Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Κίνα & Ν. Ασία - Γλυφάδα, Αθήνα
Ιαν
20
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

επιτελους ραμεν στην αθηνα!

δυο ειναι τα πιο δημοφιλη comfort foods στην ιαπωνια. το ρυζι με καρυ και το ραμεν. ειδικα το δευτερο, στις απειρες παραλλαγες του, ειναι εθιστικα ηδονικο οταν γινεται σωστα. και σωστα σημαινει καλος ζωμος, απο κοτοπουλο ή χοιρινο, κυριως, που σιγοβραζει για ωρες μεχρι να αποκτησει αυτο το υπεροχα ικανοποιητικο βαθος στη γευση. το γεγονος οτι ανοιξε μαγαζι με τα δυο αυτα πιατα και μερικα ακομα του ιαπωνικου street food με εσπρωξε να κανω το ταξιδι μεχρι τη γλυφαδα.

κατευθειαν στο φαϊ. χωρο, υποδοχη, χαμογελα και τετοια δεν τα καταλαβα ποτε σαν κριτηριο ενος μαγαζιου. ελεος δηλαδη. μια χαρα εξυπηρετηση ειχαμε δηλαδη και πολυ φιλικοι ολοι, αλλα και με τα μουτρα μεχρι το πατωμα να μας υποδεχονταν, δε μεγαλωσα στο downton abbey για να στραβωσω...

λοιπον, τηγανητο κοτοπουλο μια χαρα, ωραια κρουστα απ εξω και καργα ζουμερο μεσα, αν υπηρχε καποια σως να το συνοδευει θα ηταν αψογα ολα. αρτιο παντως.

ρυζι με καρυ (πηρα με μοσχαρι) και σκανε τα πρωτα χαμογελα.
το "κυριακατικο πιατο" της ιαπωνιας και, ελληνο-ασιατες οντες οι μαγειρες και ιδιοκτητες, εχουν συνηθισει να τρωνε αυτο το πιατο σχεδον καθε εβδομαδα απο τα μικρατα τους. οποτε ερχομαστε εμεις οι τυχεροι να γευτουμε αυτη την πιο ντελικατη ιαπωνικη εκδοχη του κατα τ αλλα ινδικου πιατου, κατευθειαν απο τις μαμαδιστικες θυμησες των μαγειρων. συγκινηση.

ραμεν. σπεσιαλ πιατο, μονο π-σ-κ.
μαγκια μεγαλη. μεγαλη ομως. ωραιος ζωμος, με λιγο αλατι, που στην αρχη φαινεται ισως λαθος αλλα στην πορεια αποδεικνυεται σοφοτατο, οπως καθεται στο στομαχι και γεμιζεις απο τη γευση. νουντλς, φρεσκο κρεμμυδι, μελατο αυγο μαριναρισμενο σε σογια και μιριν και πεντε φλουδες χοιρινο. λειπουν ενα-δυο υλικα ακομη (πχ. σπανακι και μανιταρια) για να ειναι πληρως ικανοποιητικο αλλα ευελπιστω οτι αν "πιασει" το πιατο σε ενα κοινο που δεν το ξερει, θα ερθει και η βελτιωση σε καποιες μικρες λεπτομερειες. αλλα το 80% του ραμεν ειναι ο ζωμος.

και εκει τους σφιγγω το χερι με χαρα που επιτελους, εστω και μετα απο ταξιδακι, μπορω πλεον να απολαμβανω αυτο το πιατο. γι αυτο αλλωστε εγραψα και την κριτικη, για να στηριξω οπως μπορω το μαγαζι, μην τυχον και κλεισει και μεινουμε μονοι με τα σουσι-κονσερβα που εχουν κατακλυσει την αθηνα.

την επομενη φορα παω για καλαμακι κοτοπουλο (τεριγιακι φανταζομαι) και τηγανητο ρυζι.

- γευση 3, επειδη ελπιζω σε εξτρα υλικα στο ραμεν και καμμια σως στο κοτοπουλο στο μελλον.

- εξυπηρετηση 3, επειδη θα ηθελα το ραμεν να σερβιρεται σε ωραιο μπωλ να γουσταρω να ρουφαω. φαινεται ασημαντη λεπτομερεια, για μενα πολυ σημαντικη, λυπαμαι.

- χωρος 3, νταξ, ποπ φαση, δεν με απασχολησε ιδιαιτερα αλλα δεν επαθα και καμμια πλακα να του βαλω 4. μια χαρα υποθετω.

- value 4αρακι δαγκωτο. 7 ευρω το ραμεν ειναι παραγγελια κατευθειαν απο τα βαθη του μυαλου μου. ευγε...

support παιδια...

(διόρθωση: πήγα ξανά και συνειδητοποίησα ότι το ράμεν κοστίζει 9 ευρώ τελικά. το θεωρώ λίγο υπερβολικό αλλά κυρίως κρίμα, γιατί δύσκολα θα γίνει δημοφιλές όταν είναι το πιο ακριβό πιάτο του μενού)...