Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Meat Restaurants - Περιστέρι, Αθήνα
Φεβ
20
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Base Grill λοιπόν. Έχω πάει δύο φορές, και τις δύο φορές με ακόμη ένα άτομο. Το κακό είναι οτι ενώ την πρώτη φορά ενθουσιάστηκα πλήρως, την δεύτερη, απογοητεύτηκα αρκετά. Οπότε, για να μην αδικήσω το συγκεκριμένο μαγαζί, θα πω για τα πιάτα που δοκίμασα και τι άποψη έχω για αυτά.

Parking
Καταρχάς, είναι στην Κωνστντινουπόλεως στο Περιστέρι, σε έναν απο τους δρόμους που οδηγούν στην πλατεία μπουρναζίου. Συνηθως βρίσκεις να παρκάρεις επί της όδου, αλλά και να μην βρειτε, το μαγαζί διαθέτει παρκαδόρο και δωρεάν πάρκινγκ... Οπότε, αυτό είναι γενικά ένα συν.

Γεύση:
Το Base Grill έχει μεγάλη φήμη για το κρέας του. Και για το κόψιμο και για το ψήσιμο. Είναι γκουρμεδιάρηδες του καλού κρέατος. Εγώ βέβαια, είδα δύο πρόσωπα. Και το καλό και το κακό. Πριν αναλύσω τα φημισμένα πιάτα του, να πω, πως τα συγκεκριμένα κρεατικά πρέπει να τρώγονται μέτρια προς το ψημένο ή απλά μέτρια. Ουτε πιο πολύ, ούτε πιο λίγο. Ειδάλλως, χάνει την μαγεία του ο ψήστης του μαγαζιού και το κομμάτι του φιλέτου που πρέπει να τρώγεται με συγκεκριμένο τρόπο...

Πικάνια (24€). Μεγάλη μερίδα, κάνει και για δύο άτομα. Ήταν κομμένη και ψημένη εκπληκτικά. Πεντανόστιμη. Την σερβίρει το γκαρσόνι και στην κόβει σε πολύ λεπτές φετούλες (όπως και όλα τα υπόλοιπα) με ένα ειδικό μαχαίρι. Καλή κινηση του μαγαζιού αυτή, να σου κόβουν το κρέας και να στο σερβίρουν, κι ας μην έχει κόκκαλο. Διότι το κάνουν πολύ λεπτές φετούλες και η γεύση έρχεται όπως πρέπει στον ουρανίσκο σου. Πολύ καλό πιάτο, αξίζει τα λεφτά του.

Rib Eye (25€). Εξίσου μεγάλη μερίδα όπως της πικάνια, αλλά όχι τοσο πετυχημένο. Το κοψιμο του και το ψήσιμο του δεν ήταν το σωστό. Βγήκε στεγνό και σφιχτό. Γνωρίζω δεκάδες μαγαζιά που έχουν καλύτερο Rib Eye στην Αθήνα. Δεν θα το πρότεινα για κανέναν λόγο εκεί, ακούστε με, ξέρω απο καλό κρέας...

Βραζιλιάνικο φιλέτο(22€). Καλύτερο απο το Rib Eye, χειρότερο απο την Πικάνια. Ζουμερό μεν, χωρίς ιδιάιτερη ένταση δε. Μεγάλη μερίδα, μπορεί και για δύο άτομα, όπως και τα παραπάνω.

Υ. Γ. Το λανθασμένο κατ εμέ, είναι, πως και τα τρία αυτά κρεατικά, έχουν την ίδια μαρινάδα. Δηλαδή καμία. Στα φερνουν με τρια διαφορετικά χοντρά αλάτια και βάζεις μόνος σου. Η ίδια όψη, αν δεν είσαι κρεοπώλης, μπορεί να σε μπερδέψει, αφού πρόκειται για τρία φιλέτα, ολόκληρα, που απλά ψήνονται στη σχάρα. Επι παραδείγματι, το rib eye είναι το κομμάτι που κόβεται από το μέρος του ζώου που βρίσκεται πάνω από το πρώτο πλευρό, δεν περιέχει κανένα κόκαλο και εξαιτίας των ραβδώσεων που προκαλούνται από αυτόν τον τρόπο κοψίματος στο κρέας, το κομμάτι παραμένει μαλακό και κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Άρα, και στα τρια αυτά κρεατικά, όλα εξαρτώνται απο το κόψιμο, το ψήσιμο και την ποιότητα κρέατος. Η πικάνια ήταν ΑΝΩΤΕΡΗ και στα τρια σημεία το λοιπον και ΜΟΝΟ αυτην προτείνω ανεπιφύλακτα απο τα τρια ακριβά κρεατικα του μαγαζιού που έχουν ανεβάσει τις μετοχές του στα καλοφαγάδικα.

Απο σαλάτες, πήραμε μια με ροκα - σπανάκι - ροδι κλπ, που ήταν καλή μερίδα και λίγο τσιμπημένη (10€).

Τέλος, την πρώτη φορά ήταν πολύ καλό το καρπάτσιο, αλλά την δεύτερη υπήρξε απογοήτευση. Το κρέας καμία γεύση, η άγρια ρόκα άνοστη και ο συνδυασμός βαρετός. Για την ρόκα, ok, υπήρχε δικαιολογία πως απο το πολύ κρύο που είχε την συγκεκριμένη περίοδο "καίγεται" το φυτό και δεν ελευθερώνει την πικάντικη γεύση της. Αλλά για το κρέας, όμως, για την δεύτερη φορά που ήταν άνοστο, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Την πρώτη, ήταν εξαιρετικό. Κρίμα...

Εξυπηρέτηση:
Μέτρια εξυπηρέτηση. Προσπαθούν, δεν λεω, αλλά αργουν να σε δουν λόγω αρκετού κόσμου. Ίσως χρειάζονται περισσότερο προσωπικό, αλλά αυτό δεν είναι δική μου δουλειά. Δική μου δουλειά είναι να αξιολογώ και τους περιγράφω ως πολύ αργούς στην εξυπηρέτηση. Πρέπει να μένεις με σηκωμένο χέρι και να κινδυνεύσεις να πάθεις αγκύλωση για να σε παρατηρήσουν... Αν χρειαστείς κάτι, οπλίσου με υπομονή.

Χώρος:
Καθαρός μεν, καλό το ότι δεν καπνίζουν, αλλά το ένα τραπέζι είναι πάνω στο άλλο... Καλό ειναι να πάτε καθημερινη γιατί Παρ-Σαβ-Κυρ θα ακουμπάτε τον αγκωνα του διπλανού σας καθώς κόβετε το φαγητό σας...

Τέλος, πολύ κακός ο κατάλογος. Με ενοχλει σε ένα μαγαζί που σέβεται τον εαυτό του και έχει μια αξιοπρέπεια και τέτοιες τιμές, ο κατάλογος να είναι... γύφτικος. Μια εξυπνάδα σε κάθε πιάτο λες και ειμαστε σε τουριστικό καλοκαιρινό μαγαζί με "κράχτες"απ'εξω νε λένε "come, come, we have good food". Θα πρότεινα να αλλάξει ο γραφίστας τους άμεσα. Εαν έχουν...

Δεν ξέρω αν θα ξαναπάω, γιατί νομίζω τα καλά τους πιάτα τα δοκίμασα και δεν έχουν να μου προσφέρουν κάτι άλλο πέρα απο αυτα. Ωραία φαίνονται τα ορεκτικά και κάποια λουκάνικα, αλλά επειδή θέλω να δοκιμάζω τα... μπεστ σέλερ του εκάστοτε καταστήματος, μάλλον θα κάνω καιρό να ξαναπάω. Αξίζει τον κόπο σε όλους όσοι αγαπουν το καλό κρέας, όμως, να πάνε και να δοκιμάζουν την Πικάνια. Α! Και οι τηγανιτές πατάτες καλές ειναι αλλά εντάξει, δεν τις βαθμολογώ... Πατάτες είναι. -