Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ταβέρνες & Ψητοπωλεία - Ψυρρή - Μοναστηράκι, Αθήνα
Ιαν
25
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Το Παραδοσιακό (της οδού Βασιλικής, όπως συμπληρωνόταν παλιά το όνομα) το είχα επισημάνει λόγω των κριτικών των μελών του ask4food. Όταν λοιπόν πριν από δέκα μέρες βρεθήκαμε μεσημέρι στο κέντρο και ψάχναμε που θα φάμε, το πρότεινα και έτσι σπεύσαμε να το εντοπίσουμε. Θυμόμουν ότι στον χάρτη η οδός Βασιλικής ήταν κάπου κοντά στο Booze.

Την εντοπίζουμε, αλλά τζίφος. Άφαντο το ψητοπωλείο. Κάνουμε τον γύρο του μικρού τετραγώνου και ξαναβρισκόμαστε στην Κολοκοτρώνη απογοητευμένοι. Είχα αρχίσει να σκέφτομαι εναλλακτικές, όταν ο σύντροφός μου εντόπισε κάτι άσπρα χαρτιά στην τζαμαρία ενός μαγαζιού: "Το Παραδοσιακό, μεταφερθήκαμε εδώ". Κοιτάμε ψηλά την ταμπέλα: "Μοναστήριον - Μπυραρία". Κοιτάμε μέσα: σαφώς αυτό που βλέπαμε ήταν ψητοπωλείο. Μάλλον η μετακόμιση έγινε άρον - άρον! Κάποιος από το μαγαζί μας είχε εντοπίσει και μας άνοιξε την πόρτα. Μάλλον έχουν καταλάβει το μπέρδεμα που δημιουργείται. Αποφασίσαμε να μπούμε.

To Παραδοσιακό λοιπόν έχει μετακομίσει επί της Κολοκοτρώνη (θα το ήξερα αν είχα διαβάσει εγκαίρως την κριτική του μέλους indulge), δίπλα στο Booze.

O χώρος μέσα έχει χωριστεί πρόχειρα, θα έλεγα, στα δυο. Ο μισός έχει γίνει κουζίνα - ψησταριά. Ο άλλος μισός καταλαμβάνεται από τα καθόλου στριμωγμένα ξύλινα τραπεζοκαθίσματα της μπυραρίας, συν κάποια πλαστικά (από τον προηγούμενο χώρο;). Κανένα διακοσμητικό στοιχείο. Οι τουαλέτες στο υπόγειο, πολύ καθαρές. Πρόβλημα με την κάπνα του τσιγάρου δεν αντιμετωπίσαμε, αλλά με την τσίκνα, ναι, τα ρούχα μας ήθελαν το αέρισμά τους μετά. Η βαθμολογία μου κανονικά θα έπρεπε να είναι 1,5 για τον χώρο.

Οι άνθρωποι που μας εξυπηρέτησαν (ένας νεαρός σερβιτόρος και ένας πιο μεσήλικας) πολύ ευγενικοί και γρήγοροι, με κάποιο άγχος να γίνουν όλα σωστά.

Ο κατάλογος είναι πολύ μικρός και η κρεατοφαγία εδώ είναι μονόδρομος. Εκτός από πιάτα της ώρας, έχει και κάποια μαγειρευτά. Εμείς όμως προτιμήσαμε τα ψητά, αφού για αυτά φημίζεται το Παραδοσιακό. Πήραμε μια χοιρινή μπριζόλα (6,5 ευρώ) πολύ καλή και μια μοσχαρίσια (8,5 ευρώ), όχι τέλεια, όπως την παρήγγειλα μέτρια προς ψημένη, μάλλον έπρεπε την δοκιμάσω μέτρια. Θηριώδεις μερίδες, ιδίως η χοιρινή, έρχονται σε μικρή πιατελίτσα με πολλές προκάτ, δυστυχώς, πατάτες. Με μια μερίδα χόρτα και 2 μικρά καραφάκια ρακή (3 ευρώ/ 100mL), πληρώσαμε 25 ευρώ δυο άτομα! Πολύ φαγητό, πολύ φθηνά.

Εν κατακλείδι: Το προτείνω για όσους πεινάνε πολύ, βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας και δεν θέλουν να ξοδέψουν: Θα φάνε καλά και θα χορτάσουν, χωρίς ατμόσφαιρα και γκουρμεδιές όμως.