιουσαν σαν τραπεζομαντιλο/σουπλα για το στρωσιμο του τραπεζιου.

Τις κολωνες κοσμουσαν τηγανια με δεικτες ρολογιων και το ξυλο που χρησιμοποιουσαν παλια οι φουρναρηδες για να βγαλουν το ψωμι, καθως επισης ενα ακομα μαυροπινακα με διαφορα αρχαια ρηματα και παραγωγα γυρω απο το φαγητο.

Και οσο εγω χαζευα οι πατατουλες (προτηγανισμενες), η σαλατα Κρυσταλλης και το τζατζικι προσγειωνονταν στο τραπεζι. Το τζατζικι καυτερο οσο πρεπει κ η σαλατα κρυσταλλης, που ειχε οτι ωμο λαχανικο υπαρχει με ελαχιστη φετα κ γκουντα στο πλαι, πολυ καλη.

Για τη συνεχεια.. μανιταρια πλευρωτους.. καλα! Κοντουσουβλι πολυ ωραιο αλλα μικρη μεριδα.. τηγανια μετρια συνοδευομενη απο πατατουλες φουρνου παιδακια 1 κιλο παρα παρα πολυ νοστιμα. Αλλη μια μεριδα πατατες μαζι με μισο κιλο κρασακι και μια σπραιτ.. Και αλλο μισο κιλο κρασακι μαζι με μια. ???. δεν θυμαμαι ακριβως το ονομα.. αλλα ηταν σαν φωλια με φυλλο κρουστας γεμισμενη με κιτρινα τυρια κ μελιτζανα.. Φοβερο!!! Παρα πολυ νοστιμο αν και η μελιτζανα δεν ειναι μεσα στη λιστα με τα αγαπημενα μου,,, δεν την τρωω ουτε καν στον μουσακα.

Το σερβις αποτελειται απο 4-5 κυριους ευγενικοι οσο πρεπει.. ως τυπικοι χωρις να σε πολυζαλιζουν παρα μονο οταν τους χρειαστεις. Τους ψαξαμε λιγο αλλα αν υπολογισουμε τον χαμο που ειχε προηγηθει και το οτι το μαγαζι ηταν σχεδον γεματο,, δικαιολογουνται. Ας μπαινουμε κ μερικες φορες στη θεση των Υπαλληλων, Δεν βλαπτει!!!! Εκτιμω το οτι θελαμε να παραγγειλουμε και αλλα πραγματα,, αλλα μας εβαλε φρενο ο σερβιτορος.

Στο τελος μας κερασαν γλυκακι.. καρυδοπιτα με μηλο ψημενο. Η καρυδοπιτα καλη.. το μηλο ομως ηταν τιγκα στην κανελλα που δεν συμπαθω ιδιαιτερως.
Στα αρνητικα νερακι εμφιαλωμενο.. και μικρες μεριδες.

Η αποδειξη ηρθε κανονικα στο τελος, δεν γνωριζω ακριβως το ποσο γιατι πληρωσαν οι φιλοι μας, Κοιταζοντας ομως τον καταλογο παρατηρησα οτι οι τιμες ηταν τσιμπημενες.. Υπολογιζω γυρω στα 90ευρω.. οχι παραπανω ομως,
Σιγουρα θα ξαναπαμε το καλοκαιρι να δροσιστουμε στην πολυ ομορφη αυλη του.