Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Fish Restaurants - Μαρούσι, Αθήνα
Ιαν
18
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
26-36

Επίσκεψη Παρασκευή 16/1.
Μετά από αρκετό ψάξιμο στο site αλλά και στο internet γενικότερα, αποφασίσαμε την μετάβαση στο Αγάνι για να γιορτάσουμε την επέτειο των είκοσι ενός χρόνων συμβίωσης.

Το ότι δεν επιθυμούσαμε κρέας, το προφίλ του σέφ Στάθη Κουτέρη, αλλά και η βολική θέση του εστιατορίου, ήταν καταλυτικά.
Τα δυό μας λοιπόν με κατεύθυνση προς τον Παράδεισο.
Έστω του Αμαρουσίου. Στον κόμβο Παραδείσου λοιπόν, πίσω από την τράπεζα Πειραιώς, και αμέσως δεξιά, στο πίσω μέρος Εμπορικού που βλέπει Κηφισίας.

Εξωτερική κατασκευή με κλειστή τζαμαρία είναι η πρώτη άποψη. Δεν μας χάλασε.
Εγκάρδια υποδοχή από τον σερβιτόρο, την βοηθό του, αλλά και τον σεφ.
Ήταν πριν τις 21.00μμ και είμασταν σχεδόν μόνοι σε μιά σάλα με δώδεκα τραπέζια, όπου φιλοξενούν, από ζευγάρια έως 10, 12 άτομα οι ροτόντες.
Ο χώρος κλιματίζεται
επαρκώς και η τουαλέτα καθαρή.

Η σάλα μέχρι το τέλος της βραδιάς μας, παρέμεινε μισογεμάτη.
Άμεσα καταφθάνουν νεράκι εμφιαλωμένο και οι κατάλογοι.
Με την παραγγελία του κρασιού, Ψηλές κορφές ΕΑΣ Σάμου, καταφθάνει και ψωμί σε λευκό και μαύρο.
Το κρασί μας ήταν λευκό, μοσχάτο Αλεξανδρίας του '13. Πολύ καλό για τα 17€ της φιάλης.

Για την παραγγελία καταφθάνει ο σεφ, όπου μας ανακοινώνει και τα πιάτα ημέρας.
Παραγγείλαμε σαλάτα σταμναγκάθι με βινεγκρέτ παρμεζάνας και λεμονιού.
Πολύ καλή γεύση για το ωμό σταμναγκάθι που σερβιρίστηκε σε γενναία ποσότητα(9€).
Μας κέντρισαν το ενδιαφέρον τα πουγκιά(spring rolls) με μαστέλο κατσικίσιο και σέσκουλο (2,5€ το τεμάχιο) αλλά μας άλλαξε γνώμη ο σέφ και επιλέξαμε το φιλέτο κοκκινόπτερου τόνου με σωτέ λαχανικά. Μεγάλη μερίδα και πεντανόστιμη.
Τύφλα να έχει η καλύτερη ταλιάτα, πιάτο που πρέπει όλοι κάποια στιγμή να δοκιμάσουν. (16€).

Ακολούθησε το δείγμα καπνιστού χελιού πάνω σε όσπρια.
Έξι κομματάκια μεγέθους... νυχιού, βάρους περίπου 20γρ. με φασόλια και ρεβίθια στην βάση. (12€).
Σε ερώτηση αν μας άρεσε το πιάτο, διαμαρτυρήθηκαμε για την ποσότητα, και η απάντηση του σεφ ήταν ότι είναι πολύ ακριβό και δεν συμφέρει(60€ το κιλό).
Κάντε τους υπολογισμούς σας 1000:20= 50.
Το ένα κιλό θα μπεί ακριβώς σε 50 μερίδες!!! Περίπου 1,2€ κοστίζουν τα έξι κομματάκια χέλι της μερίδας.

Η ένσταση ήταν και στο ότι δεν υπήρχε καμιά μαγειρική παρέμβαση στο έτοιμο από συσκευασία χέλι. Άσε που θυμήθηκα το χέρι που έβαζε ο Λαζάρου στους μαθητές του στο master chef, όταν βρήκα ένα μικρό κοκαλάκι.
Άσε που στο Μεσολόγγι ολόκληρο χέλι το καλοκαίρι μου είχε φανεί ακριβό στα 16€.
Για κυρίως ακολούθησε ριζότο σουπιάς στο μελάνι της. Μεγάλη μερίδα με πολύ ψιλοκομμένη την σουπιά. Νόστιμο πιάτο στα (15€). Ένσταση η παρουσίαση σε βαθύ πιάτο.

Για την σύζυγο, κριθαρότο με γαρίδες και μύδια. Ένα πολύ νόστιμο κριθαράκι με δυό κεφάλια γαρίδας αλλά με ένα μόνο σώμα σε ολόκληρο το πιάτο! Τα μύδια ήταν με το κέλυφος και μικρά σε μέγεθος. (13€).

Το κρασί δεν μας έφτασε και δοκιμάσαμε και 1/2 κιλό λευκό χύμα, στα 5€. Ικανοποιητικό. Για τελείωμα της βραδιάς δυό εσπρεσάκια 2Χ1,5€.
Για κέρασμα ένα κανατάκι ρακί με βυθισμένα κομμάτια ροδάκινα για άρωμα.
Το κουστούμι ανέβηκε στα 94,50€. Φάγαμε καλά, αλλά χωρίς νομίζω υπερβολές.
Μία σαλάτα, δύο ορεκτικά και δυο κυρίως με τα κρασάκια μας.

Οι εντυπώσεις είναι ανάμεικτες. Αναλόγως τις προσδοκίες, δεν μας χάλασε ο χώρος που είχα διαβάσει να θάβετε σε άλλες κριτικές, όσο η εμφάνιση της ευγενικής βοηθού με το τζιν και τα σταράκια.

Αν δεν επέμενα στο χέλι που εκθείαζαν κάποιοι, και ακολουθούσα επιλογές του σεφ ίσως περνούσα καλύτερα.
Δεν είναι μαγαζί για συχνά αλλά έχει το πελατολόγιο του.
Να ζήσουμε, ανανεώσαμε όρκους για άλλα εικοσιένα χρόνια, αν ζούμε φυσικά.