Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνες ταβέρνες - Αγ.Δημήτριος, Αθήνα
Ιαν
08
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
17-25

Δεν είναι εύκολο, μπορεί μάλιστα κάποιος να θεωρήσει αντιδεοντολογικό το να γραφτεί κριτική για ένα εστιατόριο μετά την πρώτη κιόλας επίσκεψη, όμως για το ΣΟΥΜΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙ θα μου επιτρέψετε να κάνω αυτή την εξαίρεση, βέβαιος ότι εδώ εκκολάπτεται ένα καινούριο «παιδί του ask4food», δηλαδή ένα μέρος για φαγητό κάπως απόμερο, χωρίς διαφημιστικό μηχανισμό δίπλα του, με κουζίνα που σε εκπλήσσει ευχάριστα, καλή εξυπηρέτηση και λογικές τιμές.

Στην περίπτωση του ΣΟΥΜΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙ (το όνομα ακούγεται λίγο φευγάτο, πάντρεμα της σούμας, μιας τοπικής ρακής που ίσως έχετε δοκιμάσει σε κάποιο νησί του Αιγαίου, εγώ σε κάποιο μαστιχοχώρι της Χίου, τα παιδιά που έχουν το μαγαζί την ξέρουν ως Παριανοί, και του κολοκυθιού, του αγαπημένου τους λαχανικού, που εμφανίζεται τρεις τουλάχιστο φορές στον μικρό ακόμα κατάλογο) όλοι αυτοί οι λόγοι συντρέχουν.

Το καινούριο αυτό εύρημα βρίσκεται στον Υμηττό, στην περιοχή μεταξύ της Μαρίνου Αντύπα και της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, ανάμεσα στους σταθμούς μετρό του Αγίου Δημητρίου και της Δάφνης. Δεν θα δυσκολευτείτε καθόλου να το προσεγγίσετε από όπου κι αν έρχεστε, και θα σας ανταμείψει η ευκολία στο παρκάρισμα (3 στα 10). Απλά έχετε το νου σας να δείτε τα φώτα στην αριστερή πλευρά του δρόμου, γιατί ταμπέλα προς το παρόν δεν υπάρχει.

Το ΣΟΥΜΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙ βρίσκεται στο ισόγειο ενός άχαρου κτιρίου που στεγάζει βιοτεχνίες, έχει καταφέρει όμως να δημιουργήσει ένα ανεξάρτητο και ενιαίο σύνολο, με την κλειστή χειμωνιάτικη αίθουσα και ένα μεγάλο περιφραγμένο, στεγασμένο και πλακοστρωμένο εξωτερικό χώρο που όταν πρασινίσει (μου έκανε εντύπωση ότι σε ένα παρτέρι κοντά στην είσοδο έχουν φυτέψει μυρωδικά για την κουζίνα) θα είναι ένας επιπλέον λόγος να πας εκεί για φαγητό.

Εμάς ομολογώ ότι μας σκλάβωσε ο τρόπος που μας υποδέχτηκαν. Φθάσαμε χωρίς κράτηση γύρω στις 22.30, το μαγαζί φίσκα. Αμέσως μας έδωσαν χρόνο αναμονής 15 λεπτών, προθυμοποιήθηκαν να μας βγάλουν καρέκλες έξω, επειδή μέσα δεν υπάρχει χώρος αναμονής, μας έφεραν από ένα ποτήρι κρασί και μετά από λίγο μια μερίδα τυροκαφτερή, χειροποίητη όπως τόνισαν, για να μην πίνουμε ξεροσφύρι, και όλα αυτά στην απόλυτη ώρα αιχμής.

Μου έκανε εντύπωση η ηρεμία με την οποία λειτουργούσαν όλα, ούτε φωνές ούτε τρεχάματα, οι τρεις νεαροί άντρες που είχαν την φροντίδα της αίθουσας και η κουζίνα δούλευαν σαν καλοκουρδισμένη μηχανή. Αντιλαμβάνομαι ότι μια νέα επιχείρηση εστίασης έχει κάθε λόγο να ευχαριστήσει τους πελάτες της, όμως στο ΣΟΥΜΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙ αυτό γίνεται με πραγματικό ενδιαφέρον και εντελώς απροσποίητα. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους.

Ο χώρος είναι στενόμακρος, με γύρω στα 12-15 τραπέζια. Καθαρό βιομηχανικό στιλ, που ταιριάζει γενικά με το κτίριο, με κάποιες καλλιτεχνικές πινελιές στους τοίχους, επιτέλους χωρίς μαυροπίνακες, απλά τραπέζια και όχι τραπεζάκια, άνετα καθίσματα, σωστό φωτισμό χωρίς ανάγκη φακού για να διαβάσεις το μενού, καλοδιαλεγμένη μουσική συνοδεία - αν και όσο το μαγαζί ήταν εντελώς γεμάτο μια σχετική βαβούρα ήταν δεδομένη.

Μπαίνοντας αριστερά η ανοικτή κουζίνα, χωρίς ίχνος μυρουδιάς, μολονότι υπάρχουν πολλά πράγματα που ψήνονται ή τηγανίζονται, στο υπόγειο οι υποδειγματικά καθαρές τουαλέτες. Με ικανοποίηση κατέγραψα ότι όσο ήμασταν εκεί μόνο ένας ανάγωγος άναψε τσιγάρο - και κακώς του επέτρεψαν να καπνίσει, τώρα που είναι αρχή ας βάλουν σαφείς κανόνες. Η πελατεία σαφώς νεανική, ως επί το πλείστον τριαντάρηδες, αρκετοί περίοικοι και γνωστοί των ιδιοκτητών.

Ο κατάλογος μικρός, συνοπτικός και επαρκής. Ο ευγενέστατος ιδιοκτήτης ανέφερε και τέσσερα πέντε πιάτα ημέρας, όμως είχαμε κάνει ήδη την επιλογή μας, λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός πως είχαμε δει εντυπωσιακά μεγάλες μερίδες σερβιρισμένες στα γύρω τραπέζια, μεγέθη εστιατορίου και ουχί μεζεδοπωλείου.

Για να τιμήσουμε το κολοκύθι, πήραμε μια σαλάτα με ωμό, ελαφρά μαριναρισμένο κολοκύθι σε ροδέλες με αβοκάντο και ένα βουναλάκι πεντανόστιμη κυκλαδίτικη γραβιέρα, καθώς και κολοκυθάκι τηγανιτό σε στικς για συνοδεία της φανταστικής - όνομα και πράγμα - τυροκαυτερής.

Ακολούθησε ταλαγάνι ψητό με ένα στρώμα από ψιλοκομμένα αποξηραμένα - αλλά ζουμερά - φρούτα, επιτυχημένος συνδυασμός αλμυρού - γλυκού, και τέλος πανσέτα που έχει σιγοψηθεί επί ώρες και ήταν τόσο μαλακή που κοβόταν με το πιρούνι. Κατά σύσταση των παιδιών ήπιαμε ένα ωραιότατο κόκκινο ενός μικρού παραγωγού που δυστυχώς δεν θυμάμαι το όνομά του.

Στο τέλος κέρασμα τζιζ κέικ μπανάνα σε ποτήρι που, όπως παραδέχθηκε ο ιδιοκτήτης-σερβιτόρος, δεν είχε προλάβει να κρυώσει όσο πρέπει. Ήταν βέβαια φρεσκότατο και νόστιμο, μολονότι δεν είμαι φίλος της μπανάνας. Κόστος χωρίς το κρασί γύρω στα 15 με 20 ευρώ το άτομο, απόλυτα αποδεκτό.

Κλείνοντας δεν έχω παρά να επαινέσω τη ΣΟΥΜΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙ για το καθ’ όλα επιτυχημένο πακέτο που προσφέρει και να προβλέψω ότι θα μακροημερεύσει προσελκύοντας κόσμο από Καρέα και Νέα Σμύρνη έως Άλιμο και Γλυφάδα. Σας το συστήνω ανεπιφύλακτα!

Υ. Γ.: Θερμές ευχαριστίες στους φίλους του blog μας, που χάρη στο άψογο scouting που έκαναν βρέθηκα να έχω καταχωρίσει το ΣΟΥΜΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙ στον κατάλογο των υπόψη μου.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια