Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Ν.Σμύρνη, Αθήνα
Ιαν
20
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Το συγκεκριμένο εστιατόριο το είχα βάλει στο μάτι από όταν είχα διαβάσει την κριτική του φίλου Fratello. Λίγο μετά την επίσκεψή μου δημοσιεύτηκε και η κριτική από τον επίσης φίλο PONTIKI. Οπότε τα περισσότερα που αφορούν το DEI FRATELLI έχουν ήδη σχολιαστεί κάτι παραπάνω από άψογα. Επειδή «κυκλοφορώ» αρκετά στη Νέα Σμύρνη, οι προτάσεις για καλό φαγητό σε αυτή είναι πάντα χρήσιμες και καλοδεχούμενες!

Αν δεν κάνω λάθος, χρόόοόνια πριν, στον ίδιο χώρο στεγαζότανε ο Λούκουλος. Για τον χώρο δεν έχω να προσθέσω πολλά ακόμα. Εμείς το επισκεφθήκαμε μεσημέρι οπότε και όλο αυτό με τη γωνιακή, μεγάλη τζαμαρία, του έδινε ένα απίστευτο φως. Ενώ τα χρώματα θα μπορούσαν να το είχαν κάνει λίγο ψυχρό, αυτό δε συμβαίνει. Το περιβάλλον είναι πολύ ευχάριστο και σου βγάζει μία τακτικότητα και καθαριότητα. Νομίζω ότι ο χώρος είναι ιδανικός για τέτοιου είδους εστιατορίου.

Η εξυπηρέτηση αν και γρήγορη και ευγενική, κάποιες στιγμές σου έδινε την αίσθηση της αμηχανίας. Νομίζω ότι είναι το στάδιο του ακόμα δεν νοιώθω απόλυτα άνετος με αυτό που κάνω. Αυτό όμως σε καμιά περίπτωση δεν ήταν ενοχλητικό. Εγώ προσωπικά, μάλλον χαριτωμένο το βρήκα. Μου δόθηκε και η ευκαιρία να συνομιλήσω με έναν από τους συνιδιοκτήτες. Απ’ ότι μου είπε – με την κλασική ελληνοαμερικάνικη προφορά- η επιχείρηση στήθηκε από τον ίδιο και τον αδερφό του που ήρθαν από το μακρινό Νιου Γιορκ. Μια χαρά τους βλέπω να είναι τα επιχειρησιακά τους βήματα, με προσοχή και σεβασμό στον πελάτη.

Ξεκινήσαμε με μπρουσκέτες:
• Με λιαστή και φρέσκια ντομάτα και μοτσαρέλα bufala.

• Με καραμελωμένο κρεμμύδι, καπνιστό σολομό και κάποιο είδος τυρί κρέμα.

Ωραίο ξεκίνημα. Και τα δύο είδη μπρουσκέτας ήταν πλούσια σε υλικά και νόστιμα. Ίσως να τις ήθελα λιγότερο φρυγανισμένες –κάτι που έγκειται στο προσωπικό μου γούστο…

Από πίτσες επιλέξαμε:
• Margarita. Αγαπημένη μου πίτσα λόγω της απλότητας των υλικών της. Ντομάτα, τυριά και βασιλικός. Καμιά γεύση δεν καπελώνει καμία άλλη κι όλα τα υλικά ταιριάζουν απίστευτα μεταξύ τους.

• Pizza Fratelli. Στο άλλο άκρο. Έχουμε και λέμε… Ντομάτα, διάφορα τυριά, μπέικον, ζαμπόν, μανιτάρια, ντοματίνια, τρίχρωμες πιπεριές… Κι αυτή ήταν νόστιμη αλλά γενικά μου αρέσει όταν η Ιταλική κουζίνα παρουσιάζεται στην απλότητά της (που αυτή θεωρώ ότι πρεσβέβει). Θα μου άρεσε περισσότερο εάν είχαν δώσει το όνομά τους σε μία πίτσα πιο απλή αλλά πιο ιδιαίτερη και ευφάνταστη. Όμως ο «Έλληνας» μάλλον θα την λατρέψει γιατί είμαστε λίγο του «special» και του «απ’ όλα».

Και οι δύο πίτσες είχαν αρκετά χοντρή ζύμη. Μπορεί να είναι πιο χορταστικές έτσι, αλλά γενικά προτιμώ αυτές με τη λεπτή ζύμη. Θα μπορούσαν να δίνουν στον πελάτη τους τη δυνατότητα επιλογής της ζύμης που προτιμά. Πάντως και οι δύο πίτσες ήταν αξιοπρεπέστατες και πετυχημένες.

Από σαλάτα πήραμε αυτή με την baby ρόκα, σπανάκι, παρμεζάνα και προσούτο. Κατά κύριο λόγο είχε ρόκα (για να πω την αλήθεια δεν κατάλαβα σπανάκι…). Η ρόκα έχει ιδιαίτερη, πιπεράτη γεύση και η άποψή μου είναι ότι δεν πρέπει να σερβίρεται μόνη της γιατί σε μεγάλη ποσότητα ίσως να είναι και λίγο ενοχλητική. Επίσης το προσούτο και η παρμεζάνα ήταν μη επαρκή σε ποσότητα (ιδίως το προσούτο). Ήταν τόσο που ήταν αδύνατο να δοκιμάσουμε από αυτό τα τέσσερα άτομα που ήμασταν….

Από πάστα πήραμε αυτή με τα μαύρα taliolini, σολομό, γαρίδες και μπρικ. Αν και νόστιμη, ήθελε μία σεβαστή υποστήριξη σε υλικά που τα θεωρήσαμε λίγο φτωχά. Και ο σολομός και το μπρικ δεν ήταν επαρκή. Οι γαρίδες σωστότατα ετοιμασμένες και ζουμερές. Επίσης το πιάτο σου έδινε έντονα την αίσθηση του βουτύρου ή κάτι τέτοιου. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, αυτή να γίνεται πιο έντονη όσο πέρναγε η ώρα και το πιάτο κρύωνε.

Ίσως να πρέπει να σκεφτούν το ενδεχόμενου τυχόν μικρού κουρέματος στις τιμές ή στην αντίθετη περίπτωση στην αύξηση των υλικών τους για να υπάρχει η επιθυμητή ισορροπία.

Παρά τις μικρές αστοχίες, η γενική αίσθηση που είχαμε φεύγοντας ήταν κάτι παραπάνω από θετική. Σε αυτό βοήθησε η παρουσία του γλυκύτατου και φιλικού συνιδιοκτήτη και το ξεπροβόδισμα του.

Θεωρώ ότι έχει κάνει ένα πολύ καλό ξεκίνημα και πιστεύω ότι είναι από τις περιπτώσεις που όσο θα πηγαίνει θα βρίσκει τον «δρόμο» του και θα βελτιώνεται.
Σαφώς και θα ξαναπάω.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια