Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Πολιτεία - Κεφαλάρι, Αθήνα
Ιαν
13
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
65-80

Παραμονή πρωτοχρονιάς και μετά από κράτηση αποφασίσαμε να κάνουμε ρεβεγιόν στο Ελαίας Γη. Ο λόγοι της επιλογής μου ήταν 2: Έψαχνα κάτι πολύ ιδιαίτερο για τη συγκεκριμένη βραδιά, εμπιστευόμενος τις πολύ καλές κριτικές των αναγνωστών και ταυτόχρονα κάτι που να μην είναι εντελώς απαγορευτικό από άποψη τιμής.

Η βραδιά κρύα με χιονόνερο, αφήνουμε το αυτοκίνητο στους παρκαδόρους και ξεκινάμε την περιήγηση μας μέσα από το φημισμένο κελάρι. Ένας δαιδαλώδης διάδρομος με φωτισμένους πετρόχτιστους τοίχους και μπουκάλια κρασιών γύρω γύρω, σε προϊδεάζουν για κάτι πολύ ιδιαίτερο.

Στο τέλος του διαδρόμου, στην είσοδο του εστιατορίου για καλωσόρισμα επιλέξαμε μαστίχα, αντί σαμπάνιας και τσίπουρου. Στη συνέχεια μας υποδέχτηκε ο μετρ και αφού αφήσαμε τα παλτά μας, μας οδήγησαν στο τραπέζι. Η κράτηση είχε γίνει 1 εβδομάδα πιο πριν και ο κάτω χώρος ήταν κλεισμένος, όπως με είχαν ενημερώσει, όποτε οδηγηθήκαμε στον επάνω χώρο με θέα τον κυρίως σε ενα όμορφο τραπέζι που έδινε και την ιδιοτiκότητα που θα θέλαμε, αφού δεν ήταν πολύ κοντά στα δίπλα τραπέζια. Όμορφος χώρος όπως έχει περιγραφεί και από άλλους, ωραία ατμόσφαιρα με μοναδικά μειονεκτήματα:

1) τη μουσική, ήταν του Χριστουγεννιάτικου - Πρωτοχρονιάτικου ύφους, όμως δεν είχε δοθεί η απαραίτητη προσοχή ώστε να αποφευχθούν οι επαναλήψεις τραγουδιών σε βάθος χρόνου και δεν υπήρχε μεγάλη συνοχή μεταξύ τους (π. χ. απαλή jazz και μετά παραδοσιακά κάλαντα. )

2) ξαφνικά μετά την αλλαγή του χρόνου δόθηκε "σύνθημα" και άναψαν τα τσιγάρα. Δεν είχα ενημερωθεί αν ο χώρος ήταν καπνιζόντων, πάντως μέχρι περίπου τη 01:00 δεν κάπνιζε κανείς. Γιαυτό και στο χώρο θα βάλω 3 αντί 2,5 που θα θεωρούσα δικαιότερο.

Στην εξυπηρέτηση θα βάλω 3 μόνο και μόνο για τη βιασύνη που φάνηκε να διακατέχει το service, να μας σερβίρουν πρώτο πιάτο πριν δοκιμάσουμε το κρασί (Αδολη Γης - Αντωνόπουλου), πιθανόν για να προλάβουν το κύμα μαζικής προσέλευσης.

Ξεκινάμε λοιπόν με μια εξαιρετική κοκορόσουπα βελουτέ, ότι έπρεπε για την κρύα νύχτα, μαζί με ζεστές πιτούλες 4/4. Ακολούθησαν κρύα ορεκτικά, δίαφορα ελληνικά αλλαντικά 3/4, κρέμα τυριού σε μπισκότο κριθαροκουλούρας 3/4, πράσινη σαλάτα 3/4, μελιτζανοσαλάτα που φτιάχτηκε μπροστά μας 4/4. Η μελιτζανοσαλάτα ομολογουμένως λόγω και της παρασκευής της μπροστά στα μάτια μας ήταν η ατραξιόν της βραδιάς.

Ακολούθησαν, ζεστά ορεκτικά:

Ριζότο με λάδι τρούφας 4/4,
σαρμάδες 4/4,
ζαρκάδι με πέρλες κρεμυδιών (στιφάδο) 4/4.

Για την αλλαγή της γεύσης πριν τα κυρίως μας προσέφεραν σορμπέ ενώ προσφέρθηκαν να μας αλλάξουν και τα πιάτα.

Σε λίγο ένα πλατό ποικιλίας κρεατικών κατέφτασε, με μπριζόλα λαιμού εξαιρετική 4/4, λουκάνικο μέτριο και λίγο βαρύ 2/4, αγριογούρουνο 4/4, γαλοπούλα γεμιστή 4/4. Πλούσια ποικιλία αρκετή για 2 άτομα μαζί με γαρνιτούρα πατάτας φούρνου και αν θυμάμαι καλά λαχανικών.

Ακολούθησαν τα γλύκα:

Μούς πικρής σοκολάτας 4/4, μια γενναία δόση για κάθε πιάτο,
κυδώνι στον ξυλόφουρνο με μους γιαουρτιού 4/4,
εξαιρετικό παγωτό κανταΐφι με φιστίκι Αιγίνης πάνω σε μια εντυπωσιακή παγωμένη φόρμα 4/4,
κορμός με κάστανο 4/4,
σπιτική βασιλόπιτα 4/4, σοκολατάκια - μελομακάρονα.

Τα γλυκά πραγματικά ήταν υπεραρκετά για 2 άτομα και πάρα πολύ νόστιμα. Απόδειξη με το κρασί στα 176 euro.

Για την ημέρα και το πλούσιο menu νομίζω ότι ήταν αρκετά καλά, ειδικά αν έκανε κάποιος ψακτική και έβλεπε τι τιμές "έπαιζαν" στα εστιατόρια για ρεβεγιόν πρωτοχρονιάς.
Εν κατακλείδι πιστέυω ότι για μια ιδιαίτερη στιγμή το Ελαίας Γη, είναι μια πολύ αξιόπιστη επιλογή με μοναδικά ψέγματα αυτά που προανέφερα.