Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Παγκράτι, Αθήνα
Ιαν
19
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
26-36

Όταν έχεις προγραμματίσει έξοδο για φαγητό για να γιορτάσεις ευχάριστα γεγονότα ή θα προτιμήσεις κάποιο δοκιμασμένο από σένα μέρος ή θα διαλέξεις κάποιο μέρος με καλές κριτικές από τους έμπιστους σου. Και επειδή τα Ιταλικά εστιατόρια ποτέ δεν ήταν το φόρτε μου –αν και έχω δοκιμάσει αρκετά στην Ιταλία- αποφάσισα να πατήσω πάνω στις πετυχημένες κριτικές των fratello, mavtasou, kounoupaki και ekaths και να επισκεφτώ το συγκεκριμένο Ιταλικό.

Περαιτέρω εννοιολογική επεξήγηση για το osteria αλλα και για τον χώρο είναι περιττή, με μόνο έξτρα ότι ο χώρος παρότι τζάμι στις 3 πλευρές του, με κάλυψε πλήρως τόσο για τα απαλά στο χρώμα του ξύλου, χρώματα των τραπεζοκαθισμάτων, όσο και για το όλο στήσιμο με τις αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών, τα 2 επίπεδα, τα διαφορετικά μαχαιροπήρουνα σε κάθε πιάτο, τα φρέσκα λουλούδια σε αρκετά σημεία του μαγαζιού, τη διακόσμηση με τα ζυμαρικά στα υπόλοιπα σημεία και γενικά θυμίζει έντονα ιταλικό εστιατόριο του Βορρά (από Ρώμη ναι και πάνω).

Δυσκολία στο παρκινγκ λόγω της περιοχής υπάρχει, οπότε θα πρέπει να προγραμματίσετε έξτρα 10-15 λεπτά από την ώρα που έχετε κάνει κράτηση. (Φίλε mavtase και fratello αυτοί που είδατε δεν ήταν παρκαδόροι της osteria αλλά κάτι άλλο που θα σας το εξηγήσω από κοντά, αν και όταν, το ask for food δώσει τη δυνατότητα διαλόγου ή προγραμματίσει κάποια συγκέντρωση). Εναλλακτική λύση το μετρό του Ευαγγελισμού που βρίσκεται αρκετά κοντά.

Το service πολύ καλό στα πλαίσια του άκρως επαγγελματικού καθώς η υπεύθυνη του εστιατορίου μας υποδέχτηκε με χαμόγελο, μας τοποθέτησε στο τραπέζι, όπου μας παρέλαβε ο σερβιτόρος ο οποίος αφού μας πήρε ευγενικά τα πανωφόρια για την γκαρνταρόμπα, μας έκανε μια πλήρη ανάλυση σε ότι απορία είχαμε περί των πιάτων και της wine list. Τι άλλο θα προτιμήσει κανείς για να γιορτάσει ένα ευχάριστο γεγονός;

Στην αρχή ήρθε το εμφιαλωμένο νερό (επί πληρωμή αλλά ποιος νοιάζεται τέτοια μέρα), focaccia με ντομάτα και κρεμμύδι λίγο άνευρη, και το σκορδόψωμο που παρασκευάζεται από τους ίδιους με ολόκληρο σκόρδο μέσα. Ξεκινώντας από το τελετουργικό του κοψίματος από τον σερβιτόρο, την επεξήγηση και την βρώση, αλειμμένο με βούτυρο με λάδι τρούφας και φασκόμηλο αλλά και την καραμελωμένη καρδιά του σκόρδου, όλα τα λεφτά!!!!! Ξεκινήσαμε πολύ καλά και συνεχίζουμε στα υπόλοιπα.

Η σαλάτα rucola που προτιμήσαμε με ρόκα, φινόκιο, πορτοκάλι και κρεμμύδι αρκετά καλή αν και θα προτιμούσα λιγότερο κρεμμύδι. Το λάδι και η κρέμα μπαλσάμικο έρχονται χωριστά και βάζεις κατά το δοκούν.

Από pasta δοκιμάσαμε cavatelli alla norcina με ψιλοκομμένο λουκάνικο, τρούφα και μια απαλή λευκή σάλτσα. Το cavatelli είναι κάτι σαν μακρόστενο κοχύλι, που η τρούφα του έδινε μια πολύ καλή γεύση.

Panzarotti με speck και τυρί provolone, εξαιρετική γεύση με το panzarotti – κάτι σαν ραβιόλι- να είναι βουτηγμένο σε λεπτής υφής σάλτσα από ζωμό κοτόπουλου και παρμεζάνα. To μόνο μείον του πιάτου ήταν ότι ήταν μικρή μερίδα για κυρίως. Αν όμως το θεωρήσεις πρώτο πιάτο όπως θεωρείται στην Ιταλία και αναγράφεται στον κατάλογο, ήταν κανονικό.

Polpettine di rao, οι κλασσικοί Σισιλιάνικοι κεφτέδες με κόκκινη σάλτσα και φλοίδες παρμεζάνας, μόνο που αντί για spaghetti συνοδεύονταν από μία φανταστική πολέντα. Είναι άξιο λόγου πως από νερό, λάδι και καλαμποκάλευρο βγαίνει τέτοια φανταστική γεύση.
Gnocchi με φασκόμηλο, κρέμα από γκοργκοντζόλα και κομματάκια από πανσέτα, φανταστικό πιάτο.

Όλα αυτά τα συνδυάσαμε υπέροχα με ένα λευκό cantine san Marco, απαλό, διαυγές, χρυσαφένιο, γεμάτο από αρώματα.

Στο τέλος δοκιμάσαμε μια πολύ καλή panacotta μέσα σε γυάλινο μπολάκι με καπάκι, με λεμόνι, μούρα και φασκόμηλο και ένα κακό cheesecake το οποίο αν δεν το δοκίμαζες μαζί με παγωτό, κολλούσε στο στόμα σου.

Στο δια ταύτα, πιστεύω ότι το συγκεκριμένο Ιταλικό δικαιολογεί σίγουρα τα λεφτά του, διότι γεύεσαι γεύσεις που δεν τις συναντάς στα περισσότερα Ιταλικά στην Ελλάδα, φεύγεις χορτασμένος από αυτά που δοκιμάζεις και ευχαριστημένος από το στήσιμο και την παρουσία του προσωπικού και εν γένει του μαγαζιού. Διαθέτει πολύ καλές γεύσεις σε ζυμαρικά, άξιες προσοχής και μια πολύ καλή κάβα με Ιταλικές ετικέτες. Επίσης διαθέτει και πίτσες με την ψιλή ιταλική ζύμη και ποικιλία πρωτότυπων υλικών και σαλτσών.

Αξίζει της επίσκεψης και φυσικά αν ρίξει λίγο τις τιμές, δύσκολα θα βρίσκεις τραπέζι.