Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Κολωνάκι - Λυκαβηττός, Αθήνα
Ιαν
21
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
17-25

Επισκεφτήκαμε το La Pasteria με τον άντρα μου, κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων για μια μικρή αλλαγή στις συνήθειές μας. Έκλεισα λοιπόν τραπέζι μια ώρα περίπου πριν πάω, ευτυχώς γιατί αργότερα γέμισε και προλάβαμε το τραπεζάκι δίπλα στην τζαμωτή.

Κατ'αρχήν θα πρέπει να αναφέρω πως ο χριστουγεννιάτικος στολισμός χάριζε κατα πολύ στο συγκεκριμένο εστιατόριο, καθώς επιτυγχανόταν μια ιδιαίτερα ζεστή και κομψή ατμόσφαιρα. Ως γνωστόν δεν βγαίνει κανείς μόνο για να φάει, αλλά και για να τον συντροφεύσει για λίγο το κλίμα του χώρου που τον φιλοξένησε.
Η
κυρία που επόπτευε το χώρο, μας πήρε τις παραγγελίες και μας σέρβιρε, ήταν αρκετά ευχάριστη και ουδέτερη ταυτόχρονα ως παρουσία, όσο θα ήθελα, γιατι θέλει κανείς και λίγο την ησυχία του και όχι έναν σερβιτόρο που αποκτά ετσιθελικά οικειότητα.

Το καλοσώρισμα κακώς χρεώνεται κατ'εμέ, ενάμισι ευρώ τόσο μικρή ποσότητα ψωμιού με ελιές και ένα μίγμα γιαουρτιού. Γευστικό μεν, αλλα επειδή ο κατάλογος δεν είναι ιδιαίτερα οικονομικός, μου κακοφάνηκε λίγο.

Παραγγείλαμε μιά σαλάτα Caezar's με κοτόπουλο, η οποία μου έκανε την καλύτερη εντύπωση απο τα υπόλοιπα πιάτα, και υποθέτω ότι είναι απο τα πιό δημοφιλή και πετυχημένα πιάτα του καταστήματος.

Ήταν ελαφριά, ιδιαίτερα γευστική και χωρίς πολλά πολλά λάδια και σώς, τραγκρανιστή και περιεκτική, αλλα θα μπορούσε να κοστίζει 8 ευρώ αντί για 12, χωρίς να μπούν μέσα.

Το κυρίως μου ήταν η καρμπονάρα. Κακώς την παρήγγειλα με προσούτο, γιατί το αλλαντικό αυτό και μόνο εκτόξευσε την τιμή της απο 8 ευρώ την κλασική σε 12 ευρώ, πιθανώς με την κανονική να γλίτωνα τον ύπνο που έχασα αργότερα απο τη βαρυστομαχιά. Δέν ήταν κακή, αν πλήρωνα 6 ευρώ δεν θα το έκανα θέμα, για τα 12 όμως ευρώ περίμενα κάτι καλύτερο, που έχω προαίσθημα ότι θα αποτελούσαν οι άλλες μακαρονάδες του καταλόγου.

Και εδώ θέλω να θέσω ένα ακόμα θέμα. Είμαι η μοναδική που την τεχνική των Ιταλών να αφήνουν άβραστα τα ζυμαρικά γνωστή ως altende, την βρίσκω απαράδεκτη? Εδώ θα κατανοήσω το la pasteria που δεν βράζει τα σπαγγέτι γιατι ακολουθεί το επικροτούμενο ιταλικό μοτίβο. Δεν ευθύνεται για την ξενομανία μας, να δεχόμαστε και τα αρνητικά μιας κατα τα άλλα πετυχημένης και ξακουστής κουζίνας, ως σωστό. Ο συνδυασμός προσούτο, altende, και μπόλικου αλατιού παραπάνω, με έστειλε κανονικά(θα μου πείτε γιατί την έφαγα, πεινούσα πολύ).

Η πίτσα του συζύγου, στην αρχή μόλις είδα τόσο λεπτό ζυμάρι σαν φύλλο, με νευρίασε και το θεώρησα αισχίστη τσιγγουνιά ζυμαριού. Μόλις δοκίμασα, κατάλαβα ότι με τόση περιεκτικότητα σε υλικά (δυστυχώς και εδώ είχαμε το βαρύτατο και ολέθριο για το υπογάστριο προσούτο), ήταν ιδανική. Μιά ωραία και καλοφτιαγμένη ιταλικού τύπου πίτσα, πιό χορταστική απο ότι έδειχνε.

Επειδή διψάσαμε και πήραμε κάμποσα εμφιαλωμένα, ο λογαριασμός ήρθε γύρω στα 50 ευρώ.

Μπορώ να πώ ότι ήταν μιά ωραία έξοδος, και την ύστερη βαρυστομαχιά απο το προσούτο την ευχαριστήθηκα περισσότερο απο το να μην χορτάσω, γιατι οι μερίδες ήταν πολύ ικανοποιητικές. περάσαμε ευχάριστα και έφαγα για πρώτη φορά καρμπονάρα, που μου έδωσε ιδέα να φτιάξω στο σπίτι για πρώτη φορά την δική μου καρμπονάρα, η οποία ήταν να είμαι ειλικρινής πολύ καλύτερη.

Εάν προσέξουν λίγο τις λεπτομέρειες, αφαιρέσουν λίγο προσούτο και βράζουν λίγο παραπάνω τα σπαγγέτι (και λίγο να ρίξουν τις τιμές) θα το ξαναπροτιμήσουμε.