Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνες ταβέρνες - Χαλάνδρι, Αθήνα
Φεβ
02
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
17-25

Εμαθα για το ask4food απο το Facebook και ακουσα για το Μουστάκι απο φίλους, μετά είδα τις κριτικές, ηθελα ενα εστιατόριο που να μην ειναι απο τα νέα must της μόδας που εισαι ενας απο τους πολλους που παρακαλανε για τραπεζι και σε αντιμετωπιζουν ως λιστα μιάς και το εζησα σε αλλο εστιατόριο κεντρικό στο Χαλάνδρι, ουτε ηθελα παραδοσιακή ταβέρνα, αλλα ηθελα καλό κρασί και ομορφο περιβάλον, εστιατόριο και οχι ταβέρνα αλλα σε προσιτές τιμές.

Δεν υπηρχαν φωτογραφίες στο ask4food και αυτο δεν μου αρεσε μιας που το περιβάλλον και η διακόσμηση ειναι σημαντικά για μένα, εψαξα την σελίδα τους και ομολογω οτι μου αρεσε και ειπα να το δοκιμάσω.

Στο τηλέφωνο απάντηση ο ευγενικός Κος Στέλιος ο οποίος αργότερα μας συστήθηκε και μάθαμε οτι ειναι ο ιδιοκτήτης με ιδιαίτερα καλή γνώση και αγάπη στο καλό κρασι!!!

Βράδυ Πέμπτης λοιπόν, σε σημείο που δεν εχεις τον θόρυβο της Λεωφόρου Πεντέλης ουτε τις εξατμήσεις μεσα στο πιάτο σου, μεγάλο πεζοδρόμιο και ευκολο παρκάρισμα, χωρίς να περιτρυγιρίζεται απο τοίχους και να ειναι πνιγηρό.

Ο τίτλος μας αρεσε ως σουβλάκι καθως πρέπει και οίνος (εάν θυμαμαι καλά), ωραία και προτότυπη διακόσμηση, εξω εχει ενα ξύλινο deck με τραπέζια, μανιτάρια σόμπες και κουβερτούλες παρακαλώ........ το πρωτο-ειδα στην Κωνσταντινούπολη και με εντυπωσίασε και να που αρχιζουν και στην Ελλάδα να προσέχουν τις λεπτομέρειες. Κεράκια στα τραπέζια και ενα πολυ ομορφο δεντράκι ελιάς, λεπτομέρειες που κανουν μια διαφορά.

Μεσα ο χώρος εχει πατάρι που ειναι σαν σπίτι με βιβλία, καναπέδες, κεριά και κάβα με κρασια ζεστός χώρος, ομως εμεις προτιμήσαμε το κάτω επίπεδο που εχει μια σειρά απο καναπέδες στυλ saloon με πολυ ομορφα φωτιστικα στύλ Charlie Chaplin, χρωματιστές καρέκλες καί τραπέζια με παιχνιδιάρικο στύλ, θα προτιμούσα λιγο πιο χαμηλό τον φωτισμό αλλα εστιατόριο ειναι και οχι lounge bar, χαλαρά και ήρεμα, μουσική κατι σε lounge διαφορετικό απο το μπουζουκάκι και τα τραγούδια κασέτα οπως στα περισσότερα εστιατόρια που σου παιρνει το κεφάλι, ομως το καλίτερο ειναι οτι ενώ ειχαν αλλα 3 τραπέζια με κόσμο δηλαδή περιπου τα 6 ατομα ακόμη σε εναν τόσο μικρό χώρο δεν ειχε οχλαγωγία, μπορουσαμε να μιλήσουμε και να χαλαρώσουμε, ομως απο οτι κατάλαβα οι περισσότεροι προτιμουσαν το επανω επίπεδο, και ετσι φαινόταν οτι δεν ειχε κόσμο και μας παραξένεψε, επίσης αυτο που με ενθουσίασε ηταν τα wine cocktails που φυσικά δεν μπορουσα να φανταστώ οτι διαθέτει ενα εστιατόριο με τον τίτλο καθως πρεπει σουβλάκι και ομως!!!!!!!

Μου αρεσε πολύ που εχει open kitchen και που το προσωπικό φοράει τις μαύρες στολές πολύ διαφορετική εικόνα απο τα συνηθισμένα, και το πιο καλό οι ποδιές του προσωπικού μαύρες και μακριές οπως στα καφέ του Παρισιού.

Τα παιδιά που σερβίρουν χαλαρα με χαμόγελο και γνώση του προιόντος, αλλα και ο Κύριος Στέλιος εδινε διακριτικά το παρόν. Οι κάρτες κρασιών και μενου καθαρές θα συμφωνήσω οτι η λίστα του μενού ειναι μικρή ομως διαφορετική απο αυτο που θα περιμενε κάποιος απο το παραδοσιακό εστιατόριο για κρέας και καθως πρέπει σουβλάκι ( το επαναλαμβάνω γιατι με ειχε προκαταβάλει οτι θα δώ μια απο τα ιδια των μοντερνων σουβλακερι που κατακλίζουν την Αθήνα)

Μάθαμε λοιπόν οτι ο Κύριος Στέλιος ειναι απο τους Ελληνες που επαναπατρίστικαν, και μας εφερε οσα ειχε μάθει για πολλά χρόνια σε εστιατόρια που δημιουργούσε στο Μόναχο, τιποτα δεν ειναι τυχαίο. Ετσι λοιπόν εξηγηθηκε το καλο μενου σε cocktail και κρασια γιατι εντυπωσιαστήκαμε απο τις επιλογές των κρασιών σε μικρό εστιατόριο στο Χαλάνδρι. Μάλλον θα το χαρακτήριζα ως boutique εστιατόριο.

Απο τα ορεκτικά με ξετρελαναν τα μανιτάρια καλή η σαλάτα με το κατσικίσιο τυρί (chevres) ηταν καλή αλλα με εντυπωσίασε η σαλάτα με μαστίχα Χίου. Στα κυρίως ηταν η μεγάλη εκπληξη, το σνίτσελ το οποιο μαλλον ηταν oversize ποσοτικά με καλαθακι απο παρμεζάνα και σώς με ενα καταπληκτικό πουρέ, που αν καταλαβα καλα ηταν μπατζάρι και πατάτα... καταπληκτικό, εγώ προτίμησα το καρέ αρνιού, μα ειναι δυνατόν να βρίσκεις με αυτή την τιμή σε τοπικό συνοικιακό εστιατόριο αυτό το πιάτο??????? Και ομως.... μια αλλη εκπληξη ηταν η γαλοπούλα που δεν το προτιμάμε γιατι ειναι στεγνό και ανοστο αλλα λόγω δίατας το επιλέξαμε, μα κατι κανουν για να ειναι ζουμερη η γαλοπούλα ασε που εχει γαρνιτούρά κατι πολύ πρωτοποριακό πάλι με παντζάρι ομως μια γεύση πολυ ισοροπημένη, και ο τέταρτος της παρέας δοκίμασε το μπιφτέκι.... εδώ δεν εχω σχόλια και αυτο oversize και πολυ ομορφη παρουσίαση με μπισκότο απο παρμεζάνα αλλα και πολύ νόστιμο. Βέβαια σκάσαμε απο το φαγητό γιατι δεν περιμέναμε τόσο χορταστικές μερίδες.

Ξαναπήγαμε με αλλη παρέα πιο δύσκολοι στα γούστα τους και τις εμπειρίες τους απο τα ταξίδια τους, το αποτέλεσμα ηταν απρόσμενο, εκλεισαν εταιρικό γεύμα στο περίφημο μουστάκι. Τα σχόλια τους ηταν εξαιρετικα για το service ομως για το σουβλάκι ειπαν οτι ηθελε κάτι επι πλέον σαν καρυκεύματα, μυρωδικά γιατι οπως και να το κάνουμε θέλουμε και την Ελληνική γεύση, για το μπιφτέκι τα καλίτερα και φυσικα ενθουσιάστηκαν με τα κρασιά.

Μιας λοιπόν που το προτίμησαν και οι φίλοι μας και μας βγάλατε ασπροσπροσωπους σας ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλές δουλειές