Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Χαλάνδρι, Αθήνα
Ιαν
13
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
26-36

Πριν από λίγες μέρες ένας καλός φίλος που μένει στην περιοχή του Χαλανδρίου μας πρότεινε να επισκεφτούμε για φαγητό το CHEFI THE RESTAURANT. Πραγματικά, το αποφασίσαμε και Σάββατο βράδυ πήγαμε, δυο ζευγάρια, μετά από κράτηση.

Το εστιατόριο, της κουζίνας του οποίου ηγείται ο σεφ Αλέξανδρος Κοσσυβάκης, στεγάζεται σε μια συμπαθητική μονοκατοικία στο Χαλάνδρι. Παρότι πήγαμε πρόσφατα, μέσα στο χειμώνα, εκτιμώ ότι η αυλή του, όπου σερβίρουν μόλις ανοίξει ο καιρός, πρέπει να είναι πολύ όμορφος χώρος! Ο εσωτερικός χώρος τώρα, είναι λιτά διακοσμημένος, βαμμένος σε γκρι (κάπως μουντό) χρώμα και με διακριτικό φωτισμό. Τα τραπέζια είναι τοποθετημένα σε αρκετή απόσταση μεταξύ τους, ώστε να μη φτάνει ο θόρυβος από τη μια παρέα στην άλλη.

Μόλις φτάσαμε μας υποδέχθηκε η εξαιρετικά ευγενική υπεύθυνη του καταστήματος, η οποία μας έβαλε να καθίσουμε σε ένα άνετο, μεγάλο τραπέζι. Σχεδόν αμέσως, ένας συμπαθής σερβιτόρος έφερε και άνοιξε ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό και μας έδωσε τους καταλόγους.

Το μενού όχι ιδιαίτερα μεγάλο, αλλά με ενδιαφέρουσες γαστρονομικές προτάσεις. Λίγο αργότερα δώσαμε παραγγελία και σε γενικές γραμμές η εξυπηρέτηση ήταν γρήγορη και ευγενική. Αισθάνθηκα απλώς ότι οι σερβιτόροι γίνονταν κάπως πιεστικοί με την επιμονή τους για το σερβίρισμα του κρασιού που επιλέξαμε, χωρίς αυτό να χαλάει την καλή εικόνα για την εξυπηρέτηση.

Επιλέξαμε από το μενού και παραγγείλαμε:

- Ανάμικτη πράσινη σαλάτα. Ήταν εξαιρετικά καλή, ήρθε φρεσκοκομμένη και περιείχε καραμελωμένα καρύδια, μπαλσάμικο και κρέμα από μανούρι. Μας άρεσε τόσο πολύ που πήραμε και δεύτερη.

- Φιλέτο κοτόπουλο στη σχάρα. Σερβιρίστηκε με baby potatoes, θυμάρι και dressing παρμεζάνας. Ήταν πολύ σωστά ψημένο, μας άφησε πολύ καλή εντύπωση.

- Σολωμό στη σχάρα. Σερβιρίστηκε με σως μάνγκο και σόγιας (τέλεια! ) και ταμπουλέ λαχανικών. Ήταν πολύ καλά ψημένος, πραγματικά προσεγμένο πιάτο.

- Χοιρινό φιλέτο σχάρας. Σερβιρίστηκε με πουρέ πατάτας με τρούφα και χόρτα. Κι αυτό πολύ σωστά ψημένο, άφηνε εξαιρετική γευστική αίσθηση.

- Μελωμένο χοιρινό. Σερβιρίστηκε με πουρέ σελινόριζας, σως πορτοκαλιού και πράσινου πιπεριού και μια κροκέτα μανιταριού πορτσίνι. Ήταν το μόνο πιάτο που δεν μας ενθουσίασε, ίσως το χοιρινό να είχε μελώσει παραπάνω από όσο χρειαζόταν και άφηνε μια "βαριά" αίσθηση στο στόμα.

Στη συνέχεια, αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε και επιδόρπιο, διαλέγοντας τα εξής:

- Σπασμένο μιλφέιγ. Ήταν απλά τέλειο! Απίστευτη κρέμα, με άρωμα πορτοκάλι, κομμάτια σοκολάτας και φρούτα του δάσους, ενώ και το φύλλο του ήταν τραγανό.

- Τιραμισού με μπισκότο και παγωτό καραμέλα. Αρκετά καλή, έδενε πολύ με τη γεύση του παγωτού.

- Lemon pie με μπισκότο OREO και μαρέγκα. Πολύ λεπτή, πραγματικά φίνα γεύση!

- Μους σοκολάτας εσπρέσο με παγωτό βανίλια. Καλή, αλλά με πολύ έντονη τη γεύση του καφέ.

Όταν ζητήσαμε τον λογαριασμό η ευγενέστατη υπεύθυνη μας πρόσφερε ως κέρασμα φρεσκότατα σοκολατάκια από μαύρη σοκολάτα, τα οποία φτιάχνουν στην κουζίνα του εστιατορίου, τα οποία είχαν πραγματικά απόλυτη σοκολατένια γεύση.

Ο λογαριασμός έφτασε λίγο πάνω από τα 30 ευρώ το άτομο, τιμή ασφαλώς όχι οικονομική, αλλά αντίστοιχη της καλής ποιότητας του φαγητού που προσφέρει το εστιατόριο.

Εν κατακλείδι: Το CHEFI THE RESTAURANT αξίζει να το επισκεφτεί κάποιος σε μια ειδική περίσταση. Προσφέρει πολύ καλής ποιότητας φαγητό, πολύ καλή εξυπηρέτηση, ο χώρος είναι όμορφος, ίσως οι τιμές θα μπορούσαν να είναι χαμηλότερες, αλλά ακόμα και με το τωρινό επίπεδο τιμών το value for money είναι ικανοποιητικό και εκτιμώ ότι οι πελάτες φεύγουν ευχαριστημένοι!