Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Βάρκιζα, Αθήνα
Φεβ
19
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Τα ΨΑΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ λανσάρουν ένα νέο είδος ψαροταβέρνας, που κατά το νέο-σουβλακερί θα ονόμαζα νέο-ουζερί, ένα χώρο δηλαδή που εστιάζει περισσότερο στους ψαρομεζέδες και λιγότερο στο ψάρι, και καταφέρνει με τον τρόπο αυτό να είναι ταυτόχρονα ελκυστικός και φθηνός.

Θα τα βρείτε στη Βάρκιζα ερχόμενοι από την Αθήνα στο αριστερό μέρος της παραλιακής, λίγο πριν τη διασταύρωση με το δρόμο που ανηφορίζει για τη Βάρη. Απέναντι ακριβώς υπάρχουν δύο μεγάλοι χώροι parking, ουδέν πρόβλημα λοιπόν από αυτή την άποψη. Το μαγαζί είναι σχετικά καινούριο, κάπου διάβασα μάλιστα ότι απέκτησε ή πρόκειται να αποκτήσει αδελφάκι στο Χαλάνδρι.

Μεγάλο πλεονέκτημα η φαρδιά πρόσοψη που εξασφαλίζει άνετη θέα στον όρμο της Βάρκιζας. Το ισόγειο, όπου βρίσκονται η κουζίνα και οι υποδειγματικά καθαρές τουαλέτες, προορίζεται για τους μη καπνίζοντες, ο επάνω, μικρότερος χώρος στεγάζει τους καπνιστές, όπως και το "φιλέτο" του μαγαζιού, ο εξώστης του επάνω ορόφου, από τον οποίο βλέπεις τη θαλασσίτσα, χωρίς μεγάλη ενόχληση από την κίνηση του δρόμου. Όταν έχει καλό καιρό είναι όνειρο.

Άνετα τραπέζια, άνετα καθίσματα, στους κλειστούς χώρους η κλασσική διακόσμηση. Εξαιρετικό το σέρβις, άμεσο, ευγενικό και προσεκτικό. Η πελατεία όλων των ειδών και ηλικιών, μικρές και μεγάλες παρέες και οικογένειες. Αυτό που έχει αλλάξει σε σχέση με τις προηγούμενες κριτικές είναι ότι, για να συντομευθεί η διαδικασία του σερβιρίσματος, έχει καταργηθεί ο δίσκος με όλα τα ορεκτικά σε θέα για να διαλέξεις. Μικρό το κακό, ο κατάλογος τα αναφέρει όλα σωστά ταξινομημένα, δεν έχεις κανένα πρόβλημα να παραγγείλεις ό, τι τραβά η όρεξή σου. Οι μερίδες μάλλον εστιατορίου και όχι μεζεδοπωλείου, μη σας παρασύρουν οι χαμηλές τιμές και φορτώσετε το τραπέζι με πράγματα που δεν θα μπορέσετε να τα φάτε όλα.

Με το καλωσόρισμα έρχεται κρύο νερό σε μπουκάλι και φρέσκο ψωμάκι σε καλαθάκι. Σε ελάχιστα λεπτά προσγειώνονται μπροστά σας οι κρύοι μεζέδες, για να ακολουθήσουν τα υπόλοιπα όπως βγαίνουν από την κουζίνα. Καλά, φρέσκα υλικά, τίποτε το συναρπαστικό, όμως επαρκέστατη ποικιλία που θα ικανοποιήσει και την πολυπληθέστερη παρέα.

Να μην παραλείψετε τις χειροποίητες αλοιφές, ειδικά τη βολιώτικη κόκκινη τυροκαυτερή. Από τις σαλάτες ξεχωρίζει το σωστά βρασμένο σταμναγκάθι. Περνώντας στα καθαρά θαλασσινά πιάτα, σας συνιστώ τα αχνιστά μύδια σε ζωμό με κρασί, θα σας κάνει εντύπωση πόσο καθαρά είναι. Υπέροχος ο τηγανιτός παστός μπακαλιάρος με σκορδαλιά, που θα την ήθελα ένα κλικ πιο σκορδάτη. Αν θέλετε να φάτε φρέσκο ψαράκι, δεν χρειάζεται να ξοδευτείτε. Μια μερίδα κουτσομουρίτσες και άλλη μια προσφυγάκια (κάτω από τα 10 €) φθάνουν για να χορτάσουν τέσσερα άτομα.

Από ποτά επιβάλλεται να κινηθείτε μεταξύ ούζου και τσίπουρου, υπάρχουν όμως και αρκετές επιλογές για μπύρα ή κρασί. Κέρασμα αρχικό ή τελικό δεν υπάρχει, όμως ο φούρνος του Γεωργιάδη βρίσκεται 100 μέτρα πιο κάτω. Χωρίς τα ποτά θα πληρώσετε 15 με 20 ευρώ το άτομο, για να φάτε καλά και να μη βαρυστομαχιάσετε. Απόδειξη κανονικά, χωρίς υπόμνηση ή παρακάλια.

Ως συνολικό πακέτο τα ΨΑΡΑΚΙΑ είναι μια ευχάριστα τίμια πρόταση, αξίζει τον κόπο να τα τιμήσετε όποτε σας βγάλει από εκεί ο δρόμος. Πριν ξαναμπείτε στο αυτοκίνητό σας, μπορείτε να κάνετε μια ωραία χωνευτική βόλτα στην παραλία.