Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Ιλίσια - Χίλτον, Αθήνα
Φεβ
01
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
37-49

Επισκέφθηκα και εγώ, Παρασκευή βράδυ, για πρώτη φορά το Vezene, ένα μαγαζί που διατηρεί σταθερή την καλή του φήμη από τότε που άνοιξε, αλλά και τη σάλα του γεμάτη, με περισσότερα μάλιστα sittings - δωδεκάμιση ώρα που φύγαμε, εξακολουθούσε να εισέρχεται στο μαγαζί κόσμος. Κατευθυνόμενος μάλιστα προς το Vezene, είδα και το τελευταίο talk of the town, την Cookovaya, την οποία επιφυλάσσομαι να επισκεφθώ όταν στρώσει λίγο και περάσει η πρώτη περίοδος του ενθουσιασμού.

Στο Vezene, όμως, τώρα: ο χώρος, χωρίς να είναι κάτι το εξαιρετικό, είναι πολύ προσεγμένος, αποπνέει μία αίσθηση πολυτέλειας, είναι ακριβώς όπως πρέπει φωτισμένος και έχει μία ευχάριστη θέα στο παρκάκι μπροστά και στο νυχτερινό, φωτισμένο Χίλτον. Το μόνο μειονέκτημα που εντόπισα είναι ότι από ένα σημείο και μετά δημιουργείται μία βαβούρα, η οποία ίσως να οφείλεται και στο ότι - όπως έχει παρατηρηθεί και σε άλλες κριτικές - τα τραπέζια είναι περισσότερα απ' όσα θα έπρεπε. Συνολικά, πάντως, δεν με ενόχλησε κάτι σε ό, τι αφορά στο χώρο, ούτε ένιωσα ότι παραβιάζεται η ιδιωτικότητά μου εκ της proximité των τραπεζιών.

Αυτό που σε κάνει να αντιληφθείς ότι το Vezene είναι ένα εστιατόριο υψηλού επιπέδου και standards, από την πρώτη στιγμή, είναι η άψογη λειτουργία του σέρβις από την είσοδο μέχρι την έξοδο από το μαγαζί και η πληθώρα του ευγενέστατου και καταρτισμένου προσωπικού, που με επαγγελματισμό φροντίζει για την τήρηση των σωστών χρόνων στο σερβίρισμα και γενικώς την ικανοποίηση του πελάτη. Πραγματικά, από τα πλέον άρτια σέρβις στην Αθήνα.

Στο φαγητό: δεν μπορώ να δώσω έναν ενιαίο χαρακτηρισμό της κουζίνας του Vezene, η οποία, πάντως - κινούμενη μεταξύ ελληνικών/μεσογειακών στοιχείων, αλλά και γαλλικών τεχνικών - είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο συνολικά. Παρότι υπάρχουν πιάτα με θαλασσινά, αλλά και ψάρι ημέρας (όχι πάντα), αυτό που κυριαρχεί είναι το (μοσχαρίσιο) κρέας, σε διάφορες κοπές, οι οποίες παρουσιάζονται και εξηγούνται από τον σερβιτόρο πριν την παραγγελία, ενώ προτείνεται και το καταλληλότερο γι' αυτές ψήσιμο. Πέραν του κρέατος, ο κατάλογος αποτελείται από μία σειρά ορεκτικών - to share, όπως τα λέει - εδεσμάτων από τον ξυλόφουρνο - μία πιο ελληνική εκδοχή της πίτσας - και σαλατών.

Δοκιμάσαμε τα εξής: από τον ξυλόφουρνο την πίτσα με το αυγό Μπράλου, ήταν εξαιρετική, με υπέροχη ζύμη και απόλυτα ισορροπημένη, μεστή γεύση. Τα φουρνιστά χτένια, ψημένα όσο πρέπει για να διατηρείται "ζωντανή" η σάρκα τους και μία τραγανή κρούστα, ήταν και αυτά απολαυστικά. Το κορυφαίο, όμως, πιάτο εκ των ορεκτικών ήταν το γιουβέτσι με βοδινά μάγουλα και ουρά, πιστεύω το καλύτερο γιουβέτσι που έχω φάει, με υπέροχα μελωμένο, βουτυράτο κρέας και τη μανέστρα σε έναν ζωμό απίστευτης γευστικής έντασης, ένα πιάτο που συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Εκ των κρεάτων - τα οποία σερβίρονται κομμένα ταλιάτα - επιλέξαμε το flat iron, το οποίο ήταν νόστιμο και τρυφερό, με το medium rare ψήσιμο που επιλέξαμε να είναι ιδανικό για αυτό, με χοντρό αλάτι και εξαιρετικές πατατούλες, σερβιρισμένο σε μαντεμένιο σκεύος. Το γλυκό ημέρας - επί της ουσίας προφιτερόλ, αλλά σε μία πιο μοντέρνα εκτέλεση - ήταν μεν πολύ καλό, αλλά όχι τόσο ώστε να κλείσει ένα γεύμα τέτοιας έντασης.

Η λίστα κρασιών έχει ποικιλία - σε ελληνικό και διεθνή αμπελώνα - και περιλαμβάνει επιλογές σε νορμάλ τιμές, αλλά και ακριβότερες ετικέτες.

Συνολικά φάγαμε εξαιρετικά και περάσαμε ωραία. To Vezene είναι ένα ακριβό μαγαζί, αλλά αξίζει να το επισκεφθείτε. Οι τιμές δικαιολογούνται από την ιδιαιτερότητα και την ποιότητα των πρώτων υλών, αλλά και από το γενικότερο επίπεδο του μαγαζιού. Το μόνο μου παράπονο είναι ότι δεν μας πρόσφεραν μια ωραία - παλαιωμένη - γκραπίτσα στο τέλος, θα ήταν το ιδανικό κλείσιμο σε ένα τέτοιο δείπνο.

2015-04-01 13:56:06

Eυχαριστούμε πολύ για τα καλά σας λόγια και ζητάμε συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να παίρνουμε feedback για τη δουλειά μας, ενθαρρύνεται όλη η ομάδα μας να βελτιώνεται συνεχώς και να προσφέρει όλο και καλύτερες υπηρεσίες στους πελάτες της. Απλώς να προσθέσουμε ότι η όποια φασαρία δημιουργείται είναι κι αυτή κομμάτι του χαρακτήρα του Vezené, ένα σύγχρονο μπιστρό δηλαδή, εκ φύσεως λιλιπούτειο, χαλαρό, με κέφι και ενέργεια. Ελπίζουμε να σας ξαναδούμε σύντομα και να μπορέσουμε να σας ευχαριστήσουμε και με τα γλυκά μας!
Με εκτίμηση
Η ομάδα Vezené


2016-10-31 23:25:18
Η κριτική τροποποιήθηκε από τον/την Marios Challes.

  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.