Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Π.Φάληρο, Αθήνα
Ιαν
23
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Όταν είδα μία προσφορά σε γνωστό εκπτωτικό site για γεύμα στο εστιατόριο DRUID και αφού διάβασα τις κριτικές στο ask4food από τους διάφορους χρήστες και κυρίως από τον «fratello», αποφάσισα να αγοράσω το εν λόγω κουπόνι και σίγουρα βγήκα 100% κερδισμένος.

Το επισκέφθηκα με τη σύζυγό μου το Σάββατο 17/01/2015 και αφού είχε προηγηθεί μία μέρα πριν τηλεφωνική κράτηση. Ο χώρος ουσιαστικά είναι το ισόγειο ενός διώροφου κτίσματος το οποίο απ’ ότι έψαξα φιλοξενούσε παλαιότερα την ταβέρνα «Αφροδίτη».

Ο χώρος είναι ανακαινισμένος και ουσιαστικά κυριαρχεί το μαύρο ξύλο από τα τραπέζια και τις καρέκλες, ενώ και οι τοίχοι είναι όμορφα διακοσμημένοι με διάφορα αυτοκόλλητα. Με το που μπεις στο μαγαζί μπορείς να δεις ένα μακρύ διάδρομο που οδηγεί στην κουζίνα ενώ στα δεξιά υπάρχει το μπαρ με ένα πάσο.

Εμείς επιλέξαμε να κάτσουμε στο χώρο των καπνιζόντων, ο οποίος είναι κλεισμένος με τζαμαρία και πιστεύω ότι το καλοκαίρι θα αποπνέει περισσότερο αέρα όταν η τζαμαρία ανοίγει.

Το μαγαζί τιτλοφορείται από μόνο του ως café-restaurant και σίγουρα η διακόσμησή του σε κάτι τέτοιο παραπέμπει. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έβαλα 4 στο χώρο, καθώς θα τον ήθελα περισσότερο «εστιατορικό» και να μην θυμίζει τόσο café.

Επίσης, ένα άλλο σημείο που μου έκανε αρνητική εντύπωση είναι ότι πήγαμε Σάββατο βράδυ στις 21.00 και υπήρχαν άλλες δύο παρέες. Από τις 21.30 μέχρι τις 23.00 που φύγαμε ήμασταν μόνοι στο μαγαζί και μόλις κατά την έξοδό μας ερχόταν άλλη μία παρέα.

Για την εξυπηρέτηση, ειλικρινά δεν έχω λόγια. Μοναδική! Η κοπέλα που μας υποδέχτηκε έκανε το παν για να κυλήσουν όλα στην εντέλεια. Αφού μας πήρε τα παλτά και μας οδήγησε στο τραπέζι, μας ενημέρωσε για τα πιάτα της ημέρας.

Αμέσως μετά μας προσέφερε νερό βρύσης, ενώ με το που δώσαμε την παραγγελία μας κατέφθασε στο τραπέζι (χωρίς να χρεωθεί) το καλωσόρισμα, το οποίο ήταν χειροποίητα κριτσίνια με σως γιαουρτιού και σφηνάκια από μους μπρόκολο. Ό, τι πρέπει για να «ζεσταθεί» ο ουρανίσκος μας.

Παράλληλα, κατέφθασε δίπλα μας σαμπανιέρα για το λευκό κρασί που παραγγείλαμε, ενώ στο τέλος προσφέρθηκε ένα πολύ εύγευστο limoncello. Παρόλο που είχαμε πάει με κουπόνι, δεν υπήρχε καμία ένδειξη σνομπισμού προς το μέρος μας, όπως μου έχει συμβεί σε άλλες περιπτώσεις. Είχα πολύ καιρό να δω τόσο επαγγελματική και ανεπιτήδευτη εξυπηρέτηση από ένα εστιατόριο και για αυτό αξίζει χίλια μπράβο.

Το μαγαζί λέγεται DRUID, δηλαδή δρυίδης και έχει σαν σύμβολό του μια μαρμίτα, όπως αυτή του Πανοραμίξ που βλέπαμε μικροί στον Αστερίξ. Ο λόγος απ’ ότι φαντάζομαι, είναι πως ο σεφ Γιάννης Κολώνης, μάλλον κατέχει αρκετά μυστικά από την τέχνη του μαγειρέματος και προσπαθεί με επιτυχία να τα μεταφέρει στο πιάτο.

Πολύ καλές πρώτες ύλες, υποδειγματικό ψήσιμο και τέλεια διακόσμηση στο πιάτο, συνθέτουν ένα μαγικό αποτέλεσμα.

Εμείς αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε το δείπνο μας με μια σαλάτα του Καίσαρα, η οποία είχε μαρούλι iceberg, ψητό κοτόπουλο (πεντανόστιμο και ζουμερό), κρουτόν, αυγό και flakes παρμεζάνας. Συνοδευόταν από μια απαλή σως που την περιχύνεις μόνο σου στη σαλάτα. Η μερίδα ήταν χορταστική.

Έχοντας διαβάσει και τις άλλες κριτικές, από ορεκτικά αποφασίσαμε να πάρουμε την τάρτα με τσένταρ και σπεκ. Λεπτό και τραγανό φύλλο τάρτας και από πάνω υπέροχο τυρί κρέμα με τσένταρ και σπεκ. Φαγώθηκε στο λεπτό. Μοναδικό μειονέκτημα η παρά πολύ μικρή ποσότητα. Τέσσερις πιρουνιές όλο κι όλο.

Από τα κυρίως, η γυναίκα μου επέλεξε το πιάτο ημέρας, το οποίο ήταν ρολό κοτόπουλο γεμιστό με τυρί και λιαστές ντομάτες. Συνοδευόταν από μία νόστιμη σος και από ψητά λαχανικά, ενώ το καλύτερο στο συγκεκριμένο πιάτο ήταν ο πουρές πατάτας ο οποίος μοσχοβολούσε.

Εγώ επέλεξα ψαρονέφρι με σάλτσα μουστάρδας, το οποίο συνοδευόταν επίσης από ψητά λαχανικά, αλλά και από φρέσκες τηγανητές πατάτες. Εξαιρετικό ψήσιμο στο κρέας ώστε να παραμείνει ζουμερό, ενώ το στήσιμο και των δύο πιάτων θύμιζαν λίγο από «master chef»…

Για όλα τα παραπάνω, μαζί με ένα μπουκάλι λευκό κρασί ποικιλίας μοσχοφίλερο Νασιάκου Μαντίνεια πληρώσαμε 41 € (αντί για 66 €). Η σαλάτα κόστιζε 11 €, η τάρτα 9 €, τα κυρίως γύρω στα 15 € και άλλα τόσα το κρασί. Βάζω 3/4 στο value for money, γιατί οι τιμές θα μπορούσαν να είναι λίγο πιο χαμηλές και νομίζω ότι δεν συνάδουν με το χώρο του μαγαζιού. Σίγουρα βέβαια αν θέλετε μία φορά να απολαύσετε ένα ρομαντικό δείπνο να πάτε και δεν θα το μετανιώσετε.

Αν τώρα χρησιμοποιήσετε και εκπτωτικό κουπόνι (ακόμα τρέχει η προσφορά), τότε το value for money αυτομάτως πηγαίνει στο 5/4. Με απλά λόγια αγοράστε το και δεν θα το μετανιώσετε!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 20%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια