Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Γαλλία - Κολωνάκι - Λυκαβηττός, Αθήνα
Φεβ
17
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
26-36

Αυτό που με κέρδισε αμέσως στο Le Mignon είναι ο χώρος του. Πράγματι θυμίζει παρισινό μπιστρό με τη vintage αίσθηση, το ξύλο, τα μαρμάρινα τραπεζάκια, τον καθρέφτη με την πίπα (Ceci n'est pas un Magritte), τον δερμάτινο καναπέ κάτω του, τον μαυροπίνακα με τα plats du jour και την ζεστασιά που αποπνέει λόγω του μικρού του μεγέθους. Γενικώς έχει μια ευχάριστη, cozy αίσθηση και ξεχνάς ότι είσαι στο Κολωνάκι, τα δε τραπέζια είναι λίγα και μικρά, οπότε δεν υπάρχει αίσθηση στριμώγματος. Το επισκεφθήκαμε Κυριακή μεσημέρι, τυχαίως, χωρίς κράτηση και περιέργως παρά το μικρό του μέγεθος τακτοποιηθήκαμε.

Η carte περιλαμβάνει κλασικά πιάτα της γαλλικής κουζίνας - και δη των παρισινών μπιστρό και cafes - κάποια εκ των οποίων εκμοντερνισμένα, αλλά τα περισσότερα στις κλασικές εκτελέσεις τους. Δοκιμάσαμε σαλάτα nicoise, που διέφερε από την κλασική, αλλά ήταν πολύ πετυχημένη, με σολωμό αντί του συνήθους τόνου, baby πατάτες, μπρόκολο, φασολάκια και το αυγό μελάτο, μέσα σε κρούστα μυρωδικών, με βινεγκρέτ με whole grain μουστάρδα, η οποία ήταν εξαιρετική. Τα μύδια του συνοδεύονται από ψιλές τηγανητές πατάτες τύπου Abreuvoir κατά τον βελγικό τρόπο, αλλά ο ζωμός τους δεν είχε την ένταση και τη νοστιμιά που ανέμενα και που έχουν επί παραδείγματι τα moules mariniere του Blue Pine. Η Nicoise είναι στον σταθερό κατάλογο, ενώ τα μύδια ήταν ημέρας. Επίσης πολύ καλή ήταν και η γλυκίζουσα βελουτέ κολοκύθας με κάστανα, η οποία όμως ήρθε στο τραπέζι υπερβολικά καυτή, σε βαθμό εγκαύματος.

Εκ των κυρίως: εγώ προτίμησα την Entrecote Cafe de Paris, η οποία ήταν πολύ σωστή, συνοδευόταν και αυτή από υποδειγματικές τηγανητές πατάτες και υστερούσε λίγο στο αποτέλεσμα από τις αντίστοιχες των πρότυπων γαλλικών ρεστοράν της Αθήνας, του Blue Pine και του Abreuvoir. Πολύ καλή και η creme brulee του.

Το σέρβις κινείται σωστά και με επαγγελματισμό, η δε λίστα κρασιών του έχει επαρκείς επιλογές από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα, σε φυσιολογικές τιμές.

Συνολικά είναι ένα καλό γαλλικό μπιστρό, με επιμελημένη κουζίνα - χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σε ορισμένα πιάτα δεν υπάρχει σημαντικό περιθώριο βελτίωσης - και καλή πρώτη ύλη, αλλά τιμές κάπως υψηλές, αν λάβουμε υπόψιν τις προσπάθειες που έχουν γίνει από τα προαναφερθέντα τοπ γαλλικά εστιατόρια των Αθηνών προς μετριασμό των τιμών, σε συνδυασμό με το ότι το Le Mignon διαθέτει ένα casual χώρο και στερείται του τελετουργικού σέρβις και της art de la table αυτών. Υπολογίστε περί τα 35-40/άτομο με κρασί.