Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Fun Restaurants - Αμπελόκηποι, Αθήνα
Φεβ
04
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Είχα επισκεφθεί το 48 νωρίτερα μέσα στο έτος για ποτό, ένα βράδυ μετά από μία εκδήλωση στο Μέγαρο και μου είχε κάνει εντύπωση ο εξαιρετικός χώρος, αλλά και το γεγονός ότι έσφιζε από κοινό επιπέδου, με αποτέλεσμα να αποφασίσω να ξαναπάω, αυτή τη φορά για φαγητό.

Ο χώρος λοιπόν, διακρίνεται σε αυτόν του εστιατορίου, όπου κυριαρχεί η κουζίνα-καντίνα (ένα εξαιρετικά στυλάτο vintage τροχόσπιτο) και μπροστά από αυτό τα τραπέζια, με μία casual αίσθηση (κάποια είναι πάγκοι, άλλα πιο ψηλά) και αυτόν του μπαρ, ο οποίος είναι άνετος, καλαίσθητος και στον οποίον επίσης σερβίρεται και φαγητό.

Επίσης, το 48, που λειτουργεί και σαν γκαλερί και εκθεσειακός χώρος, διαφέρει πολύ από αυτό που έχει επιβληθεί ως πρότυπο bar-restaurant από συγκεκριμένους επιχειρηματίες στην Αθήνα, με τους ντουλαπέ πορτιέρηδες, τους παραγοντίζοντες μετρ, τις ξεκωλέξ barwomen και τις μπόμπες, στοιχεία που αποπνέουν πλέον μία παρακμή και μου προκαλούν έντονη πλήξη. Εδώ τα πράγματα είναι πολύ πιο classy και αρτιστίκ.

Δεδομένου ότι ήμαστε καμιά δεκαριά άτομα για τον εορτασμό των γενεθλίων μου, είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε όλα σχεδόν τα πιάτα του μικρού καταλόγου, ο οποίος αποτίει έναν γκουρμέ φόρο τιμής στο street food, όπως γίνεται αντιληπτό και από το στυλιζάρισμα της κουζίνας σε καντίνα.

Επιλέξαμε: τη σαλάτα με το μπρόκολο, η οποία ήταν πολύ καλή, με το μπρόκολο ελάχιστα βρασμένο και τραγανό, όπως πρέπει και ένα γευστικό dressing, το ceviche λαβράκι, νόστιμο και ισορροπημένο, όπως και το ταρτάρ σολωμού, που ήταν εξαιρετικό.

Ωραίο ήταν και το πεϊνιρλί με γέμιση γαρίδας, αλλά και τα μπέργκερ, τόσο το πικάντικο "μαροκινό", όσο και το κλασικό αμερικάνικο (να ξέρετε ότι αν δεν το διευκρινίσετε ψήνουν το μπιφτέκι μέτρια, που εμένα μου αρέσει, αλλά σε άλλους όχι).

Τέλος, η πικάνια ήταν αρκετά καλή, όπως και η bearnaise που τη συνόδευε, αλλά μετά την πικάνια του Base Grill είναι δύσκολο να με εντυπωσιάσει άλλη. Τόσο τα μπέργκερ όσο και η πικάνια συνοδεύονταν από εξαιρετικές τηγανητές πατάτες.

Συνολικά, η κουζίνα είναι πολύ καλή για ένα bar-restaurant όπως το 48, χωρίς δηθενιές και ακρότητες στις τιμές, όπως είθισται σε άλλα μαγαζιά αυτού του τύπου. Το δε vibe και η ατμόσφαιρα του χώρου, εμένα με κέρδισαν και πάλι. Ο μόνος τομέας που θέλει λίγη δουλειά είναι το σέρβις, που από κάθε άποψη επιδέχεται βελτίωσης. Αντιθέτως η κουζίνα δουλεύει πολύ καλά και τηρεί τους χρόνους παρά τον πολύ κόσμο.

Η λίστα κρασιών έχει περιορισμένες επιλογές, αλλά είναι εν τέλει επαρκής, ενώ η μπάρα είναι πολύ δυνατή στα κοκτέιλ. Τιμές πολύ καλές.