Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Εξάρχεια, Αθήνα
Ιαν
19
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Πήγαμε στο εστιατόριο ‘Αλεξάνδρα’ την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου. Είχαμε κάνει κράτηση, που όμως μάλλον δεν χρειαζόταν αφού υπήρχαν πολλά άδεια τραπέζια.
Ο χώρος είναι απλός και ζεστός. Το καλοκαίρι έχει ένα πολύ όμορφο δροσερό μπαλκονάκι.

Στη μέση παραγγείλαμε μία σαλάτα χόρτα, και μία μερίδα γραβιέρα Αμφιλοχίας. Και τα δύο ήταν πολύ γευστικά, και τα χόρτα καλοβρασμένα. Από κυρίως πήραμε δύο μερίδες μπιφτέκι, μία μοσχαρίσια μπριζόλα και ένα φιλέτο κοτόπουλο. Τα μπιφτέκια και το κοτόπουλο ήταν νόστιμα και σωστά ψημένα, ενώ η μπριζόλα ήρθε καλοψημένη παρότι την είχαμε ζητήσει μέτρια και δεν ήταν καθόλου γευστική.

Απογοητευτήκαμε πολύ καθώς είδαμε ότι οι άλλοτε υπέροχες τραγανιστές, κομμένες στο χέρι πατάτες είχαν αντικατασταθεί από άλλες, πολύ λιγότερο γευστικές.

Ήπιαμε κρασί ροζέ χύμα, το οποίο πινόταν ευχάριστα.

Στο τέλος του γεύματος μας κέρασαν από ένα κομμάτι χαλβα σιμιγδαλένιο – μία πολύ ευγενική χειρονομία, αν και ο χαλβάς ήταν μάλλον μέτριος.
Για όλα αυτά πληρώσαμε 61 Ευρώ.

Συνολικά, το εστιατόριο Αλεξάνδρα προσφέρει ‘ασφαλείς’ επιλογές με καλές πρώτες ύλες. Η ποιότητα και η γευστικότητα των πιάτων είναι πεσμένη τον τελευταίο καιρό, σε σύγκριση με πριν από κάποια χρόνια που είχε πραγματικά καλή κουζίνα.